bagietka - 3616 przepisów (strona:163/242)

Sałatka z kapusty i marchwii na zimę 1078

Uwielbiam tą sałatkę, zwłaszcza w połączeniu z ziemniaczkami i mielonym lub schabowym ;) ale równie dobrze smakuje mi na kolację z chrupiącą bagietką :) 2 kg białej kapusty 2 kg marchewki 1 kg czerwonej papryki 1 kg cebuli Zalewa: 2 szkl octu 1 szkl oleju 1 szkl cukru 2 łyżki soli do przetworów 1 łyżeczka pieprzu mielonego Warzywa umyć, obrać a paprykę

Smakołyki Asi
Pasta jajeczna do kanapek 205

przesmaż na łyżce masła. Paprykę umyj i drobno posiekaj. Wszystkie składniki wrzuć do miski, dodaj pokrojony szczypiorek, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj z łyżką majonezu. Podawaj na chrupiącej bagietce - posyp szczypiorkiem

Alutka-Gotuje
Konfitura ze śliwek z cynamonem i anyżem! 142

prostej konfitury ze śliwek - renklod, z dodatkiem cynamonu, wanilii, kwaskowatych mirabelek w kolorze ciemnego fioletu i odrobiny pikanterii w postaci anyżu. Abyśmy mieli słodkie i miłe poranki, przy ciepłej bagietce, toście czy też naleśniku z tą konfiturą ;-) SKŁADNIKI: - 2 kg dojrzałych i fioletowych renklod - 70 g ciemnych mirabelek  - 850 g cukru (możesz użyć pół na pół z brązowym

SMYKWKUCHNI
bruschetta z pomidorami i dwoma serami 147

Szybka i bardzo smaczna, ciepła przekąska w śródziemnomorskim stylu. Małe grzanki, pachnące czosnkiem, zapiekane z pomidorami i dwoma rodzajami sera, podane ze świeżą bazylią - pycha! składniki: 6 kromek bagietki (pełnoziarnistej) 100 g sera mozzarella 100 g sera pleśniowego 2 pomidory ząbek czosnku 2-3 łyżki oliwy świeże listki bazylii Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z oliwą, mieszanką posmarować kromki pieczywa

6niebo
Gulasz węgierski 148

patelni dołożyć do rondla z mięsem, podlać taką ilością wody, aby przykryła mięso. Dodać resztę przypraw i obraną, paprykę pokrojoną w grubą kostkę. Wyparowany sos uzupełnić wodą podawać z bagietką, kluskami, kaszą lub ziemniakmi. Z dodatkiem pieczarek świetny jako dodatek do placka po węgiersku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
SZASZŁYKI Z KURCZAKIEM 157

smarujemy oliwą, posypujemy solą, pieprzem, papryką i bazylią.  Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 25 min w 180 stopniach. Szaszłyki można również przygotować na grillu. Podajemy z ryżem lub bagietką oraz ulubionym sosem, ja podałam z pysznym czatni - ostry zielony pomidor od LUKS POMADA, który doskonale komponuje się z pieczonymi warzywami i kurczakiem

słodki bratek
Robyn Lawley gotuje - recenzja książki modelki plus size 124

frytkami w ciecie piwnym - pieczonego kurczaka - żeberka wieprzowe - zapiekankę makaronową z tuńczykiem - duszone kotlety jagnięce - zapiekankę pasterską - ciasteczka Anzac - lamingtony - klasyczne crepes - tartą z kremem custara - pomysły na bagietkę - francuską zupę cebulową - zapiekankę śniadaniową - pizzę nowojorską - sernik cytrynowy - czekoladowe semifreddo Moim zdaniem... Zanim książka trafiła w moje ręce, myślałam że to będzie zbiór przepisów na jakieś dietetyczne dania - ze składnikami

Di gotuje
Rogale na śniadanie 132

Staram się urozmaicać wszystkie posiłki. Dlatego w weekendowe śniadania wypiekam domowe pieczywo. Różne. Chleby, bułki, bagietki. Postanowiłam częściej udostępniać przepisy okraszone zdjęciami właśnie z tych wypieków. Dzisiaj przedstawiam rogale, które upiekłam wczoraj na śniadanie. Trudno im się oprzeć, bo pachną pięknie, bo są takie ładne, a przede wszystkim są pyszne i puszyste ...       Składniki

Kuchnia u Krysi
Kurczak w sosie śliwkowym z rozmarynem! 145

wielkości użytej porcji. Nakłuj mięso szpikulcem i sprawdź czy jest już gotowe. Filet wraz z sosem wykładamy na talerze i dopiero kroimy na plasterki. Pyszota, możecie jeść z ciepłą bagietką, chlebem żytnim bądź pieczonymi ziemniakami. Smakuje wybornie! Smacznego

SMYKWKUCHNI
Kurczak w sosie pomidorowym z kurkumą i cukinią! 200

minut, dodajemy pomidory i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Czekamy aż sos odpowiednio się zredukuje i nabierze ładnej kremowej struktury.  Podajemy póki gorące z kromką bagietki bądź chleba. Danie przed podaniem możecie też dodatkowo skropić oliwą z oliwek, bądź podać z zrumienionymi grzankami ( np. w tosterze), a potem polać je obficie oliwą z oliwek- możecie użyć smakowej

SMYKWKUCHNI
Tuńczyk z rukolą i fetą 149

dodaj odsączonego z nadmiaru sosu tuńczyka. Pomidory pokrój w kostkę, dodaj do sałatki. Przypraw całość większą ilością pieprzu i polej sokiem z cytryny. Dokładnie, lecz delikatnie wymieszaj. Podawaj z bagietką. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Klopsiki z indyka z cukinią i bakłażanem 131

Kolejny przepis z wykorzystaniem cukinii i dodatkowo bakłażana. Można je traktować jako danie jednogarnkowe. Wystarczy dorzucić do niego bagietkę i obiad gotowy. Smacznie i szybko. Składniki: 1 młoda cukinia 1 bakłażan 300 gram mięsa mielonego z indyka Pomidory krojone z puszki 1 czerwona papryka Kilka pieczarek 1 jajko 1/3 szklanki bułki tartej Mleko około 50 ml Olej Sól Pieprz

Smaki Ewy
FLAMICHE – WIEDŹMIN 3: DZIKI GON KREW I WINO – tarta z porami 198

Najlepiej smakuje w towarzystwie lampki białego wina. W smaczny sposób regeneruje 50 punktów żywotności. Viva la Toussaint! POLECAMY RÓWNIEŻ PRZEPISY Z WIEDŹMIŃSKIEGO UNIWERSUM OD RIVSKI WŁÓCZĘGA! TOSTY ZIOŁOWE I BAGIETKA Z PASTĄ RYBNĄ „WIEDŹMIN. DOM ZE SZKŁA” – BIGOS NA ŚLIWKACH ZALEWAJKA MAHAKAMSKA „Pod Dzikiem i Jeleniem” – KASZA Z KAWAŁKAMI WIEPRZOWINY I SOSEM CEBULOWYM SANDACZ W TYMIANKU * dane dotyczące wartości energetycznych

Nerds Kitchen
Ciecierzyca z pomidorami i chorizo 131

pomidory z puszki. Dusić około 10-15 minut aż papryka będzie miękka  na koniec dodać ugotowaną wcześniej ciecierzycę i poddusić razem, by smaki potrawy się połączyły podawać z bagietką. Posypać zieleniną

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!