bagietka - 3616 przepisów (strona:159/242)

Jajka zapiekane z curry 76

patelni z dodatkiem curry. Przenieść do naczynia żaroodpornego. Wbić jajko i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 – 200 stopni przez ok. 15 minut. Podawać gorące np w towarzystwie bagietki

Szybko Tanio Smacznie
Jogurtowy chłodnik z grilowanej cukinii i awokado 112

awokado Awokado i czosnek obrać, umieścić w blenderze razem z jogurtem i przyprawami. Zblednować do otrzymania jedwabistej konsystencji. Schłodzić przez noc w lodówce. Podawać w miseczkach w towarzystwie bagietki

Szybko Tanio Smacznie
Kremowa zupa ze szpinaku 104

podsmażyć czosnek oraz zioła. Gdy zawartość będzie zarumieniona dodać szpinak i bulion. Całość gotować na małym ogniu, a po ugotowaniu miksować na gęsty krem. Podawać gorące np. w towarzystwie bagietki lub jogurtu

Szybko Tanio Smacznie
Żurawina do mięs i serów 175

Idealna do różnych mięsnych pieczeni, szczególnie drobiu oraz serów. Choć smakuje także świetnie na świeżo przerwanej bagietce z dodatkiem masła. Słodycz, tak jak borówka i jarzębina;)   W naszym domu jadamy ją do pieczonej kaczki, kurczaka i soczystej karkówki. Jeśli chodzi o sery to szczególnie dodaje smaku serom pleśniowym, najbardziej tym typu camembert przyrządzanym na ciepło. Dzięki temu, że możemy

Zasmakuj Kuchni
Ośmiorniczki w czerwonym winie z pomidorami i pietruszką 190

Aromatyczne i proste w przygotowaniu danie z owocami morza o zapachu pomidorów, ziół i morza:) Można podawać je z makaronem lub zajadać z bagietką. Przepis z książki podróży kulinarnych greckich z Małgosią Puzio. Składniki: 2 kg małych ośmiorniczek (mogą być mrożone) 500 g małych cebulek 4 ząbki czosnku 400 ml czerwonego wina szklanka bulionu z kurczaka 100 ml octu winnego

Zasmakuj Kuchni
Rukola z prosciutto, serem typu włoskiego i żurawiną 194

typy sałat. A dla tych, którzy nie przepadają za tego typu wędlinami polecam zamiennik w postaci np. łososia albo kurczaka lub po prostu bez dodatku żadnego mięsa. Polecam z bagietką z masłem z dodatkiem drobno posiekanego koperku lub pietruszki:) Do dzieła;D Składniki: 100 g rukoli 75 g szynki parmeńskiej, prosciutto (szynki wieprzowej, wędzonej, podsuszanej w plastrach) 100 g suszonej

Zasmakuj Kuchni
Mule w białym winie, czosnku i pietruszce 194

czasem potrząsajcie garnkiem, by mule się otworzyły. Te zamknięte wyrzućcie. 4) Na koniec dodajcie świeżą natkę pietruszki, doprawcie solą i świeżo zmielonym pieprzem. Teraz smakujcie;) Zajadamy je same z bagietką lub makaronem spaghetti

Zasmakuj Kuchni
Sałatka z makreli, fasolki szparagowej i jajek 151

Wymyślona na poczekaniu na śniadanie kiedy po bardzo porannym sprzątaniu dopadł nas wilczy apetyt. Zjedliśmy do niej bagietkę posmarowaną masełkiem:) Mmmm...:) na pewno powtórzymy takie śniadanie nie raz. Do tego jest, nie tylko smacznie, kolorowo, ale i zdrowo;) Oby sałatka nie była "za sucha" zrobiłam sos musztardowo-chrzanowy, którym polałam - najpierw na spróbowanie - odrobinę sałatki. Okazał się idealnym dopełnieniem

Zasmakuj Kuchni
Gulasz warzywny z dynią 229

aromatycznymi przyprawami które nadają gulaszowi nutkę orientu, nie przytłaczając przy tym  podstawowych smaków. Natka pietruszki do wykończenia  dopina smakowo całość na ostatni guzik. Gulasz podałam z pełnoziarnistą bagietką.   Moje spostrzeżenie podczas jedzenia:  do gulaszu można dodać  2 pokrojone w kostkę ziemniaki, dzięki czemu danie byłoby jeszcze bardziej sycące  ( choć i bez nich daje radę

W kuchennej krainie
Niemieckie bułki na zakwasie 193

mąką ściereczce (jak na zdjęciu). Przykryć i zostawić do wyrośnięcia na 45 minut. Wyrośnięte bułki przełożyć na blachę nacięciem do góry. Swoje bułki ułożyłam w perforowanej foremce do pieczenia bagietek dzięki czemu łatwiej zachowują kształt, ale nie jest to konieczne. Wstawić blachę do piekarnika nagrzanego do 190 st C, piekarnik spryskać wodą przy pomocy spryskiwacza, piec 25 - 30 minut

Stare Gary
Kilka słów o pastach kanapkowych NAbio. 183

produktów. Do wyboru mamy 14 kompozycji smakowych, z których miałam okazję próbować: * z komosą ryżową w stylu indyjskim Coś dla fanów quinoi - świetnie smakuje nie tylko na kromce chrupiącej bagietki,  ale także... jedzona prosto ze słoiczka.  W składzie znajdziemy ciekawe zestawienie smaków - banana z curry.  Smakuje owocowo, tropikalnie. Całość jest słodka, lekko pikantna.  Po prostu pyszna

Poranek na słodko
Muffiny śniadaniowe 157

posypania po upieczeniu) i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Zapiekać ok. 10 minut. Po wyjęciu formy z piekarnika, delikatnie podważać muffiny łyżeczką. Posypać resztą ziół. Podawać z sałatą i np. bagietką

Bullio
Kurczak w jogurcie z pesto z suszonych pomidorów 172

temperaturze 190°C. Następnie posypać oliwkami i pokrojonymi na połówki pomidorami. Piec kolejne 20 minut. Wyjąć z piekarnika i posypać posiekaną bazylią. Podawać np. z opiekanymi ziemniakami lub bagietką

Bullio
#Porady - pomysły na obiad, gdy nie masz ochoty gotować 161

naleśniki   Zapiekanki i sałatka szopska Czasami lubimy zjeść obiad bezmięsny, wtedy właśnie przygotowuję zapiekanki. Wystarczy przesmażyć kilka cebul i pieczarki, doprawić ulubionymi przyprawami i położyć farsz na chlebie, bagietkach lub bułkach. Na wierzch odrobina sera i do piekarnika! W wersji wypasionej możecie dodać też plasterki wędliny. ;)   Najwięcej pracy zajmuje pokrojenie składników, ale gdy znajdą się już na patelni

Cooking Monster
Zapiekany bakłażan z cukinią, ziołami, parmezanem i mozzarellą w czosnkowym sosie pomidorowym 249

wierzchu posypać jeszcze całość startą mozzarellą wraz z parmezanem. Ozdobić gałązkami rozmarynu i tymianku dla aromatu. Piec w 180 stopniach około 45-50 minut. Podawać z chrupiącą świeżą bagietką (aby móc zebrać ten przepyszny sos z talerza). Smacznego

Wino Francja Kuchnia

Proponowane wyszukiwania