bagietka - 3616 przepisów (strona:165/242)

Młoda kapusta z kiełbasą 126

duży gar, każdego dnia im więcej odgrzewana jest lepsza. A i zapas jest duży, można jeść ją na kilka sposobów. Do ziemniaków, do różnego mięsa, czy samą ze świeżą bagietką. Możecie dodać do niej trochę passaty lub nie. Ale na pewno nie pożałujcie jej ziół!;) Składniki: 2 średnie główki młodej kapusty 1 duże pęto dobrej jakościowo kiełbasy, tzn. dobrze mięsnej

Zasmakuj Kuchni
Wegańska pizza ze szparagami, białym sosem i karmelizowaną cebulką. 182

lubi? Jeśli tak to to bardzo zazdroszczę – ten włoski przysmak to chyba moja największa zguba. Każdy mój wyjazd do Włoch kończy się grzesznie. Przeżyję wypad do Francji bez świeżej bagietki czy croissant’a, przeżyję USA bez glutenowego, ociekającego tłuszczem burgera, ale wyjazd do Włoch bez pizzy się nie liczy! 90% moich glutenowych grzechów to właśnie była włoska pizza. Uwielbiam

Fill The Bowl
Kurczak duszony w pomidorach 122

czasie zdjąć pokrywkę i gotować jeszcze chwilę by nadmiar płynu odparował). W międzyczasie doprawić ziołami i octem balsamicznym, który podkreśli smak potrawy. Podawać z ryżem, kaszą, makaronem lub z bagietką

Dobra karma
Sałatka z surimi 194

sokiem z cytryny, pieprzem i solą. Wszystkie składniki pokroić w grubą kostkę (cebulę posiekać drobno) i wymieszać z sosem. Podawać dobrze schłodzoną.  Sałatka najlepiej smakuje z grzankami z bagietki

Dobra karma
Mega pyszna kanapka dla kibica 119

kolejny ważny dzień dla nas. Polska gra z Portugalia. Warto więc zadbać o kibiców i przygotwać im cos pysznego do zjedzenia. Moja propozycja to mega pyszna kanapka z domowej bagietki bardzo chrupiącej. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Chleb Drwala 228

jakże długim czasie oczekiwania w końcu możemy uformować chlebki.   Ciasto krótko zagnieść rękami i podzielić na 2 równe części. Podsypując dłonie i blat mąką uformować z nich podłużne bagietki, rolując je, zaznaczamy cienkie końcówki. Chlebki umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i przykryć ściereczką. Odstawić na kolejną godzinkę do napuszenia.     Pod koniec tego czasu rozgrzać

Nastoletnie Wypiekanie
SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, JABŁKIEM I SELEREM NACIOWYM 127

łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka syropu klonowego/miodu/ksylitolu lub cukru pudru szczypta chili w proszku 1/3 łyżeczki soli morskiej 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu DODATKOWO : świeży chleb, ciabatta, bagietka WYKONANIE Majonez mieszamy z sokiem z cytryny i 1 łyżeczką syropu klonowego. Doprawiamy solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i odrobiną chili.  W miseczce mieszamy odsączonego tuńczyka, seler, cebulę, bazylię

cool and minty
KANAPKA Z ŁOSOSIEM I JAJKIEM SADZONYM 201

kremowym twarożkiem chrzanowym, wędzonym łososiem oraz ciepłym jajkiem sadzonym.  Posypana czarnuszką i świeżymi kiełkami. Podgrzewanie bułek na patelni, to dobra metoda na odświeżanie pieczywa. Jeśli bułki zamienimy na bagietkę pokrojoną w cienkie kromeczki, otrzymamy świetną i elegancką przystawkę dla gości lub przekąskę na wielkanocne śniadanie, czy imprezę typu finger food. SKŁADNIKI/2 porcje 2 bułki 2 jajka sadzone

cool and minty
PASTA JAJECZNA 122

łyżka posiekanej natki pietruszki SOS MAJONEZOWY 2 łyżeczki majonezu 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy miodowej 1 łyżeczka fety sól i świeżo zmielony czarny pieprz DODATKOWO : opieczona bagietka, różowy pieprz, cząstki cytryny do wyciśnięcia WYKONANIE  Do rondelka z ciepłą wodą wkładamy jajka, przykrywamy i stawiamy na dużym ogniu doprowadzając do zagotowania. Zmniejszamy ogień i gotujemy 5 minut

cool and minty
PIERŚ KACZKI Z BURACZKAMI I MIODOWO-IMBIROWYM DRESSINGIEM 171

łyżeczka skórki otartej z cytryny 1 płaska łyżeczka startego imbiru (jest mocno wyczuwalny, można dać mniej) 5 łyżek oliwy sól morska, pieprz DODATKOWO: pestki granatu, prażone orzechy włoskie, opieczona bagietka WYKONANIE DRESSING : W miseczce mieszamy miód, sok i skórkę z cytryny, posiekaną papryczkę chili, natkę pietruszki oraz starty czosnek i imbir. Energicznie mieszając dolewamy oliwę. Doprawiamy solą i pieprzem

cool and minty
Hummus z konfitowanym czosnkiem i fetą 170

był częścią naszej dwudniowej kolacji w stylu „deska rozmaitości” – pasował i do cieniutkich wieprzowych kabanosów, i do szynki Serrano, i do miękkich serów, i do fety, i do czosnkowej bagietki. Pyszny, gładki i wytrawny – z delikatnym smakiem konfitowanego czosnku. Ciecierzycę z puszki odsączamy na sicie (z odlanej wody w której moczyła się ciecierzyca możecie zrobić wegańskie bezy , bez białek). Jeśli

Karo in the Kitchen
KREWETKI Z PIEKARNIKA 110

Krewetki polej marynatą i odstaw do lodówki na około 2 godziny.  Nagrzej piekarnik do temperatury 200 st i zapiekaj krewetki przez 6 minut.  Podawaj z świeżą bagietką. Smacznego

Kukuleczki
Zupa jarzynowa niskokaloryczna 223

Pomidory, jeśli są całe kroję i dodaję do zupy. Gotuję do miękkości warzyw.  Na koniec dosmaczam.   Kajzerki z warzywami.... Zupa jarzynowa niskokaloryczna   Zupa jarzynowa niskokaloryczna   Bagietka caprese... Zupa jarzynowa niskokaloryczna

Takie tam pichcenie
8 przepisów dla kibica na mecz Polska-Niemcy 138

czosnkową nutą Domowe chipsy paprykowe (z tortilli) Chrupiące kawałki kurczaka w musztardowo-ziołowej panierce Tosty z patelni Grillowana tortilla z wędliną, sosem czosnkowym i dodatkami Tradycyjne zapiekanki na bagietkach Francuskie poduszeczki nadziane pieczarkami Pizza na ziołowym cieście z sosem bolognese Pozdrawiam i… 3MAM KCIUKI ZA NASZĄ REPREZENTACJĘ! Zapisz Zapisz

Słodkie okruszki