bagietka - 3616 przepisów (strona:152/242)

KOTLETY MIELONE Z GRILLA 93

KOTLETY MIELONE Z GRILLA Potrawa niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu - świetnie smakuje ze świeżą bagietką i grillowanymi kolbami kukurydzy.  Polecam przepis na kotlety mielone z grilla.   Czas przygotowania : 30 minut Liczba sztuk: 8 SKŁADNIKI: 250g mieszanego mięsa mielonego (wołowo-wieprzowego) 250g grubo zmielonej dobrej kiełbasy (świeżej) 4 filety z sardeli 1 łyżka kaparów 1 jajko 1 czerstwa

Moja Książka Kucharska
RYBA Z GRILLA 139

zbieramy razem i szczelnie zawijamy.  Uwaga! Każde dzwonko łososia przygotowujemy oddzielnie. Krok 4. Rybę pieczemy na grillu przez około 8 minut z każdej strony. Łososia podajemy ze świeżą bagietką oraz ulubioną sałatką z mieszanych warzyw. * MASŁO PIEPRZOWE: 80 g miękkiego masła mieszamy z 1/4 łyżeczki soli, 1 łyżeczką marynowanego zielonego pieprzu (ziarenka) i 1/2 łyżeczki grubo mielonego, białego pieprzu

Moja Książka Kucharska
Leczo do słoików 117

sycąca potrawa. Na blogu znajduje się już przepis na leczo, ale dzisiaj prezentuję leczo w słoikach na zimę. Po otwarciu wystarczy dodać podsmażoną wędlinę i serwować ze świeżą bagietką, ryżem lub innym dodatkami. Polecam!     Leczo do słoików   Składniki:   1,5 kg pomidorów 1 kg papryki 2 cebule 3 ząbki czosnku 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 duża

Smak mojej kuchni
Wołowina po burgundzku 124

Augustowi Escoffier, który jest autorem tego przepisu. Mięso po upieczeniu jest bardzo miękkie, wręcz rozpada się. Sos jest gęsty, zawiesisty, aromatyczny. We Francji danie podaje się ze świeżą bagietką, można je również serwować z ziemniakami, kaszą lub gnocchi. Jak dla mnie jest to najlepszy gulasz, jaki kiedykolwiek miałam okazję jeść. Polecam!     Wołowina po burgundzku   Składniki

Smak mojej kuchni
Warzywa pieczone z chili, lubczykiem i rodzynkami 194

słodkich rodzynek. Idealne połączenie! Smakują same lub z dodatkiem ulubionego makaronu czy kaszy. Podczas pieczenia warzywa puszczają sok, więc takie danie można śmiało zjeść z dodatkiem świeżej chrupiącej bagietki, na końcu maczając ją w pysznym i zdrowym warzywnym soku. Nic się nie może zmarnować:) Smacznego:) Na zdrowie! Składniki: 1 cukinia 2 pomidory 5 pieczarek 2 ząbki czosnku 1 mniejsza cebula

Zasmakuj Kuchni
Pasta z awokado i orzechów 161

talerzu! I to jeszcze na start, na śniadanie, moc:) A teraz słowo o paście.. Bardzo zasmakowała mi na śniadanie, posmarowałam nią sobie kawałek świeżej i chrupiącej bagietki. Rany...Tak jak szybko się ją robi tak szybko zniknęła, w zasadzie "na raz" na śniadanie. Pisałam już na swoim blogu o cudnych zdrowotnych wartościach odżywczych awokado, więc jedzcie

Zasmakuj Kuchni
Kapusta pekińska duszona z warzywami - bigos wegeteriański 210

warzywko na gorąco. Z dodatkiem kilku warzyw z udziałem kapusty pekińskiej przygotujesz  pyszny bigosik wegeteriański i to w ekspresowym tempie. Idealny dodatek do obiadu, ale z kawałkiem chrupiącej bagietki to pyszne samodzielne danie. Polecam przepis do wypróbowania! Zajadaliśmy się bigosikiem, a odgrzewany jest jeszcze smaczniejszy. Składniki: 1 średnia kapusta pekińska 1 cebula 2 marchewki 1/2 pora 2 selery naciowe

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tosty z piwnymi pieczarkami 162

grzaneczki/tosty robiłam już kilka razy i świetnie się spisują. Posypane parmezanem są na prawdę wyśmienitą przekąską. Na około 10-12 tostów weka/bułka kanapkowa/bułka paryska/bułka wrocławska;) ewentualnie bagietka ok. 400 g pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 75 ml piwa parmezan (ilość wg uznania) sól, pieprz Cebulę kroimy w piórka. Pieczarki kroimy na mniejsze części (plasterki, półplasterki

Smaki Na Talerzu
Skwierczący sos – do mięs i do warzyw 200

zalewamy nim zawartość miseczki – uwaga, będzie mocno buzować!   Sos zostawiamy do ostygnięcia. A jak wystygnie – jemy dokładnie tak jak nam się podoba – ja wciągam go nawet ze świeżą bagietką SKŁADNIKI 60g szczypioru 40g imbiru 30g czosnku niecałe 1/2 łyżeczki drobnej soli 125ml oleju – rzepakowego, słonecznikowego albo ryżowego Zapisz

Karo in the Kitchen
Parówki po meksykańsku 214

puszki, podsmażone parówki i koncentrat pomidorowy. Wymieszać i dusić razem przez kolejne 5 minut. Potrawę przyprawić ostrą papryką oraz solą i pieprzem do smaku. Podawać na ciepło z bagietką, pajdą chleba lub ziemniakami. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi porcja dla 4 - 6 dorosłych osób. Smak potrawy można wzbogacić o przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Parówki można zastąpić

Gospodyni Miejska
Strogonov 2856

wiem jak wy ale my bardzo lubimy treściwe dania jednogarnkowe. Do takich dań z pewnością można zaliczyć strogonova. Pyszne mięsko wołowe z dodatkiem warzyw. Ja podałam z zapiekaną bagietką z masłem czosnkowy. Pycha. Składniki: 1 kg mięsa wołowego 2 łyżki masła klarowanego 2 ząbki czosnku 1 cebula 3-4 ogórki konserwowe 250 g pieczarek 0,5 papryki czerwonej 1 łyżka

Ala piecze i gotuje
Mielone z pieczarek i peczaku 142

przepuszczamy przez maszynkę. Najlepiej jest to robić na zasadzie łyżka tego, łyżka tamtego. Uzyskamy wtedy ładnie połączoną masę. Na sam koniec, można wrzucić do maszynki kawałek zwykłej bułki czy bagietki, aby nic nie zostało wewnątrz.  Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i przesmażamy na oleju, do momentu, aż zacznie się rumienić. Dodajemy ją wraz z tłuszczem do pieczarkowo - pęczakowej masy

Kuchnia od dwojga
HTIPITI, czyli pasta z pieczonej papryki i sera feta. 123

skórki. Po obraniu, kroimy w kostkę, wkładamy do rozdrabniacza wszystkie składniki-miksujemy na gładką masę-można dodać trochę oleju z suszonych pomidorów.Gotowe. Pastę podajemy do wszelkiego rodzaju pieczywa:.bagietki, chlebki z rozmarynem, chlebki z patelni

Kopystką po garach
DOMOWY CHLEB NA ZAKWASIE 184

moim blogu przepisów na chleb, bo i dużo chleba piekę. Przestałam kupować pieczywo, i ciągle coś piekę, jak nie bułki, to chleby, to w formie, to na kamieniu, to bagietki, to pszenne, to graham i tak w kółko. A pytań o pieczenie chleba dostaje od Was najwięcej. Ostatnio nagrałam dla Was filmik o tym jak zrobić zakwas na chleb, omówiłam

SMYKWKUCHNI
Zapiekane paróweczki z serem 193

parówki z serem, bo śniadania nie muszą być nudnym posiłkiem 😉 Parówki podane w ten sposób to również idealny pomysł na szybką przystawkę na imprezę. Idealnie smakują z grzankami lub bagietką! Składniki: parówki - bez folii :) kilka plastrów żółtego sera zioła prowansalskie słodka lub ostra papryka (w proszku) Przygotowanie: Kratkę w piekarniku wyłóż papierem do pieczenia. Parówki przekrawamy wzdłuż (na głębokość

Alutka-Gotuje

Proponowane wyszukiwania