składnikami , czy sosami " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Kuchnia leniuszka " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki na 3 osoby : 3 bagietki – krótkie lub jedna długa pocięta na trzy kawałki 3 małe pojedyncze filety z piersi kurczaka ( 3 łyżki przyprawy do kebaba ) 1 pomidor kilka liści sałaty lodowej lub kruchej kilka plasterków
Ogrodnik w podróżyzdrowo, kolorowo, mocno warzywnie, pysznie – taki obiad przygotowany w większym garze może „służyć obiadowo” przez kilka dobrych dni Polecam jako samodzielne danie albo z chrupiącymi bagietkami zapiekanymi z lekkim musem z czosnku i soli. Danie można posypać tartym twardym ulubionym serem, obowiązkowo zaś coś zielonego – bazylia, natka, rukola. Pasuje i dodaje dodatkowych witamin. Bomba witaminowa, którą
Zasmakuj Kuchniwlałem sos, który powstał z pieczenia pstrąga, dodałem wino, wymieszałem, zredukowałem chwilę. Dodałem sok z cytryny i kawałek zimnego masła. Doprawiłem solą, podgrzałem w sosie chwilę roladki. Podałem z bagietką
R'n'G KitchenTaka pasta wyśmienicie smakuje ze świeżą bagietką. W wersji bardziej fit, śmietanę można zastąpić jogurtem naturalnym. Składniki 150 g wędzonego dorsza 2 jajka ugotowane na twardo 1 średnia cebula 2 duże kiszone ogórki 5 łyżek majonezu 2 łyżki śmietany 18 % sól pieprz Przygotowanie Rybę oczyściłem z ości, drobno pokroiłem. Ugotowane na twardo jajka pokroiłem w kostkę, ogórki
R'n'G KitchenBigos bezmięsny pachnący mocno kiszoną kapustą i przyprawami. Delikatności potrawie nadaje fasola Piękny Jaś Jamar . Pyszny i wyrazisty. Bigos podaję z ziemniakami. Zdarza się, że podjadamy go z chrupiącą bagietką, na szybko. W zależności jakie wybierzecie dodatki z pewnością będzie to syte i dobre danie. Składniki: 1,5 kg kapusty kiszonej opakowanie fasoli Piękny Jaś Jamar 2 cebule 6 pieczarek
Zasmakuj KuchniPożywny kociołek z chrupiącą kiełbasą i sosem słodko-kwaśnym z groszkiem i przyprawami, które nadają daniu dodatkowego aromatu. Danie podaję z ryżem, makaronem, kaszą lub na szybko z bagietką (także w wersji na ciepło) oraz posiekaną natką. Składniki: 1 pojedynczy kawałek dobrej kiełbasy, ok. 150 g spora garść mrożonego zielonego groszku 1 cebula 2 ząbki czosnku sos słodko-kwaśny Jamar
Zasmakuj KuchniDusiłem na małym ogniu około 20 minut. Kiedy wyparowała połowa wina, doprawiłem solą i pieprzem, dodałem mąkę. Mieszając bardzo dokładnie, dusiłem potrawkę jeszcze 3-4 minuty. Podałem gorącą z bagietką
R'n'G Kitchenpokrojona kiszoną kapustę, dusiłem 5 minut. Dolałem 7 szklanek wody, doprowadziłem do wrzenia, zmniejszyłem ogień, gotowałem jeszcze ok. 10 minut. Doprawiłem do smaku solą, pieprzem i kminkiem. Podałem z bagietką
R'n'G Kitchensolą - wyrobić na ciasto. W razie jak ciasto będzie się zbyt lepić podsypać mąką. Wyłożyć ciasto na dobrze obsypany maka blat - z ciasta uformować podłużny walec ( na kształt bagietki) - pociąć na równe kawałki - mi wyszło 10 knedli ale to pewnie zależy też od wielkości śliwek. Można też nie dzielić ciasta i odrywać po kawałku tyle, żeby zatopić w tym śliwkę
Cooking for Emilyokoło godzinę do wyrośnięcia. Kiedy podwoi swoja objętość wyłożyć na stolnicę. Podzielić na dwie części. Każdą część rozpłaszczyć ręką na placek, a następnie zwinąć w rulon. Następnie uformować dużą bagietkę. Przełożyć na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Posypać mąką i zrobić nożem nacięcia. Zostawić na 30-40 minut do wyrośnięcia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na 10 minut
Agusiowe smakołykiproduktów roślinnych – można . Ja osobiście jestem mięsożercą , jednak to danie jest z całą pewnością oryginalne i bardzo smaczne. Pasztet idealnie będzie pasować na kolacje podane ze świeżą chrupiącą bagietką. Inspirację do przygotowania tego dania znaleźliśmy na jednym z blogów w internecie. Poniżej znajdziecie przepis, który delikatnie zmodyfikowaliśmy. Warzywny pasztet – składniki (na dużą keksówkę) puszka gotowanej ciecierzycy 4 marchewki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pyszna sałatka z owocami morza i pomidorkami. Wszystko podane na sałatach i polane sosem na bazie oliwy, czosnku i musztardy. Sałatkę podaję z bagietką lub chrupiącymi grzankami. Przed podaniem sałatkę dodatkowo można skropić jeszcze sokiem z pomarańczy lub posypać z niej aromatyczną otartą skórką. Składniki: 3 oczyszczone kalmary (mogą być mrożone, około 200 g kalmarów) 2 spore garście mixu sałat
Zasmakuj Kuchnikostke boczek lub kiełbasę. W wersji wegeteriańskiej można całkowicie pominąć podlac całość bulionem, dodać przecier pomidorowy. Przyprawic do smaku ostrą, mieloną papryką, majerankiem, solą i pieprzem podawac z bagietką, ryżem lub ziemniakami
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!opisania 🙂 Najczęściej podawana jest tylko z pomidorami i bazylią, jednak ja przedstawiam Wam propozycję wzbogaconą o ser mozzarella, który delikatnie roztopi się na grzance. Składniki: – 1 duża bagietka – 4 pomidory – oliwa z Czytaj więcej → Artykuł BRUSCHETTA pochodzi z serwisu green goodies
greengoodiesPesto z suszonych pomidorów czyli tak zwane pesto rosso to świetny dodatek do makaronów, bagietki lub kanapek. Jego głównym składnikiem są oczywiście suszone pomidory, ale do jego przygotowania potrzebujemy również tartego parmezanu, czosnku, pestek słonecznika i przypraw. Przygotowanie takiego pesto jest bardzo proste i szybkie, a zapewniam Was, że doskonale wzbogaci smak każdego dania 🙂 Czytaj więcej → Artykuł PESTO Z SUSZONYCH
greengoodies