babki - 8450 przepisów (strona:285/564)

Babka kakaowo-waniliowa 126

Dzisiaj na moim stole jest dokładnie tak jak na podwórku, czyli słonecznie, ale zdecydowanie jesiennie. Mam dla Was prosty przepis na babkę, która jest niesamowicie delikatna i po prostu przepyszna! W dodatku przygotowuje się ją ekspresowo. SKŁADNIKI 4 jajka szczypta soli 180 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu 200 g masła 240 g mąki pszennej tortowej

Passions hobbies life
Cynamonowe płatki śniadaniowe (Keto, Paleo, LowCarb) 160

Śniadanie Kuchnia Amerykańska , Europejska , Wege Keyword płatki śniadaniowe Porcje 2 porcje Czas przygotowania 15 minut Czas gotowania 20 minut Czas oczekiwania 10 minut Składniki 2 jajka 1/4 szklanki łupin babki jajowatej 60 gram śmietanki kokosowej 1 czubata łyżka erytrytolu ewentualnie ksylitolu 1 łyżeczka cynamonu 1 szklanka mleka kokosowego Sposób przygotowania Wszystkie składniki zblendować i odstawić na ok. 10 minut

Modern Cave Girl
Babka majonezowa z oreo 101

Szybkie, proste ciasto. Idealne kiedy najdzie ochota na coś słodkiego. Babka jest mocno puszysta, wilgotna i długo utrzymuje świeżość. Składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 0,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek majonezu 16 ciasteczek oreo Dodatkowo: cukier puder do oprószenia Jajka ubijamy z cukrem i cukrem

Fascynacje Ani
Szybkie ciasto z malinami 122

wszystkie składniki wrzucić do naczynia miksującego. Obroty 6, czas 10 sekund i gotowe. Ja upiekłam w dwóch foremkach, ponieważ zawiozłam do dwóch domów Możecie tez zrobić w formie do babki, ale musi być duża. Wtedy piec trochę dłużej. Proponuje użyć blaszki o wymiarach 20x 30. Powinno być dobrze. Blaszkę wysmarować tłuszczem, dno i boki. Następnie obsypać bułką tartą. Wylać ciasto

Kuchnia Pokoleń
Babka z twarogiem 130

Robiłam już podobną babkę [ klik ], tą robiłam w thermomiksie. 200 g masła 1 cytryna 320 g mąki pszennej tortowej 250 g twarogu 220 g cukru 5 jajek 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki kakao Rozgrzać piekarnik do temp. 180°C. Z cytryny zetrzeć skórkę i wycisnąć sok, odstawić.Do czystego i suchego naczynia miksującego wsypać cukier

Moje domowe kucharzenie
Babka Dyniowa 94

Puszysta i wilgotna w środku  smaczna babka idealna do jesiennej kawki czy herbaty  Dynię kroimy w drobną kostkę( pestki usuwamy ,wykorzystałam twardą część dyn)  i przesmażamy na suchej patelni do miękkości , miksujemy na jednolita masę , następnie odmierzamy  250 g maki pszennej 4 jajka M 200 g margaryny lub masła 2 i pół łyżeczki proszku do pieczenia

Andzia Pichci
Orzechowa Żyrafa 165

Ciasto Żyrafa to prawdziwy hit internetu...Masz wrażenie Déjà-vu? Takie ciasto już gdzieś było? To nie Déjà-vu. Babka Żyrafa tak się wszystkim spodobała, że musiałam ją znowu upiec. Dzisiaj Orzechowa Żyrafa, a raczej orzechowo-kokosowa. Przepis jest prawie taki jak ostatnio. Do jasnej masy dodałam trochę kokosków, do brązowej mielone orzechy laskowe i tartą czekoladę. I żeby już

dolcevitainmykitchen
Pomarańczowe babeczki z masą serową 108

niedługo Dzień Matki. Są takie potrawy, które nierozłącznie kojarzą mi się z kuchnią mojej mamy. Pierwsze skojarzenia to tradycyjne polskie dania, gołąbki, roladki wołowe, zimne nóżki, a ze słodkości babka cytrynowa i sernik z brzoskwiniami

Przepisy Kulinarne
Babka pomarańczowa z czekoladą 97

Cytrusowe babki należą do moich ulubionych. Są puszyste i miękkie. Ta ma naturalny zapach i orzeźwiający smak pomarańczy. Swój wyrazisty kolor też zawdzięcza pomarańczy, która została użyta do ciasta prawie w całości. Smak ciasta doskonale współgra ze smakiem gorzkiej czekolady

Przepisy Kulinarne
Babka cytrynowa z białej fasoli 117

babka jest rewelacyjna! Zdrowa, słodka i cytrynowa! Biała fasola nie jest w ogóle wyczuwalna. Ciasto można upiec w dowolnej foremce. Foremka o średnicy 20 cm: 2 puszki białej fasoli (po 240 g każda) 6 jajek 0,5 łyżeczki esencji waniliowej Sok oraz skórka otarta z 1 cytryny 0,5 szklanki mąki kukurydzianej 0,5 szklanki mąki ryżowej 2 łyżki mąki

VioletoweKucharzenie
Babka Żyrafa 896

Babka Żyrafa to zdecydowanie hit internetu. Szczególnie na włoskich blogach, odkąd autorka przepisu Natalia Cattelani zaprezentowała ciasto w telewizji. La ciambella giraffa zachwyca wszystkich. I nic dziwnego. Ciasto we wzorki wygląda przepięknie i jest bardzo smaczne. Mięciutkie i pięknie pachnie. Można jeść je już na śniadanie, bo nie jest za słodkie. I bardzo nadaje się dla dzieci

dolcevitainmykitchen
Babka pomarańczowa z czekoladą 166

Cytrusowe babki należą do moich ulubionych. Są puszyste i miękkie. Ta ma naturalny zapach i orzeźwiający smak pomarańczy. Swój wyrazisty kolor też zawdzięcza pomarańczy, która została użyta do ciasta prawie w całości. Smak ciasta doskonale współgra ze smakiem gorzkiej czekolady

Przepisy Kulinarne
Biała, żurek, babka,... 139

Kilka propozycji, które można wykorzystać na Wielkanoc. biała-kiełbasa-domowa żurek-w-chlebie babka-waniliowo-czekoladowa domowe-wędliny-parzone kiełbasa-czosnkowa dwa-schaby-podsuszane

chleba naszego
Babka wielkanocna 125

masy masy dodać przesianą mąkę i mąkę ziemniaczaną oraz proszek, delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao, a do drugiej skórkę z pomarańczy. Formę do babki wysmarować masłem i oprószyć mąką lub bułką tartą, ciasta wlewamy do formy na przemian warstwami. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez ok. 50 minut

KUCHNIA POLSKA
Lukier cytrynowy 359

rózgą do ubijania piany) . Gotowy lukier powinien być gładki i spływać z łyżeczki strumieniem. Polej nim ciasto lub ciasteczka i odstaw do zastygnięcia.   do ciast… ciasteczek… babek… serników… drożdżówek… pączków… pierników…       Sprawdź też pomysł na szybką polewę do ciasta   Polecam Wam również słodkości… – Trufle kokosowe

Kulinarne S.O.S.

Proponowane wyszukiwania