podsmażyć czosnek oraz zioła. Gdy zawartość będzie zarumieniona dodać szpinak i bulion. Całość gotować na małym ogniu, a po ugotowaniu miksować na gęsty krem. Podawać gorące np. w towarzystwie bagietki lub jogurtu
Szybko Tanio SmacznieIdealna do różnych mięsnych pieczeni, szczególnie drobiu oraz serów. Choć smakuje także świetnie na świeżo przerwanej bagietce z dodatkiem masła. Słodycz, tak jak borówka i jarzębina;) W naszym domu jadamy ją do pieczonej kaczki, kurczaka i soczystej karkówki. Jeśli chodzi o sery to szczególnie dodaje smaku serom pleśniowym, najbardziej tym typu camembert przyrządzanym na ciepło. Dzięki temu, że możemy
Zasmakuj KuchniAromatyczne i proste w przygotowaniu danie z owocami morza o zapachu pomidorów, ziół i morza:) Można podawać je z makaronem lub zajadać z bagietką. Przepis z książki podróży kulinarnych greckich z Małgosią Puzio. Składniki: 2 kg małych ośmiorniczek (mogą być mrożone) 500 g małych cebulek 4 ząbki czosnku 400 ml czerwonego wina szklanka bulionu z kurczaka 100 ml octu winnego
Zasmakuj Kuchnitypy sałat. A dla tych, którzy nie przepadają za tego typu wędlinami polecam zamiennik w postaci np. łososia albo kurczaka lub po prostu bez dodatku żadnego mięsa. Polecam z bagietką z masłem z dodatkiem drobno posiekanego koperku lub pietruszki:) Do dzieła;D Składniki: 100 g rukoli 75 g szynki parmeńskiej, prosciutto (szynki wieprzowej, wędzonej, podsuszanej w plastrach) 100 g suszonej
Zasmakuj Kuchniczasem potrząsajcie garnkiem, by mule się otworzyły. Te zamknięte wyrzućcie. 4) Na koniec dodajcie świeżą natkę pietruszki, doprawcie solą i świeżo zmielonym pieprzem. Teraz smakujcie;) Zajadamy je same z bagietką lub makaronem spaghetti
Zasmakuj KuchniWymyślona na poczekaniu na śniadanie kiedy po bardzo porannym sprzątaniu dopadł nas wilczy apetyt. Zjedliśmy do niej bagietkę posmarowaną masełkiem:) Mmmm...:) na pewno powtórzymy takie śniadanie nie raz. Do tego jest, nie tylko smacznie, kolorowo, ale i zdrowo;) Oby sałatka nie była "za sucha" zrobiłam sos musztardowo-chrzanowy, którym polałam - najpierw na spróbowanie - odrobinę sałatki. Okazał się idealnym dopełnieniem
Zasmakuj Kuchniaromatycznymi przyprawami które nadają gulaszowi nutkę orientu, nie przytłaczając przy tym podstawowych smaków. Natka pietruszki do wykończenia dopina smakowo całość na ostatni guzik. Gulasz podałam z pełnoziarnistą bagietką. Moje spostrzeżenie podczas jedzenia: do gulaszu można dodać 2 pokrojone w kostkę ziemniaki, dzięki czemu danie byłoby jeszcze bardziej sycące ( choć i bez nich daje radę
W kuchennej krainiemąką ściereczce (jak na zdjęciu). Przykryć i zostawić do wyrośnięcia na 45 minut. Wyrośnięte bułki przełożyć na blachę nacięciem do góry. Swoje bułki ułożyłam w perforowanej foremce do pieczenia bagietek dzięki czemu łatwiej zachowują kształt, ale nie jest to konieczne. Wstawić blachę do piekarnika nagrzanego do 190 st C, piekarnik spryskać wodą przy pomocy spryskiwacza, piec 25 - 30 minut
Stare Garyproduktów. Do wyboru mamy 14 kompozycji smakowych, z których miałam okazję próbować: * z komosą ryżową w stylu indyjskim Coś dla fanów quinoi - świetnie smakuje nie tylko na kromce chrupiącej bagietki, ale także... jedzona prosto ze słoiczka. W składzie znajdziemy ciekawe zestawienie smaków - banana z curry. Smakuje owocowo, tropikalnie. Całość jest słodka, lekko pikantna. Po prostu pyszna
Poranek na słodkoposypania po upieczeniu) i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Zapiekać ok. 10 minut. Po wyjęciu formy z piekarnika, delikatnie podważać muffiny łyżeczką. Posypać resztą ziół. Podawać z sałatą i np. bagietką
Bulliotemperaturze 190°C. Następnie posypać oliwkami i pokrojonymi na połówki pomidorami. Piec kolejne 20 minut. Wyjąć z piekarnika i posypać posiekaną bazylią. Podawać np. z opiekanymi ziemniakami lub bagietką
Bullionaleśniki Zapiekanki i sałatka szopska Czasami lubimy zjeść obiad bezmięsny, wtedy właśnie przygotowuję zapiekanki. Wystarczy przesmażyć kilka cebul i pieczarki, doprawić ulubionymi przyprawami i położyć farsz na chlebie, bagietkach lub bułkach. Na wierzch odrobina sera i do piekarnika! W wersji wypasionej możecie dodać też plasterki wędliny. ;) Najwięcej pracy zajmuje pokrojenie składników, ale gdy znajdą się już na patelni
Cooking Monsterwierzchu posypać jeszcze całość startą mozzarellą wraz z parmezanem. Ozdobić gałązkami rozmarynu i tymianku dla aromatu. Piec w 180 stopniach około 45-50 minut. Podawać z chrupiącą świeżą bagietką (aby móc zebrać ten przepyszny sos z talerza). Smacznego
Wino Francja Kuchniamożesz też przygotować na cydrze, jest bardziej słodkawa) - 1 łyżeczka miodu - 1/4 sera Chabert Tomme de Savoie (bez skórki), dostępny w sklepie Lidl - 2 pajdy dobrego pieczywa, np. bagietka pszenna lub domowy chleb W garnku rozpuść masło, dodaj oliwę z oliwek. Szalotki obierz i pokrój na cienkie plastry. Czosnek obierz i zgnieć nożem. Cebulę i czosnek, podsmażaj
SMYKWKUCHNImożna zwiększyć temperaturę do 200 stopni i włączyć górną grzałkę, aby skrzydełka mocniej się zrumieniły. Skrzydełka pieczone w sosie BBQ, podaję z ziemniakami pieczonymi w piekarniku, frytkami lub bagietką. Smacznego
Smak mojego domu