Przepiórka z farszem z żurawiny i purée z zielonego groszku

Przepiórka z farszem z żurawiny i purée z zielonego groszku

Przepiórka z farszem z żurawiny i purée z zielonego groszku

Przepiórka to średniej wielkości ptak wędrowny z rodziny kurowatych. Masa jej ciała to zwykle ok. 110 g. Zamieszkuje prawie całą Europę, Azję Środkową i Afrykę Północną. I choć mała, jest wyjątkowo smaczna! Swoje przepiórki upiekłem owinięte w portugalską suszoną szynkę presunto. Dzięki temu zabiegowi, zwanemu w kuchni zbrojeniem, mięso nie staje się suche. Zamiast szynki możecie wykorzystać boczek. Gotowe przepiórki podałem z purée z zielonego groszku. Składniki: 2 przepiórki 4 plastry suszonej szynki dwa pla... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W SMAK

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.