Pachnący tymiankiem krem z pieczonej papryki

Pachnący tymiankiem krem z pieczonej papryki

Pachnący tymiankiem krem z pieczonej papryki

Kiedy nadchodzi sezon paprykowy jest  to obowiązkowa pozycja  do przygotowania przeze mnie, bo  domownicy kategorycznie domagają sie tej zupy. Ma głęboki smak i piękny kolor. Cieszy więc nie tylko podniebienie, ale i oko. Podaję ją z domowymi grzankami, najlepiej z żytniego pieczywa lub po porostu ze świeżą pełnoziarnistą bagietką. - 4-5 czerwonych mięsistych papryk - 4 ząbki czosnku - suszony lub świeży tymianek - puszka pomidorów (w sezonie letnim używam śwież... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Simple Dish

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.