Pomarańczowa babka z ricottą i migdałami

Pomarańczowa babka z ricottą i migdałami

Pomarańczowa babka z ricottą i migdałami

Pomarańczowa babka z ricottą i migdałami to ciasto, które jest  pełne  smaków i aromatów. Mocno wyczuwalny smak migdałów, głęboki pomarańczowy  aromat oraz puszystość i delikatność, którą nadaje serek ricotta. Czy można chcieć czegoś więcej? Składniki: 230 g mąki pszennej (typ 500) 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 50 g drobno krojonych, blanszowanych migdałów (u mnie  Skworcu ) 2 jajka 160 g cukru 80 ml oleju 1 łyżeczka aromatu pomarańczowego 250 g serka ricotta Wykonanie: Przepis na ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smak mojego domu

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.