wołowy alla vaccinara smażone placuszki z ryżu po florencku Wszystkie dania wyszły nam przepyszne. Uwielbiam wszelkiego rodzaju pasztety i terriny, więc terrina z wątróbką cielęcą podana z ciepłą chrupiącą bagietką to był strzał w dziesiątkę. Zagościła ona również na moim świątecznym stole. Jest bardzo prosta w wykonaniu, a efekt doskonały. Niezwykłe były też wołowe ogony uduszone w obłędnym zawiesistym
Kulinarne przygody Gatityfasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, zostawiamy kilka strączków do dekoracji, resztę wrzucamy do gorącego bulionu, dodajemy natkę i śmietanę, miksujemy. bagietkę kroimy w dużą kostkę, smażymy na oliwie aż będą chrupiące. zupę wylewamy na talerz, dekorujemy strączkami fasoli, posiekaną natką i grzankami, konsumujemy
Gocha gotuje!śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem oraz czosnkiem. Wystudzone jaja obrać, pokroić w ćwiartki lub plasterki. Na talerze wlać żurek, ułożyć jajka. Można udekorować natką pietruszki. Podawać z bagietką lub bułką
Calzonella.comprzykryciem 6-8 minut od czasu do czasu potrząsając garnkiem w celu przemieszania. Chwilę przed końcem gotowania, gdy muszle zaczynają się otwierać dodać posiekaną natkę pietruszki. Najlepiej podawać z bagietką. Smacznego Artykuł Mule po marynarsku ( moules marinières), małże na białym winie. pochodzi z serwisu lysygotuje.pl | Blog łysego, co lubi gotować
lysygotuje.pldodać musztardę lub rozgnieciony ząbek czosnku. Papryka i jabłko są już upieczone. Po tym czasie czekam aż lekko przestygną i dodaję do sałatki. Mieszam i gotowe! Podaję ze świeżą bagietką lub samą. Smacznego
Zasmakuj Kuchniwłożyć kurtkę.. Nie tylko śniadanie - to także pomysł na podwieczorek, czy świetną przekąskę w ciągu dnia, która szybko zaspokoi niejeden głód. Powstałą pastą smarujemy świeżą złotą i chrupiącą bagietkę lub domowe bułeczki w sobotni leniwy poranek... :) Idealnie! Smacznego:) Składniki: 200 g twarogu lekkiego 200 g serka naturalnego 2 jajka ugotowane na twardo pęczek małego szczypiorku, grubego 1 mała
Zasmakuj Kuchniczasie dodaję wodę i przyprawiam, duszę do miękkości warzyw, gdy są miękkie dodaję pomidory z puszki, mieszam, chwilę jeszcze duszę, ewentualnie doprawiam do smaku. Można podawać z bagietką, chrupiącymi tostami, z tartym serem i natką pietruszki lub rukolą, albo bez dodatków. Smakuje także z ryżem, makaronem lub ulubioną dowolną kaszą. Na zdrowie
Zasmakuj Kuchniwłoskim stole wielkanocnym. Jednym z nich była terrina z wątróbką cielęcą po wenecku. Terrina bardzo mi przypadła do gustu, więc postanowiłam ją zrobić ponownie w domu. Z kromką chrupiącej bagietki i kieliszkiem czerwonego wytrawnego wina, to niebo w gębie 😍. Terrina z wątróbki Czas przygotowania: 30 minut + czas oczekiwania Składniki: 400 g wątróbki cielęcej 100 ml czerwonego wina
Kulinarne przygody Gatityorzechy włoskie rozdrabniamy i dodajemy do sałatki. Całość skrapiamy olejem rzepakowym. Doprawiamy do smaku i oprószamy suszonym oregano. Mieszamy. Odstawiamy do lodówki, aby smaki "przegryzły się" Podajemy z chrupiącą bagietką i schłodzonym włoskim winem. Nie wylewaj wody z cieciorki, przygotuj z niej mus czekoladowy
Moja smaczna kuchniaskładniki zapiekanki były chrupiące. Na koniec ułożyłem na wierzchu pokrojoną na kawałki mozzarellę i zapiekałem do czasu, aż ser się rozpuścił. Należy podać od razu, gorącą np. z chrupiącą bagietką
R'n'G Kitchensię tylko ćwiartkę uratować. Tą najbardziej zieloną. Wykorzystałam ją i dlatego dzisiejszą pastę nazwałam „ Oszukaną pastą z awokado „. :) Pasta wyszła przepyszna. Szczególnie podana na świeżej i chrupiącej bagietce wiejskiej. Pasta jest z jajami ugotowanymi na twardo, chrzanem i domowym, łatwym do przygotowania wegańskim majonezem, którego przygotujecie dosłownie w kilkanaście sekund. Polecam! http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2017/04/oszukana-pasta-awokado-cheated-avocado-paste1-1170x874.jpg The post Oszukana pasta
Moja DelicjaUDKA KURCZAKA Z GRILLA Moi Drodzy, przedstawiam Wam dzisiaj przepis na udka z kurczaka pieczone na grillu. Udka te świetnie smakują z grillowanymi śliwkami w boczku i świeżą bagietką. Polecam przepis :) Czas przygotowania : około 1h Liczba porcji: 4 SKŁADNIKI: 4 udka kurczaka 1 pęczek natki pietruszki 3 cebule szalotki 5 łyżek chutney z mango 9 łyżek dobrej oliwy
Moja Książka KucharskaKOTLETY MIELONE Z GRILLA Potrawa niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu - świetnie smakuje ze świeżą bagietką i grillowanymi kolbami kukurydzy. Polecam przepis na kotlety mielone z grilla. Czas przygotowania : 30 minut Liczba sztuk: 8 SKŁADNIKI: 250g mieszanego mięsa mielonego (wołowo-wieprzowego) 250g grubo zmielonej dobrej kiełbasy (świeżej) 4 filety z sardeli 1 łyżka kaparów 1 jajko 1 czerstwa
Moja Książka Kucharskazbieramy razem i szczelnie zawijamy. Uwaga! Każde dzwonko łososia przygotowujemy oddzielnie. Krok 4. Rybę pieczemy na grillu przez około 8 minut z każdej strony. Łososia podajemy ze świeżą bagietką oraz ulubioną sałatką z mieszanych warzyw. * MASŁO PIEPRZOWE: 80 g miękkiego masła mieszamy z 1/4 łyżeczki soli, 1 łyżeczką marynowanego zielonego pieprzu (ziarenka) i 1/2 łyżeczki grubo mielonego, białego pieprzu
Moja Książka Kucharskasycąca potrawa. Na blogu znajduje się już przepis na leczo, ale dzisiaj prezentuję leczo w słoikach na zimę. Po otwarciu wystarczy dodać podsmażoną wędlinę i serwować ze świeżą bagietką, ryżem lub innym dodatkami. Polecam! Leczo do słoików Składniki: 1,5 kg pomidorów 1 kg papryki 2 cebule 3 ząbki czosnku 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 duża
Smak mojej kuchni