babki - 8450 przepisów (strona:293/564)

Babka Trzy Kolory 142

wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stop na 50-60 min (piek gaz) w elektrycznym będzie to 180 stop. przez 1h do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu możemy babkę o pudrować, po lukrować bądź jak w moim ulubionym przypadku oblać czekoladą. Smacznego !!  Szeroki wybór superfood można znaleźć w sklepie internetowym   www.sklepagnex.pl

Gotowanie...to proste !
BABKA ZAPARZANA MOCNO CYTRYNOWA 208

Zawsze się udaje, a do jej przygotowania nie poytrzebujemy ani zbyt dużo czasu, ani wielu wyszukanych skłądników.  Idealna na Wielkanoc, ale pysznie smakuje cały rok. Jako amatorka wszelakich babek - polecam gorąco! Składniki: 2 szkl. mąk i pszennej 4 jajka 1 szklanka cukru pudru 220 g masła sok wyciśnięty z 1 cytryny skórka otarta z 2 sparzonych cytryn 1 płaska

Walijskie Pichcenie
Babka herbaciana 141

Babka to jedno z najpopularniejszych wypieków. Z pewnością swoja popularność zawdzięcza łatwości i szybkości przygotowania a także temu, iż z łatwością możemy modyfikować jej smak dodając ulubione dodatki. Ta ma lekko wyczuwalny aromat herbaciany i jest wprost idealna do popołudniowej kawki jak i na wielkanocny stół. Składniki: 80 g miękkiego masła 130 g cukru 2 jajka szczypta soli

Pyry na Gaz
Klasyczna babka waniliowa 184

Składniki 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1 czubata szklanka mąki pszennej 1 budyń waniliowy na 3/4 l mleka 3/4 kostki margaryny 1 łyżeczka proszku do … Czytaj dalej Klasyczna babka waniliowa

czarrna od kuchni
Babka marmurkowa 172

Babka, którą większość z Was z pewnością zna, a przynajmniej o niej słyszało :) Waniliowo - czekoladowa, idealnie słodka, puszysta i mięciutka. Zapach roztapianej czekolady podczas pieczenia - bezcenny ;) I jeszcze jeden plus - zawsze się udaje! :) Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję

Domowa cukiernia Ewy
Nadziana Babka Pomarańczowa Na Białkach 101

wysmarowanej margaryną oraz wsypana bułka tartą keksówki. Pieczemy do suchego patyczka w 180-190 stop przez 50-60 min. w czasie pieczenia z podanych składników robimy nadzienie naszej babki. Ja swoje nadzienie robiłam na oko, ale starałam się odtworzyć w pamięci ilości dodawanych składników :) 4. Kiedy ciasto ostygnie, przekrajmy go na trzy części i smarujemy wcześniej przygotowanymi masami. Na koniec

Gotowanie...to proste !
Babka Wielkanocna o smaku cytrynowym 190

jaja, dodajemy mleko i sok z cytryny oraz miękką margarynę.Miksujemy składniki. Formę sylikonową smarujemy margaryną i obsypujemy mąka krupczatką, przekładamy ciasto. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach. Ostudzoną babkę polewamy białą polewą i obsypujemy żółtymi gwiazdkami i czekoladowymi kuleczkami na przemian

Różowa kuchnia
Babka jogurtowa z lukrem 149

Babka jest smaczna, zwarta i niezbyt słodka. Jogurt w cieście jest niewyczuwalny a wyrazistości dodaje ciastu z aromatyczny, cytrynowy lukier. Przepis Doroty Świątkowskiej po moich modyfikacjach. Składniki: 4 jajka 200 g cukru pudru pół laski wanilii 150 ml oleju 350 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 230 g jogurtu naturalnego lukier: szklanka cukru pudru sok z cytryny otarta

Pyry na Gaz
Miodowa babka z daktylami… 127

się nareszcie wrócić do codziennych rytuałów, ćwiczeń, pieczenia i blogowania oczywiście. Jeżeli jesteście na diecie, zamknijcie lepiej oczy lub szybciutko wyjdźcie z tej strony, najlepiej… Continue reading Miodowa babka z daktylami

brunetkawkuchni
Delikatna babka cytrynowa 179

cytryny i wyciśnięty sok. Wymieszać i wyłożyć do foremki ( ok 20 cm)  Piec w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach ok 50 min. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem. Upieczona babkę polukrować lub posypać cukrem pudrem

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Babka ze starego receptu (Kobieta ze… chyba się zagalopowałem w tych tłumaczeniach ;) ) 140

ōła wydano we 1926 roku i gynau 22 tera moł swōj 90. gyburtstag 23 – tego, że je napisanoł po niymiecku i gotykym, to żejście sie chyba domyślyli ;). Tako babko to możno na srogi fajer 24 je za ajnfachowo, 25 ale jakosić trza zaczōńć, a joł żech sie pedzioł, że jak zaczynać, to łod piyrszego receptu ze ksiōnżki Co potrza

Chop w kuchni
Babka cytrynowa wilgotna 144

proszkiem do pieczenia,dodaje jaja,cukier i masło miękkie. Składniki miksuje. Na końcu dodaje skórkę ze startej cytry i sok z połowy cytryny. Nadal miksuje. Formę prostokątną taką do babki smaruje masłem i obsypuje bułką tartą . Przekładam ciasto do formy . Piekę w 170 stopniach koło  godziny. Ostudzoną można posypać cukrem pudrem jak kto woli

Różowa kuchnia
Mocno Czekoladowe Ciasto z Serkiem 149

czekoladą i odstawiamy do ostygnięcia. Dodajemy żółtka, rozcieramy. Dodajemy cukier, mleko i całość mieszamy za pomocą rózgi kuchennej. Wlewamy do suchych składników i całość mieszamy. Formę głęboką do babki dokładnie natłuszczamy, dno i boki dokładnie oprószamy kakao. Wylewamy połowę ciasta. Następnie ser. Na ser wylewamy pozostałe ciasto. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczmy około 50 minut, sprawdzając patyczkiem

Made By Mom And Son
wegański owsiany chleb 151

jest smaczniejszy i co najważniejsze, mamy pewność, że jest on zdecydowanie zdrowszy! SKŁADNIKI: szklanka płatków owsianych górskich szklanka otrębów owsianych 20g drożdży łyżka czarnego sezamu łyżka siemienia lnianego łyżka babki płesznik łyżka chia szałwii odrobina mleka roślinnego ok 1.5 szklanki wody łyżka mielonego lnu przyprawy: curry, papryka słodka, płatki chilie, majeranek, zioła prowansalskie, suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką

healthy dreams
Babeczki piernikowe z marcepanem i bakaliami mikołaje 191

lukier królewski • 1 białko jajka • cukier puder ponadto • małe biszkopty • lukier królewski • barwnik czerwony • polewa czekoladowa • lukier • cukier puder • sok z cytryny • 1 łyżka przyprawy do piernika • papilotki do babek Sposób przygotowania 1. • Do mąki dodać orzechy,migdały,cynamon,amoniak,przyprawę  do piernika wszystko wymieszać 2. • Margarynę rozpuścić dodać mleko zostawić do ostygnięcia 3. • Jajka utrzeć z cukrem

W królestwie smaków Beaty

Proponowane wyszukiwania