babki - 8450 przepisów (strona:281/564)

Babka kołem się toczy… 67

kilka miejsc, które już zwiedziłam i może jeszcze zwiedzę, z perspektywy roweru. Będzie trochę turystycznie, trochę sportowo i oczywiście na słodko Do „przeczytania” w pierwszej relacji już wkrótce Artykuł Babka kołem się toczy… pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Babka ziemniaczana 131

Urodziłam się na Suwalszczyźnie i naszym regionalnym daniem są dania z ziemniaków. Aż dziwne, że dopiero teraz dzielę się z Wami przepisem na babkę ziemniaczaną :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Babka ziemniaczana 132

Urodziłam się na Suwalszczyźnie i naszym regionalnym daniem są dania z ziemniaków. Aż dziwne, że dopiero teraz dzielę się z Wami przepisem na babkę ziemniaczaną :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
EXTRA MOCNA BABKA KOKOSOWA 74

suchego patyczka". Po wystudzeniu ciasta gorzką czekoladę połamać i umieścić w małym garnuszku i roztopić w kąpieli wodnej. Wafelek kokosowy za pomocą widelca drobno pokruszyć. Wystudzona babkę polać rozpuszczoną czekoladą i posypać pokruszonym wafelkiem

Ciastka - domowe słodkości
Niemieckie ciasto mrówkowe 96

proszku do pieczenia= 16 g 180 ml mleka 200 g czekoladowych wiórków albo 100 czekoladowych kropelek i 100 g siekanej czekolady kilka kropli olejku migdałowego Wykonanie: 1. Foremkę na babkę z dziurką nasmarować masłem i lekko posypać mąką. Nadmiar mąki strzepnąć. Piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni. 2. Masło utrzeć z cukrem na pianę. Następnie dodać jajka po kolei, ciągle

dolcevitainmykitchen
Makowa babka na białkach 97

lśniąca cienkim strumieniem wlewać olej cały czas miksując. Suche składniki dodawać partiami do masy i delikatnie mieszać łyżką. na koniec wlać sok z cytryny. Ciasto przelać do foremki na babkę. Piec ok 40 minut w 180 stopniach. Polać lukrem cytrynowym i udekorować kandyzowanymi skorkami

Smakołyki Asi
Babka korzenna + filmik 107

Zapraszam dziś na pyszny przepis - bardzo proste i szybkie ciasto, a jakie smaczne - babka korzenna - miękka, aromatyczna i wilgotna , nawet na drugi dzień, co jest niezwykłe dla wypieków na maśle, serdecznie polecam :-) Do przepisu został dołączony filmik -> na końcu posta

Kawa z mlekiem
Babka ze skórką pomarańczową 85

syropem warto rozdrobnić w blenderze, dodajemy do ciasta razem z zokiem z cytryny Ciasto wkładamy do formy i pieczemy ok 50 min w temp 180 st, sprawdzamy patyczkiem Babkę po wystudzeniu polewamy polewą czekoladową

Gotowanie jest łatwe
Babeczki na soku pomarańczowym 71

Babeczki na soku pomarańczowym Szukacie przepisu na wielkanocne babeczki? A może po prostu lubicie małe słodkie wypieki? Dziś polecam wam przepis na pyszne i proste w

Słodkie okruszki
Babka Z Kawą Inką 73

Jeśli lubicie kawowe smaki ta babka na pewno Wam posmakuje. Prosta w przygotowaniu i podzielna ;) Ps. można ją nadziać po upieczeniu np. powidłami. Składniki na keksówkę 25 x 10: 3 jajka kl M 1 szkl mąki tortowej + 3 łyżki 3 łyżki kawy inki 1/2 szkl cukru trzcinowego 1/3 szkl oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Gotowanie...to proste !
Łaciata babka na białkach 69

żółtka, a białka nam zostają. Przyznam szczerze, że mam już dosyć pieczenia pavlovych,  bez, czy bezików z białek, więc szukałam innych rozwiązań. I tak też powstała łaciata babka, która okazała się nie tylko bardzo smaczna, ale również bardziej wilgotna, niż standardowe ciasta tego typu. Z podanych proporcji otrzymujemy raczej małe ciasto, więc jeżeli planujecie przyjmować większą ilość gości

Passions hobbies life
babka ucierana z kakao... 94

minut do suchego patyczka. Czekoladę stopić na bardzo małym ogniu z mlekiem i mieszać do stopienia czekolady, polać upieczone ciasto, posypać kolorową posypką - bardzo łatwa, szybka, nie droga babka z dodatkiem kakao, jest idealnym deserem nie tylko na świąteczne dni........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Świąteczny keks angielski 63

wami przepisem na jeden z najlepszych keksów, jaki jadłam do tej pory. Ciasto jest mięciutkie, nie wysuszone i ma delikatnie rumowy posmak. Ponieważ jest łatwe do przygotowania, jak zwykła babka ucierana - to zachęcam was serdecznie do wypróbowania.  Składniki: 150 g rodzynek 150 ml rumu (ciemnego) 200 g masła 150 g drobnego cukru do wypieków 4 jajka 300 g mąki

Świat Ciasta
Pachnie korzennymi przyprawami i pomarańczą 92

tego okresu. Od wielu lat piekę ucierane ciasto piernikowe, które jest tak popularne w Szwecji. Bardzo je lubię i piekę na różne sposoby, w podłużnej formie lub jako babkę. Do piernikowego ciasta potrzebne są przyprawy korzenne . Można je kupić gotowe lub zrobić własną mieszankę. Wszystkie sposoy są dozwolone, a efekt będzie ten sam, pyszne ciasto piernikowe pachnące mocno korzennie

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania