bagietka - 3616 przepisów (strona:143/242)

Klasyczna Shakshuka 119

jajko. Patelnię przykrywamy i podpiekamy nasze jajko do momentu, aż białko się zetnie, a żółtko pozostanie płynne, ok. 2-3 minuty. I gotowe! Polecam podawać ze świeżym szczypiorkiem i bagietką. 4.21 http://mostekwkuchni.pl/klasyczna-shakshuka/ Artykuł Klasyczna Shakshuka pochodzi z serwisu Mostek w kuchni

Mostek w kuchni
Sałata lodowa w sosie jogurtowym 123

Bardzo efektowna przystawka. To taka sałatka w trochę innym wydaniu. Na pewno pozytywnie zaskoczy Twoich gości.  Świetnie będzie do niej pasować chrupiąca bagietka lub grzanki. główka sałaty lodowej 1/2 szkl majonezu 1/2 szkl jogurtu greckiego 4 plastry bekonu parzonego 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól, świeżo zmielony pieprz 1-2 pomidory czerwona cebulka Majonez wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku

Smakołyki Asi
Domowe zapiekanki 180

Domowe zapiekanki to jeden z kilkunastu smaków dobrze zapamiętanych z dzieciństwa. Któż ich nie lubi?. Osobiście w tej wersji smakują mi najbardziej. Takie zapiekane bagietki z pieczarkami i kiełbasą są idealne na każdą okazję. Tym razem dodałam do farszu mieszankę suszonych ziół do pizzy, którą przywiozłam sobie z Toskanii. Pachnące, suszone na słońcu zioła nie mają sobie równych. Nie martwcie

Pieguskowa Kuchnia
Śledzie z farszem grzybowym 157

koloru. Odłożyłam na papierowy ręcznik, żeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. D elikatnie wyjęłam wykałaczki. Można to zrobić palcami albo za pomocą pęsety. Śledzie wyłożyłam na półmisek, na kromeczki z bagietki. Teraz pozostało je tylko upiększyć, żeby były nie tylko smaczne, ale i „dostojne”. Udekorowałam je przewiązanym szczypiorkiem i cząstką cytryny Smaczne, mięsiste płaty śledziowe, pyszny grzybowy farsz, którego nie żałowałam

Kuchnia u Krysi
Paluchy drożdżowe 114

środku są mięciutkie, a z wierzchu delikatnie chrupiące. Wypiek jest raczej śniadaniowy, niż deserowy, gdyż cukru w nim prawie się nie wyczuwa. Paluchy drożdżowe przypominają w smaku raczej bagietki lub rogale, z których robi się kanapki. Na pewno nie jest to typowe maślane i słodkie ciasto drożdżowe. Szybko się je przygotowuje, a jeszcze szybciej znikają podane na śniadanie. Paluchy drożdżowe

Kuchcik gotuje
Wołowina duszona w Jasnym Piwie 231

zamieszać łyżką w garze, żeby tam nam nic nie przywarło ;) Z czym podać? Jak widać u nas ja jadłam z kaszą gryczaną, Młody z ryżem, kiedyś podawałam ze świeżą bagietką, można z ziemniakami. Tak więc możliwości macie dużo, po prostu podajcie z czym lubicie ;) SMACZNEGO życzy

Blondynka Gotuje
Rozgrzewająca zupa z dyni z imbirem, kardamonem i gałką muszkatołową 149

dobrym olejem tłoczonym na zimno np. z pestek dyni, z orzechów laskowych lub oliwą extra vergine. Można też dodać kleks śmietany. Zupa idealnie smakuje z ziołowymi grzankami, groszkiem ptysiowym, bagietką lub ryżem. Smacznego

Korniszonki
SAŁATKA Z GRILLOWANYCH WARZYW I KURCZAKA 176

zdrowa sałatka ze świeżych i grillowanych warzyw oraz kurczaka. Z pysznym dressingiem musztardowo-miodowym. Dobra dla wszystkich dbających o zdrowy styl życia. Najlepiej smakuje na ciepło, z opieczoną bagietką lub kromką pełnoziarnistego chlebka. SKŁADNIKI / 2 porcje 2 małe piersi kurczaka 1/2  małej sałaty lodowej  1 mała cebula czerwona 1 cukinia 1 papryka czerwona 200 g pieczarek 2 łyżki

cool and minty
Bułeczki drożdżowe z nadzieniem 206

czasie bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem *** *** Bułeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez 15 – 20 minut, do zrumienienia *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: MINI BAGIETKI CZOSNKOWE PRZEPIS TUTAJ PALUCHY SEROWE Z WĘDZONYM BOCZKIEM PRZEPIS TUTAJ BUŁKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ Artykuł Bułeczki drożdżowe z nadzieniem pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Fool's Gold Loaf Sandwich, czyli "kanapka Elvisa Presleya" 143

orzechowego (ok 400g) -1 słoik dżemu lub galaretki porzeczkowej (ewentualnie borówkowej) -400 g boczku w plastrach -4 łyżki masła -2 łyżki oleju -4 chlebki włoskie (lub 4 półbagietki/2 bagietki) Przygotowanie Boczek usmażyć na chrupko na oleju, odłożyć na ręcznik papierowy by ociekł z tłuszczu. Pieczywo rozkroić wzdłóż. Posmarować masłem. Podpiec kilka minut w nagrzanym piekarniku. Po wyjęciu wydrążyć środki

Zielona Kuchnia
Włoska zupa cebulowa 469

które naprawdę zmieniają sporo. Całość jest o głębszym i zdecydowanym smaku. Dodatki i przyprawy to oczywiście kwestia gustu, jednak taką zupę cebulową dobrze jest mocniej doprawić i podać z bagietką lub grzankami i koniecznie z twardym żółtym serem jako posypką.  Mnie w tej zupie urzekła także szybkość przygotowania, bo kilka minut siekania plus około piętnastu minut gotowania zupy wystarczy

Poezja Smaków - blog kulinarny
Przepisy na kolację walentynkową 206

JEŻYNAMI SAŁATKA Z GRIILLOWANYCH WARZYW Z SEREM HALLOUMI CARPACCIO Z CUKINII SAŁATKA Z KURCZAKIEM I OSCYPKIEM CARPACCIO Z BURAKA SAŁATKA CEZAR SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM CARPACCIO Z POLĘDWICY Z CZOSNKOWĄ BAGIETKĄ MAKARONY SPAGHETTI Z KREWETKAMI SPAGHETTI Z SOSEM POMIDOROWYM MAKARON PENNE W SOSIE ŚMIETANOWYM Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ   DANIA GŁÓWNE SZAKSZUKA Z KURKAMI BOEUF STROGONOW NAJLEPSZY DOMOWY CHEESEBURGER KREWETKI W SOSIE

nietylkopasta.pl
Odrywane drożdżowe z ziołami 157

Pierwszy raz takiego chlebka, spróbowałam u mojej kochanej babci. Robi się go błyskawicznie szybko i jeszcze szybciej znika ze stołu! Pobija nawet bagietki z masłem czosnkowym! Prosty, smaczny, idealny na imprezy. Jeżeli nie zawsze udawało Ci się ciasto drożdżowe.. zapewniam, że z tego przepisu uda Ci się na 100%! Do dzieła Składniki na ciasto drożdżowe: – 300 g mąki

Be Fit Be Strong
Wyglądają jak kotlety, smakują jak gołąbki, czyli... Kotlety jak gołąbki 151

naczynia do zapiekania. Załam sosem pomidorowym i wstawiłam do piekarnika na około 50 minut. Po wyjęciu z piekarnika od razu podałam na stół. Takie gorące. Najbardziej smakują z bagietką. Przekonajcie się... Kiedy zdecydujecie się na zrobienie tych smacznych niby gołąbków, niby mielonych, to jedząc zamknijcie oczy i zadajcie sobie pytanie: co to za smak? Gołąbki, czy mielone? Trudno zgadnąć

Kuchnia u Krysi

Proponowane wyszukiwania