kuszący krem z dodatkiem jabłek i rozgrzewającego imbiru. Zupa wyszła słodko-kwaśna, cudownie rozgrzewająca; nie taka zupełnie łagodna, ale też nie ostra. Gęsta i kremowa, wybornie smakowała ze świeżą bagietką. Pięknie pachnie, świetnie smakuje, syci i rozgrzewa. Idealna na ten pochmurny listopad. Krem dyniowo-jabłkowy z imbirem i kolendrą Składniki: (na 6 porcji) 800 g puree z dyni
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDelikatnie pogotuj chwilę całość. Zupa powinna być skończona. Powinna być cholernie pomidorowa, z wyraźnym posmakiem curry i bazylii. Papryka powinna być tylko tłem. Ja podałem zupę bez makaronu, z bagietkami z masłem czosnkowym, o których napiszę wkrótce. Smacznego
manslogblogpieczywo- najsmaczniejsza zapiekanka, smakuje jak pyszne ciasto. Jest aromatyczne, słodkie, ma dużo cennych składników odżywczych i jest przepyszne! Każdy z nas czasami zastanawia się co zrobić z bułkami czy bagietką, czy też chlebem, który pozostał i nikt już go nie chce jeść, bo w domu jest już świeżę i chrupiące pieczywo. Ten przepis to idealna odpowiedź i pyszna propozycja, sprawdzi
SMYKWKUCHNIczym posypujemy 1 łyżką mąki. Mieszając, podgrzewamy jeszcze 5 minut. Dodajemy gorący wywar, gotujemy zupę pod przykryciem ok. 30 minut. Zupę podajemy z grzankami z bagietki z dodatkiem ementalera, gruyere lub innego sera. **** PREPARAZIONE Sbucciate le cipolle e affettatele al velo. In una casseruola riscaldate il burro, aggiungete le cipolle. Fatele ammorbidire a fuoco moderato
La grande e la piccola cuocawszelkiego zła, może nie powinnam. Na szczęście używam ryby z puszki, która obok 300 kilogramowego błękitnopłetwego nawet nie stała, więc mogę jeść na zdrowie Składniki na każdą porcję: mała bagietka lub ciabatta jajko na twardo puszka tuńczyka kilka plasterków świeżego ogórka pół czerwonej cebuli pokrojonej w piórka gotowa tapendada lub garść czarnych oliwek z kroplą cytryny i łyżką oliwy
Ugotowane pozamiatanekostkę o grubości 0,5 – 1 cm. Gdy polejesz ją do misek, wrzuć do niej kostki sera. Polecam jeszcze wcześniej wrzucić do piekarnika pokrojoną na plastry bagietkę. Z takimi grzankami zupa jest bezkonkurencyjna
manslogblogczasu na gotowanie też jakby mniej. A zjeść by się coś chciało. Stąd wykluła ta się szybka przekąska. Składniki (dla dwóch osób): pojedyncza pierś z kurczaka dwie małe bagietki z biedronki troszkę startego sera żółtego 1/4 kostki masła ser żółty w plastrach dwa ząbki czosnku natka pietruszki jajko garść mąki olej sól, pieprz Pierś pokrój pod skosem na paski przypominające
manslogblogmyjemy, osuszamy, rwiemy na mniejsze kawałki. Dodajemy tuńczyka, cebulę pokrojoną w drobne piórka, pomidory pokrojone na ćwiartki lub połówki. Całość lekko pieprzymy oraz polewamy octem i oliwą. Podajemy z bagietką. Smacznego
Smak mojego domusmaczna. Tradycyjna wersja, czyli ta, którą podaje niżej składa się jedynie z cebuli, jajek, pomidorów, papryki i przypraw. Najlepiej smakuje prosto z patelni w towarzystwie świeżej bazylii i chrupiącej bagietki lub chleba. Prostota wygrywa? Myślę, że tak :) Składniki: 2 jajka 1/2 pomidorów z puszki 1/4 papryki 1/4 cebuli 1 czosnek 1 łyżeczka oleju kokosowego Papryka ostra Bazylia Sól Pieprz Świeża
Czarnawisienkasięgam po większy gar, co za tym idzie przygotowuję większą ilość, możemy się nimi cieszyć z rodziną przez najbliższe dni. Takie leczo polecam jeść same lub z dodatkiem bagietki z pieca z masełkiem. My to danie jemy w domu (dosłownie) o każdej porze dnia:) Mam nadzieję, że Wam także przypadnie do gustu. Składniki: 690 g passaty
Zasmakuj Kuchnidania, np: Pierogi z zieloną soczewicą, boczkiem i kurkami. Sałatka z groszku, ogórka i koperku. Hummus z mango i kokosem. Wieprzowina z wolnowaru z czerwona fasolą. Chłodnik z bobu. Bagietka z klopsikami sojowymi. I wiele innych. Gwarantuje, że każdy znajdzie coś dla siebie
Zrób to smacznieWiele lat temu jadałam je takie prosto wyłowione z morza u wybrzeży hiszpańskiej Galicji. Kilka prostych składników i pyszne danie gotowe. Do tego schłodzone wytrawne białe wino, chrupiąca bagietka i jesteśmy w raju. Mule w winie, mejillones a la marinera Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1,5 kg żywych muli 1 cebula 3 listki laurowe sól morska
Kulinarne przygody Gatityprzygotowanej warzywnej bazy rozbijamy jajka. Gotujemy posiłek pod przykryciem do momentu aż białko się zetnie, ale przy zachowaniu płynnego żółtka. Danie najlepiej podawać ze świeżym pieczywem na zakwasie lub bagietką śniadaniową posmarowaną masłem
Szybko Tanio Smaczniepatelni z dodatkiem curry. Przenieść do naczynia żaroodpornego. Wbić jajko i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 – 200 stopni przez ok. 15 minut. Podawać gorące np w towarzystwie bagietki
Szybko Tanio Smacznieawokado Awokado i czosnek obrać, umieścić w blenderze razem z jogurtem i przyprawami. Zblednować do otrzymania jedwabistej konsystencji. Schłodzić przez noc w lodówce. Podawać w miseczkach w towarzystwie bagietki
Szybko Tanio Smacznie