Dziś aromatyczna, domowa, zdrowa warzywna zupa z ziemniaków. Podaję ją z płatkami migdałów z lekka pikanterią chili w proszku, w innej wersji z plastrami łososia, bagietką czosnkową lub/i szczypiorem, natką. Taka zupa idealnie komponuje się także z chrupiącym boczkiem. Zupę krem z ziemniaków wzbogacam słodką śmietanką lub mlekiem, także kokosowym. Zupa krem, gładka pachnąca warzywami i czosnkiem, idealna na szybki
Zasmakuj Kuchnipomidorkami, suszonymi aromatycznymi pomidorami, mozzarellą, czarnymi oliwkami i białą fasolą Jamar , która dopełnia smak całej sałatki. Delikatnie przyprawiona sałatka, w której wyczuwalna jest mieszanka wszystkich warzyw. Polecam samą, do bagietki lub tostów na śniadanie. Sałatka rukola z pomidorkami i białą fasolą Jamar na lunch box się kłania Składniki: 1 opakowanie rukoli 6 suszonych pomidorów drobno pokrojonych spora garść czarnych oliwek
Zasmakuj Kuchnitarty parmezan (opcjonalnie) – papryczka chili do smaku – 1 garść jarmużu – 1/2 awokado – olej rzepakowy lub olej kokosowy – sól i pieprz – do podania np. bagietka lub domowy chleb żytni Przygotowanie: Pomidora myjemy i kroimy w kostkę (możemy sparzyć i obrać ze skórki) Jarmuż opłukać. Na rozgrzaną patelnię wlewamy łyżeczkę oleju rzepakowego lub kokosowego. Wkładamy jarmuż
I LOVE LIFEuzyskania gęstej konsystencji. Wyjąłem kilka fig i plastrów buraczków, zmiksowałem je, dodałem do sosu. Bażanta przełożyłem na paterę, dodałem pokrojone w ósemki świeże figi, sos, doprawiłem. Podałem z bagietką
R'n'G Kitchendopiekam pod górną grzałką przez kilka minut. Podaję najczęściej z ryżem basmati ugotowanym z dodatkiem kurkumy lub z ryżem jaśminowym. Doskonale smakuje też z chlebem naan lub w ostateczności bagietką. Przed podaniem można posypać posiekaną natką kolendry lub pietruszki. Smacznego ;) ps. jeżeli nie zjecie wszystkiego, mięso tandoori możecie użyć jako składnik nadzienia do samosów. Kurczak tandoori w aromatycznym sosie #s3gt
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataczosnku 5 średnich ziemniaków 3 łyżki masła liść laurowy 1 cebula 1/3 łyżeczki kurkumy zioła prowansalskie sól pieprz 150 - 200 ml śmietanki 30% 15 dkg sera żółtego Grzanki: 1 bagietka 2 ząbki czosnku masło 1. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę również obieramy, kroimy w kotkę, czosnek obieramy, siekamy na drobne kawałki. 2. W większym garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy
kruche babeczkiUkładamy w szklanej miseczce na przemian śledzie i sałatkę - odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Śledzie podajemy z chrupiącym pieczywem, np. kromkami bagietki podpieczonymi na złoty kolor w piekarniku lub na patelni grillowej. Przed podaniem dekorujemy świeżą zieleniną. Smacznego :) fot. Moja Książka Kucharska
Moja Książka Kucharskakajeńskim i solą. Wstaw na około godzinę do lodówki. Tuż przed podaniem, umyj i osusz rzodkiewkę, pokrój ją na cienkie plasterki, i wymieszaj z humusem. Podawaj humus z chlebem, bagietką lub chlebkiem pita. *Humus możesz oczywiście przygotować z suchej, ugotowanej cieciorki, podczas gotowania nie zapomnij dodać odrobiny sody oczyszczonej (ok.1/2 łyżeczki), która ułatwi trawienie. Nie dodawaj natomiast soli, która sprawi
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaJulii Child. Dzięki dodatku wina potrawa nabiera wysublimowanego smaku, jest to jednak danie dość łagodne w smaku. Zastanawiacie się z czym go podać? Wystarczą klasyczne ziemniaki, pure lub francuska bagietka. Dodatkowo miks sałat z vinegre. Potrawa ta doskonale się przechowuje dlatego możecie przygotować więcej i odgrzać po kilku dniach. Jeśli lubicie potrawy jednogarnkowe, zapraszam Was do innych moich przepisów: – boeuf
nietylkopasta.plpieczemy przez około 15 minut (piekłam z termoobiegiem) *** *** Bułeczki najlepiej smakują gdy są jeszcze ciepłe *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PUSZYSTE BUŁECZKI JOGURTOWE PRZEPIS TUTAJ MINI BAGIETKI CZOSNKOWE PRZEPIS TUTAJ PALUCHY SEROWE Z WĘDZONYM BOCZKIEM PRZEPIS TUTAJ BUŁKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE
Blog z ApetytemDomowe bułki zbożowe piekę zazwyczaj w weekend, gdy mam więcej czasu i możemy wspólnie i bez pośpiechu usiąść do stołu. Piekę bagietki, bułki i chleby. Chętnie sięgam po różne mąki i dodatki dla urozmaicenia. Warto mieć w domu kilka rodzajów mąk lub gotowych mieszanek. Ciasto polecam też wzbogacać o dodatek ziaren, orzechów czy suszonych warzyw
AniaGotuje.pltylko na tym, bo kapustę jednak trzeba pokroić, obgotować, rozdrobnić blenderem. Smakują nieco inaczej, niż tradycyjne, ale również pysznie. Ja uwielbiam je z kleksem kwaśnej śmietany i świeżą bagietką. Składniki (na 6 porcji): 600g mięsa wieprzowego (łopatka, karkówka) 1 cebula 100g ryżu (np. do risotto albo do gołąbków) 500g kapusty (ćwiartka niedużej główki) 1 jajko 1 łyżeczka słodkiej
Obiad gotowygrzankami. Kiedy szczególnie dbamy o linię, to do zrobienia grzanek wybieramy pieczywo typu graham, bogate w błonnik, który na długo daje uczucie sytości, zamiast typowej dla grzanek, pszennej bagietki, o niskiej zawartości błonnika. Jeśli jesteśmy na diecie i NAPRAWDĘ chcemy schudnąć, a sałatkę serwujemy na kolację, zrezygnujmy z pieczywa do sałatki, porcja węglowodanów przed snem nie ułatwi nam chudnięcia! Dieta
KulinarneImpresje.plnaczynie z wodą – para sprawi, iż bułeczki nabiorą rumianej i chrupiącej skórki *** *** Bułeczki pieczemy przez 12 – 15 minut w temperaturze 200’C *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: MINI BAGIETKI CZOSNKOWE PRZEPIS TUTAJ PALUCHY SEROWE Z WĘDZONYM BOCZKIEM PRZEPIS TUTAJ BUŁKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ
Blog z Apetytem