Najfajniejsze w tej potrawie jest to że nie przypomina ona babki ziemniaczanej. Przepis zaczerpnęłam od Ani z Jaśminowej kuchni, która mieszka na Podlasiu i w jej domu takie pyszności się zajada. U mnie też smakowało bardzo, polecam zatem i Wam. Łabeda. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesmakowite ciasto robi się bardzo szybko. Smakuje idealnie do kawy czy herbaty lub szklanki czystka, polecam serdecznie. Jako drugie śniadanie też będzie znakomite. Jest wilgotne i znika szybko. Babka z twarogiem i karobem. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewyrabiam ciasta na gładko, tylko do połączenia składników. Blaszkę na muffinki wykładam papilotkami i do każdej papilotki wkładam po 1,5 łyżki ciasta (do ¾ wysokości). Układam na każdej babce po kilka borówek i wstawiam blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut (do suchego patyczka, jeśli to koniecznie wydłużcie czas pieczenia o 5 minut). I to już wszystko
Słodki sentymentCzasu mało, słońce wzywa na wycieczki, piękny październik rozpieszcza a jednak spotkanie przy piekarnikach w ramach Październikowej Piekarni Amber odbyło się bez przeszkód. Tematem była czekoladowa babka na zakwasie. Nie miałam przyjemności jeszcze piec takiej baby a tym bardziej na zakwasie, więc mimo braku czasu upiekłam, zjedliśmy i spróbuję z dżemem, lub serem, to mega ciasto. Użyłam tutaj zakwasu pszennego
Moje Małe CzarowanieDzisiaj na moim stole jest dokładnie tak jak na podwórku, czyli słonecznie, ale zdecydowanie jesiennie. Mam dla Was prosty przepis na babkę, która jest niesamowicie delikatna i po prostu przepyszna! W dodatku przygotowuje się ją ekspresowo. SKŁADNIKI 4 jajka szczypta soli 180 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu 200 g masła 240 g mąki pszennej tortowej
Passions hobbies lifeŚniadanie Kuchnia Amerykańska , Europejska , Wege Keyword płatki śniadaniowe Porcje 2 porcje Czas przygotowania 15 minut Czas gotowania 20 minut Czas oczekiwania 10 minut Składniki 2 jajka 1/4 szklanki łupin babki jajowatej 60 gram śmietanki kokosowej 1 czubata łyżka erytrytolu ewentualnie ksylitolu 1 łyżeczka cynamonu 1 szklanka mleka kokosowego Sposób przygotowania Wszystkie składniki zblendować i odstawić na ok. 10 minut
Modern Cave GirlSzybkie, proste ciasto. Idealne kiedy najdzie ochota na coś słodkiego. Babka jest mocno puszysta, wilgotna i długo utrzymuje świeżość. Składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 0,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek majonezu 16 ciasteczek oreo Dodatkowo: cukier puder do oprószenia Jajka ubijamy z cukrem i cukrem
Fascynacje Aniwszystkie składniki wrzucić do naczynia miksującego. Obroty 6, czas 10 sekund i gotowe. Ja upiekłam w dwóch foremkach, ponieważ zawiozłam do dwóch domów Możecie tez zrobić w formie do babki, ale musi być duża. Wtedy piec trochę dłużej. Proponuje użyć blaszki o wymiarach 20x 30. Powinno być dobrze. Blaszkę wysmarować tłuszczem, dno i boki. Następnie obsypać bułką tartą. Wylać ciasto
Kuchnia PokoleńRobiłam już podobną babkę [ klik ], tą robiłam w thermomiksie. 200 g masła 1 cytryna 320 g mąki pszennej tortowej 250 g twarogu 220 g cukru 5 jajek 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki kakao Rozgrzać piekarnik do temp. 180°C. Z cytryny zetrzeć skórkę i wycisnąć sok, odstawić.Do czystego i suchego naczynia miksującego wsypać cukier
Moje domowe kucharzeniePuszysta i wilgotna w środku smaczna babka idealna do jesiennej kawki czy herbaty Dynię kroimy w drobną kostkę( pestki usuwamy ,wykorzystałam twardą część dyn) i przesmażamy na suchej patelni do miękkości , miksujemy na jednolita masę , następnie odmierzamy 250 g maki pszennej 4 jajka M 200 g margaryny lub masła 2 i pół łyżeczki proszku do pieczenia
Andzia PichciCiasto Żyrafa to prawdziwy hit internetu...Masz wrażenie Déjà-vu? Takie ciasto już gdzieś było? To nie Déjà-vu. Babka Żyrafa tak się wszystkim spodobała, że musiałam ją znowu upiec. Dzisiaj Orzechowa Żyrafa, a raczej orzechowo-kokosowa. Przepis jest prawie taki jak ostatnio. Do jasnej masy dodałam trochę kokosków, do brązowej mielone orzechy laskowe i tartą czekoladę. I żeby już
dolcevitainmykitchenniedługo Dzień Matki. Są takie potrawy, które nierozłącznie kojarzą mi się z kuchnią mojej mamy. Pierwsze skojarzenia to tradycyjne polskie dania, gołąbki, roladki wołowe, zimne nóżki, a ze słodkości babka cytrynowa i sernik z brzoskwiniami
Przepisy KulinarneCytrusowe babki należą do moich ulubionych. Są puszyste i miękkie. Ta ma naturalny zapach i orzeźwiający smak pomarańczy. Swój wyrazisty kolor też zawdzięcza pomarańczy, która została użyta do ciasta prawie w całości. Smak ciasta doskonale współgra ze smakiem gorzkiej czekolady
Przepisy Kulinarnebabka jest rewelacyjna! Zdrowa, słodka i cytrynowa! Biała fasola nie jest w ogóle wyczuwalna. Ciasto można upiec w dowolnej foremce. Foremka o średnicy 20 cm: 2 puszki białej fasoli (po 240 g każda) 6 jajek 0,5 łyżeczki esencji waniliowej Sok oraz skórka otarta z 1 cytryny 0,5 szklanki mąki kukurydzianej 0,5 szklanki mąki ryżowej 2 łyżki mąki
VioletoweKucharzenieBabka Żyrafa to zdecydowanie hit internetu. Szczególnie na włoskich blogach, odkąd autorka przepisu Natalia Cattelani zaprezentowała ciasto w telewizji. La ciambella giraffa zachwyca wszystkich. I nic dziwnego. Ciasto we wzorki wygląda przepięknie i jest bardzo smaczne. Mięciutkie i pięknie pachnie. Można jeść je już na śniadanie, bo nie jest za słodkie. I bardzo nadaje się dla dzieci
dolcevitainmykitchen