bagietka - 3616 przepisów (strona:159/242)

Soljanka z polędwicy 97

pomidory, doprawić do smaku, dodać pokrojone w plasterki oliwki i natkę pietruszki. • Gęstą zupę rozlać do miseczek, dodać plasterki cytryny i podawać z bagietką. Z pryjemnością informuję, że tym daniem zakwalifikowałam się do półfinałów ogólnopolskiego konkursu na Blogerszefa

To co kocham
Sałata rzymska z kurczakiem i jajkiem 106

więc dość sycąca i doskanale zastępuje obiad w gorące dni lata, a słodko-kwaśny sos dodaje jej konkretnego smaku. Doskonała na kolację z chrupiącą bagietką z masłem. Składniki: • 2 małe główki sałaty rzymskiej • 1 pierś kurczaka gotowanego w rosole • 1 ogórek zielony średni • 1 duży pomidor • 4 jajka ugotowane • sos słodko-kwaśny

To co kocham
Kurczak po myśliwsku 141

próbujemy sosu i w razie potrzeby doprawiamy solą oraz pieprzem. Odcedzamy fasolę i dodajemy ją do kurczaka, mieszamy wszystko razem i podajemy. Kurczaka można podać z makaronem, ryżem lub bagietką. Ze wszystkim smakuje wyśmienicie. To bardzo sycące i treściwe danie idealne na jesienne dni. Spróbujcie koniecznie

Cooking Monster
25 przekąsek i 4 sosy na zimno, na andrzejki 246

Bagietka czosnkowa z krewetkami -  Kliknij po przepis.  2. Mini hamburgery -  Kliknij po przepis .  3. Mini bułeczki, nadziane serem żółtym -  Kliknij po przepis.  4. Ptysie na słono, z pastą z wędzonego łososia -  Kliknij po przepis  5. Paluchy serowe z sezamem -  Kliknij po przepis.  6. Pieczarki w cieście naleśnikowym, w zalewie octowej

W kuchni u Moniki
ZUPA CEBULOWA Z KIEŁBASĄ 101

łyżka mąki ok. 250 g kiełbasy wędzonej 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła 1 łyżeczka tymianku 1/2 łyżeczka kminku mielonego liść laurowy, ziele angielskie sól, pieprz 8 kromek bagietki 4 plasterki sera żółtego Wykonanie: Cebulę obieramy, kroimy na pół, a następnie na cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę z masłem i wrzucamy cebulę. Do cebuli dodajemy ząbek czosnku przeciśnięty przez

Kuchnia MagdaLeny
PASTA SEROWO- MARCHEWKOWA 142

jogurtem i majonezem. Zmiksować za pomocą blendera. Marchew zetrzeć na tarce na oczkach, które są z boku. Połączyć z serem, doprawić pieprzem i solą. Podawać z grzankami czosnkowymi lub bagietką

pieprzny smaczek
Tajskie curry z małżami 123

Asia 1-2 łyżeczki czerwonej pasty curry House of Asia 2 łyżki sosu rybnego House of Asia sok z 1 limonki 2-3 młode cebulki natka kolendry pieczywo (np. bagietka) Wykonanie: W głębokiej patelni roztopić masło. Dodać pomidory pokrojone w niewielką kostkę, czerwoną paprykę pokrojoną w cieniutkie paski, imbir i zmiażdżony czosnek. Podsmażać około 2 minuty. Dodać mleko kokosowe

Pociąg Do Kuchni
Pasta z ciecierzycy, pomidorów i papryki 126

Pyszna i aromatyczna pasta na kanapki. Idealne śniadanie. My smarujemy nią świeże bagietki i nakładamy plasterki świeżego zielonego ogórka, na to trochę szczypiorku.....:) lub wykorzystujemy ją do bruschetty. Bardzo polubiłam wszelkie pasty. Odkąd Brat mojego Męża zaczął nas raczyć od czasu do czasu na stole rozmaitymi pastami, w tym z ciecierzycy, z makreli i innych, zawsze pysznych, przypadły

Zasmakuj Kuchni
O bąbelkach słów kilka. I krem dyniowo-jabłkowy 145

kuszący krem z dodatkiem jabłek i rozgrzewającego imbiru. Zupa wyszła słodko-kwaśna, cudownie rozgrzewająca; nie taka zupełnie łagodna, ale też nie ostra. Gęsta i kremowa, wybornie smakowała ze świeżą bagietką.  Pięknie pachnie, świetnie smakuje, syci i rozgrzewa. Idealna na ten pochmurny listopad. Krem dyniowo-jabłkowy z imbirem i kolendrą Składniki: (na 6 porcji) 800 g puree z dyni

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pomidorówka po tuningu 159

Delikatnie pogotuj chwilę całość. Zupa powinna być skończona. Powinna być cholernie pomidorowa, z wyraźnym posmakiem curry i bazylii. Papryka powinna być tylko tłem. Ja podałem zupę bez makaronu, z bagietkami z masłem czosnkowym, o których napiszę wkrótce. Smacznego

manslogblog
Co zrobić z czerstwym pieczywem? 110

pieczywo- najsmaczniejsza zapiekanka, smakuje jak pyszne ciasto. Jest aromatyczne, słodkie, ma dużo cennych składników odżywczych i jest przepyszne! Każdy z nas czasami zastanawia się co zrobić z bułkami czy bagietką, czy też chlebem, który pozostał i nikt już go nie chce jeść, bo w domu jest już świeżę i chrupiące pieczywo. Ten przepis to idealna odpowiedź i pyszna propozycja, sprawdzi

SMYKWKUCHNI
Rozgrzewająca zupa cebulowa (Zuppa di cipolle) 444

czym posypujemy 1 łyżką mąki. Mieszając, podgrzewamy jeszcze 5 minut. Dodajemy gorący wywar, gotujemy zupę pod przykryciem ok. 30 minut.  Zupę podajemy z grzankami z bagietki z dodatkiem ementalera, gruyere lub innego sera. **** PREPARAZIONE Sbucciate le cipolle e affettatele al velo. In una casseruola riscaldate il burro, aggiungete le cipolle. Fatele ammorbidire a fuoco moderato

La grande e la piccola cuoca
Nicejska kanapka z tuńczykiem 140

wszelkiego zła, może nie powinnam. Na szczęście używam ryby z puszki, która obok 300 kilogramowego błękitnopłetwego nawet nie stała, więc mogę jeść na zdrowie Składniki na każdą porcję: mała bagietka lub ciabatta jajko na twardo puszka tuńczyka kilka plasterków świeżego ogórka pół czerwonej cebuli pokrojonej w piórka gotowa tapendada lub garść czarnych oliwek z kroplą cytryny i łyżką oliwy

Ugotowane pozamiatane
Zupa cebulowa 142

kostkę o grubości 0,5 – 1 cm. Gdy polejesz ją do misek, wrzuć do niej kostki sera. Polecam jeszcze wcześniej wrzucić do piekarnika pokrojoną na plastry bagietkę. Z takimi grzankami zupa jest bezkonkurencyjna

manslogblog