bagietka - 3616 przepisów (strona:149/242)

PASTA JAJECZNA Z AWOKADO 133

Rozdrobnić widelcem Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać, razem z jajkami do awokado. Doprawić solą, pieprzem i oliwą z oliwek. Dokładnie połączyć ze sobą wszystkie składniki. Podawać ze świeżą bagietką lub z ulubionym pieczywem. Artykuł PASTA JAJECZNA Z AWOKADO pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
KONFITURA ZE ŚLIWEK Z CYNAMONEM I ANYŻEM! 149

prostej konfitury ze śliwek - renklod, z dodatkiem cynamonu, wanilii, kwaskowatych mirabelek w kolorze ciemnego fioletu i odrobiny pikanterii w postaci anyżu. Abyśmy mieli słodkie i miłe poranki, przy ciepłej bagietce, toście czy też naleśniku z tą konfiturą ;-) Przepis na moim blogu: KONFITURA ZE ŚLIWEK Z CYNAMONEM I ANYŻEM

SMYKWKUCHNI
Sałatka z pomidorów z serem pleśniowym i ziołowym dressingiem 195

lazura), szczypiorku oraz wspaniałego świeżego ziołowego dressingu. Można użyć kolorowych pomidorków, zrobić na dużym półmisku i podać na stół czekając na gości. Sałatka jest wyrazista i wspaniała! Pasuje do bagietek, grzanek, tostów, deski serów czy wędlin. Składniki: 2 pomidory 15 g sera pleśniowego roqueforta dressing: 3 łyżeczki oleju z ziołami z suszonych pomidorów (wspaniale aromatyczne!) do smaku: sól, pieprz, suszone

Zasmakuj Kuchni
Pasta z jajek na kanapki 168

imprezowo zastawiony stół, przekąskę w ciągu dnia, do pracy. To świetna alternatywa dla wędliny czy sera na śniadaniowy stół lub podwieczorek. Podaję ją na pieczywie, chrupiących grzankach, świeżej ciepłej bagietce, z pomidorem lub świeżym ogórkiem, koperkiem czy natką pietruszki. Wspaniale smakuje, apetycznie wygląda, z dodatkiem świeżo skrojonego grubego szczypioru. Nie można się oprzeć! Pastę z jajek przygotowuję

Zasmakuj Kuchni
Pasta z makreli 186

utrzeć. Dodaję posiekane jajka, suszone pomidory, serek, sok z cytryny, miksuję, przyprawiam do smaku. Przed podaniem dobrze schładzam w lodówce. Podaję do chleba, tostowego pieczywa, świeżej chrupiącej bagietki

Zasmakuj Kuchni
Focaccia z suszonymi pomidorami 125

zawładnęła moim sercem. Po raz kolejny muszę przyznać, że uwielbiam suszone pomidory (wystarczy spojrzeć na przepisy na makaron z tofu lub zapiekanki na bagietce). […] Artykuł Focaccia z suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu Vegan Taste

Vegan Taste
Pieczona papryka w marynacie z octem balsamicznym, czosnkiem i anchois 146

Pomysł na tę paprykę zaczerpnęłam z Magazynu Kuchennego . Przepis nieco zmodyfikowałam, żeby nie było identycznie 😊 Tak zamarynowana papryka jest pyszną przekąską. Wspaniale smakuje z chrupiącą bagietką. Jest to też idealne danie na imprezę w domu lub w plenerze. Przygotujecie je dzień-dwa wcześniej, a goście będą zajadać się ze smakiem.  Składniki: 5 średnich papryk 6 łyżek oliwy 6 łyżek

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ratatouille (Ratatuj) 193

Zdrowy posiłek na kilka dni. Za każdym razem odgrzewany smakuje coraz lepiej, czuć bardziej wyraziste smaki ziół i połączonych warzyw. Smaczne jednogarnkowe danie. Bagietka z masełkiem konieczna! Znam też osoby, które chętnie podają ratatouille z pieczonym i soczystym kurczakiem, proszę bardzo. Składniki na ratatouille: 2 cukinie 1 bakłażan 3 cebule 4 pomidory 4 ząbki czosnku 3 czerwone papryki

Zasmakuj Kuchni
Grzanki z „tuńczykową” pastą ze słonecznika 168

solą oraz pieprzem do smaku i wrzuć posiekane kapary oraz szalotkę. Wymieszaj. Do pasty możesz dodać dodatkowo kilka pokrojonych suszonych pomidorów, czy posiekaną natkę pietruszki. Ulubione pieczywo, np. bagietkę podpiecz w piekarniku, a następnie posmaruj słonecznikową pastą i podawaj z ulubionymi dodatkami. Ja polecam kombinację marynowanych papryczek  jalapeño z oliwkami, czerwoną cebulą, czarnuszką i pomidorami lub świeżą paprykę

Food Square
Piknikowa kanapka z pastą z bobu i kurczakiem 179

podkręcił jej smak na tyle, że wyjadaliśmy ją z Mężem prosto z misy miksera 😍  Spokojnie można by było wziąć ją samą w słoiczku na piknik i przegryzać świeżą bagietką, ale dla bardziej wymagających przygotowałam od razu cały bochen chleba ;)  Składniki:   1 średniej wielkości okrągły chleb 1 filet z kurczaka 1½ pomidora np. malinowego Kilka liści sałaty masłowej

Kuchnia w czekoladzie
LETNIA SAŁATKA Z PIECZONYMI BURAKAMI 182

pomidorki koktajlowe – 10 szt * cukinia żółta i zielona – 1 szt * orzechy laskowe i pestki dyni – 1 garść * ricotta di bufala – ok. 50 g * świeża bagietka + oliwa MARYNATA DO BURAKÓW: * Ocet Kielecki – 2 łyżki * tarta skórka z pomarańczy – 1 łyżka * ocet balsamiczny – 1 łyżka * oliwa z oliwek – 3 łyżki * sól * pieprz * cukier SPOSÓB

Ostra na Słodko
Francuskie śniadanie i konfitura brzoskwiniowa 195

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Typowe weekendowe francuskie śniadanie nie może obejść się bez pysznych rogalików croissant lub świeżej bagietki. Ponieważ tradycyjny croissant z ciasta francuskiego nie posiada nadzienia, zazwyczaj podaje się do niego domową konfiturę. Naszym faworytem na sobotni lub niedzielny poranek w stylu francuskim jest konfitura brzoskwiniowa. Warto

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
PASTA KANAPKOWA - GORGONZOLA Z CUKINIĄ 149

lubi ;) SKŁADNIKI: 1/2 cukini 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku około 50 g sera gorgonzola kilka czarnych oliwek garść świeżych liści bazylii sól, świeżo mielony czarny pieprz oliwa z oliwek bagietka pszenna SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Cukinię, cebulę i czosnek podsmażamy na oliwie z oliwek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie miksujemy wszystko za pomocą blendera. Dodajemy ser gorgonzola, kilka czarnych oliwek

wege i kropka
Ciabatta – nowy przepis 164

ciasta w tym wypadku, jest również nazwą dość umowną. Lepiej mówić tutaj o rozciąganiu niż o formowaniu, gdyż do rąk bierzemy kupkę ciasta i rozciągamy ją albo do wielkości bagietki, albo ogólnie do wielkości, jaką chcemy osiągnąć. Warto wspomnieć, że ciabatta to włoskie pieczywo, a sama nazwa oznacza „kapeć”. I nieco tak wygląda sama ciabatta – jest płaska

Mieszam w Garnku
Szakszuka z ciecierzycą 146

pomysł- z ciecierzycą, myślę, że wart jest publikacji na blogu. Podajcie ją na śniadanie, obiad lub kolację- o każdej porze smakuje rewelacyjnie i sprawdzi się w towarzystwie nawet najzwyklejszej bagietki, choć ja preferuję delikatne czosnkowe lub mocno spieczone i "maczane" w potrawie przed ugryzieniem :) Ot, taki mój wybryk 😛 Mocno doprawiona, aromatyczna... jest typową potrawą "z jajem" :) Nie tylko w przenośni

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania