Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

17 kwietnia 2022

Babka cytrynowa

1 szkl cukru

1 szkl śmietany

150 g margaryny

5 jajek

3,5 szkl mąki

1 cukier waniliowy

1 proszek do pieczenia (ok 3 łyżeczki)

sok całej cytryny

skórka otarta z cytryny

aromat cytrynowy





Margarynę ucieramy z cukrem dodając po jednym jajku i po trochu mąki i resztę składników.

Skórkę z cytryny   i sok z cytryny. Ciasto wkładamy do formy i pieczemy ok 50 min w temp 180 st, sprawdzamy patyczkiem

Babkę po wystudzeniu polewamy lukrem  i dekorujemy







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...