Bardzo smaczna babka na oleju i bardzo łatwa w przygotowaniu. Smakuje jak z piekarni przez to jest moim ulubionym wypiekiem. Idealna na każdą okazję. SKŁADNIKI : 150 g mąki pszennej, tortowej 200 g mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru (szklanka na 250 ml pojemności ) 1 cukier waniliowy 200 ml oleju 5 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia olejek waniliowy 1 łyżeczka ciemnego kakao &nbs... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...