bagietka - 3616 przepisów (strona:144/242)

Żurawina do mięs i serów 153

Idealna do różnych mięsnych pieczeni, szczególnie drobiu oraz serów. Choć smakuje także świetnie na świeżo przerwanej bagietce z dodatkiem masła. Słodycz, tak jak borówka i jarzębina W naszym domu jadamy ją do pieczonej kaczki, kurczaka i soczystej karkówki. Jeśli chodzi o sery to szczególnie dodaje smaku serom pleśniowym, najbardziej tym typu camembert przyrządzanym na ciepło. Dzięki temu, że możemy przyrządzić

Zasmakuj Kuchni
Menu sylwestrowe 414

Zapiekanka hawajska Zapiekanka ze szpinakiem Zapiekane muszle Polędwiczki z szałwią Polędwiczki z pieczarkami  Pierożki meksykańskie  Parówki z serem Samosa Dania zimne: Klopsiki w occie Roladki z bagietki  Roladki z tortilli Koreczki  Pieczarki marynowane  Pomidorki faszerowane Sałatka z brokułem i słonecznikiem Sałatka z papryką i słonecznikiem Sałatka meksykańska Sałatka z tortellini Sałatka z suszonymi pomidorami Sałatka

Pobite gary Barbary
Kanapka z tuńczykiem,sałatą, ogórkiem i czerwoną cebulą 165

niedoczas kanapki wracają do łask ;) Kanapka zainspirowana tą kupioną w małym osiedlowym warzywniaku, która zachwyciła mnie dobrym składem i doborem składników ;) Czas przygotowania: 10 minut Składniki kawałek ulubionej bagietki lub 2-3 ulubione bułki puszka tuńczyka świeżo zmielony pieprz sałata np. endywia korniszony czerwona cebula masło/majonez Sposób przygotowania: 1. Pieczywo smarujemy masłem (pomijamy jeśli mam tuńczyka w oleju

U Fiolki
Sałatka śledziowa 153

Pyszna sałatka śledziowa z matiasów, domowych ogórków konserwowych, cebuli i majeranku. Jedna z najprostszych i najlepszych. Smakuje najlepiej na drugi dzień, kiedy składniki dobrze sobą przejdą. Idealna do bagietki na śniadanie wigilijne, ale nie tylko od święta. Taką sałatkę lubimy czasem wrzucić na kromkę chleba i zajadać na śniadanie. Składniki: 8 płatów śledziowych a’la matias w oleju

Zasmakuj Kuchni
Sałatka z oliwkami, fetą i suszonymi figami w ziołowym dressingu 179

Pomysł na zdrowe i dobre śniadanie lub kolację. Także na stół biesiadny ze znajomymi. Sałata rzymska z oliwkami, suszonymi pomidorami, aromatyczna w ziołowym dressingu. Podaję z bagietką, ciepłymi chrupiącymi i serowymi lub czosnkowymi grzankami. Smakuje do przekąsek z ciasta francuskiego. Do sałatki możecie dodać – zamiast suszonej figi – inne suszone owoce, smakują śliwki, rodzynki, żurawina. Jeśli chcecie dodajcie pestki

Zasmakuj Kuchni
Pieczony kurczak w maśle – Poulet Rôti au Beurre 307

potrzebowały dodatkowego tłuszczu czy przypraw, z kurczaka wycieka sporo sosu. Można podać go z ziemniakami z wody lub purée – u nas na talerzu maślany kurczak wylądował w towarzystwie pszennej bagietki zamoczonej w złotym płynie z brytfanki.   Soki te można też odlać z brytfanki i potraktować jako sos. W takim wypadku znad odlanego płynu zdejmujemy połowę tłuszczu, resztę płynu podgrzewamy

Karo in the Kitchen
Świąteczne lasagne z suszonymi śliwkami i szynką włoską 149

Niech sos odpocznie.Jak sprawdzić czy nasz sos jest idealny i czy niczego mu nie brakuje? W bardzo prosty sposób, na 10 minut przed zakończeniem gotowania.Ukroić sobie piętkę włoskiej bagietki lub kawałek chleba i po prostu nabrać tym chlebkiem sosu i spróbować. Włoski niezawodny sposób każdej gospodyni. Na drugi dzień lekko podgrzać sos. Ugotowane jaja zetrzeć, ser mozzarella zetrzeć

Z Kuchni Do Kuchni
Ziti penne z salsiccia, pieczarkami i szpinakiem 411

gotuj ziti przez 20 minut. Następnie dodaj ricotta, utarty parmezan, wymieszaj, a na końcu dodaj szpinak. Zamieszaj sos jeszcze raz, szpinak powinien lekko zwiędnąć. Posyp ziti parmezanem. Pokrój bagietkę na kromki skrop oliwą i zrumień na patelni. Gorące grzanki posyp parmezanowymi wiórami i posyp oregano. Smacznego!     Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara

codojedzenia
Pasta z ciecierzycy, pomidorów i papryki 108

Pyszna i aromatyczna pasta na kanapki. Idealne śniadanie. My smarujemy nią świeże bagietki i nakładamy plasterki świeżego zielonego ogórka, na to trochę szczypiorku….. lub wykorzystujemy ją do bruschetty. Bardzo polubiłam wszelkie pasty. Odkąd Brat mojego Męża zaczął nas raczyć od czasu do czasu na stole rozmaitymi pastami, w tym z ciecierzycy, z makreli i innych, zawsze pysznych, przypadły

Zasmakuj Kuchni
Tuńczyk z pomidorami 122

dodałem koncentrat pomidorowy, dusiłem 15 minut. Tuńczyka skropiłem oliwą, posypałem przyprawami. Odstawiłem na 15 minut. Dodałem tuńczyka do rondla, dusiłem całość ok. 15 minut, aż sos zgęstniał. Podałem z bagietką

R'n'G Kitchen
Bakłażan pieczony z Pecorino Romano i Mozzarellą 230

oprószyć startym pecorino, następnie ułożyć w kolejności ser mozzarella oraz oliwki. Przyprawić oregano oraz skropić oliwą. Piec 10 minut w 180 stopniach. Podawać na gorąco z ulubionymi sałatami oraz bagietką

Wino Francja Kuchnia
Sałatka z bundzu, warzyw i kaszy gryczanej 119

zdrowa sałatka. Połączenie warzyw, sera bundzu (owczego + krowiego) z kaszą gryczaną to zdrowe i syte śniadanie, kolacja, przekąska w ciągu dnia. Można jeść samą lub z dodatkiem chrupiących złotych bagietek. Na pewno do tego coś gorącego, zielona herbata, delikatna herbata liściasta.. Nic więcej nie trzeba! Składniki: 250 g bundzu kilka koktajlowych pomidorków pokrojonych w ćwiartki 0,5 szklanki kaszy

Zasmakuj Kuchni
Szakszuka 148

papryczka chili do smaku – 1 garść szpinaku – 2 łyżki czerwonej fasolki – olej rzepakowy lub olej kokosowy – sól i pieprz – do podania : świeża bazylia, bagietka Przygotowanie: Pomidora myjemy i kroimy w kostkę (możemy sparzyć i obrać ze skórki) Szpinak opłukać. Na rozgrzaną patelnię wlewamy łyżeczkę oleju rzepakowego lub kokosowego. Wkładamy szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek

I LOVE LIFE
Kremowa zupa z dyni i marchwi na bazie śmietanki kokosowej 147

ugotowaniu się warzyw z przyprawami dokładnie całość zmiksować na aksamitny krem, dodać śmietankę kokosową oraz miód. Gotować 5 minut. Można podpiec przed podaniem. Przyozdobić prażonym sezamem. Podawać ze świeżą bagietką lub innym ulubionym pieczywem. Smacznego

Wino Francja Kuchnia
Klopsiki z indyka w sosie bolońskim 121

sosie bolońskim Jamar . Jest naprawdę pysznie! Danie podaję najczęściej z krótkim makaronem typu świderki, penne, kolanka lub kaszą, brązowym ryżem. Gdy jesteśmy bardzo głodni wcinamy ot tak, ze świeżą bagietką. Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka spora garść mrożonej marchewki w kostce spora garść mrożonego zielonego groszku 2 cebulki 2 ząbki czosnku 3 suszone pomidory z zalewy 1 jajko

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania