1 szkl cukru 1 szkl śmietany 150 g margaryny 5 jajek 3,5 szkl mąki 1 cukier waniliowy 1 proszek do pieczenia (ok 3 łyżeczki) sok całej cytryny skórka otarta z cytryny aromat cytrynowy Margarynę ucieramy z cukrem dodając po jednym jajku i po trochu mąki i resztę składników. Skórkę z cytryny i sok z cytryny. Ciasto wkładamy do formy i pieczemy ok 50 min w temp 180 st, sprawdzamy patyczkiem Babkę po wystudzeniu polewamy lukrem i dekorujemy czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...