Przepis na : śniadanie
Przepis poniżej wydaje się tak prosty i banalny, że ktoś może zapytać czy godzi się coś takiego zamieszczać na blogu kulinarnym? Też miałem swoje wątpliwości, z drugiej jednak strony nawet wielcy i wybitni kulinarnego świata potrafili bardzo poważnie podchodzić do jajek, w tym konkretnie jajecznicy. Więc czemu właściwie ja, skromny, nie mógłbym podzielić się moim ulubionym przepisem? W gruncie zresztą rzeczy poniższy sposób na jajecznicę nie jest wcale taki typowy i myślę, że nie każdy spotkał się z czymś pod... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...