babki - 8450 przepisów (strona:294/564)

Arancello, wódka pomarańczowa 220

Babka dla której pracuje dała mi do posmakowania tą nalewkę. Bardzo mi zasmakowała i co ważne bardzo szybko jest gotowa do picia. Jak ją zrobicie ją teraz to na święta będzie gotowa. Pomarańcze sparzyć wrzącą wodą, wysuszyć. Za pomocą obieraczki obrać skórkę z pomarańczy. Zrobić to tak, żeby nie było białej gorzkiej białej warstwy. Skórki pomarańczowe wrzucić do dużego słoika

Kuchnia Pokoleń
Babka cytrynowa 88

mąką ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem dodawaną stopniowo po parę łyżek. Białka ubić na sztywno, następnie wymieszać je z ciastem. Ciasto wylać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy na babkę i piec w średnio nagrzanym piekarniku około 60 minut. Po przestudzeniu wyjąć z formy i   polać glazurą utartą z cukru i soku z cytryny

Camilla w kuchni
Babka z dodatkiem żurawiny i borówek 96

Prosta w wykonaniu, bardzo smaczna babka, nieco urozmaicona dodatkiem żurawiny i borówek. SKŁADNIKI: - 500 gram mąki pszennej - 3/4 szklanki cukru - 200 gram margaryny do pieczenia - 1/2 szklanki mleka - 4 jaja - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - garść żurawiny - garść borówek Margarynę ucieram z cukrem, dodaję jaja, mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Starannie wszystko mieszam. Wylewam ciasto na blachę

Wielopokoleniowo
Babka cytrynowa na krupczatce 205

Zostało mi jeszcze trochę maki krupczatki , więc postanowiłam ją wykorzystać i upiekłam cytrynowa babkę .   Składniki: 4 jaja mąka pszenna tym 500 1 szklanka mąka krupczatka  1 szklanka 5 łyżek majonezu skorka otarta z cytryny sok z połowy cytryny ksylitol fiński  Kłos -Pol 1 szklanka proszek do pieczenia 1 łyżeczka Dodatkowo: margaryna bułka tarta do obsypania naczynia cukier

Różowa kuchnia
Jak przygotować zakwas chlebowy dla znajomych? 145

napowietrzania ciasta. Do każdego pojemnika włożyć dużą męską garść ciasta z miski. Resztę ciasta przełożyć do keksówki. Zwilżyć dłonie i wyrównać nimi powierzchnię ciasta. Ewentualnie posypać ziarnami (u mnie babka płesznik). Ciasto w keksówce przykryć wilgotną ściereczką lub całą keksówkę włożyć do foliowej torby i dokładnie zawinąć. Odstawić ciasto do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu ciasta w keksówce (trwa to od godziny

Weekendy w domu i ogrodzie
Babka dwukolorowa 142

dziś prosta pyszna babka dwukolorowa , jedni mówią w łatki drudzy jeszcze inaczej . Pyszna i pulchniutka , czego chcieć więcej . Składniki : *  1 szklanka  ksylitolu Fińskiego  Kłos -Pol * 3 jaja * 1 szklanka oleju * 1 szklanka mleka *  3 szklanki mąki pszennej * 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia * łyżka  błonnika kakaowego Kłos - Pol * olejek

Różowa kuchnia
Ciasto marcepanowe ze śliwkami 199

podpieczony spód, ułożyć połówki śliwek, skórką do dołu. Na tarce jarzynowej zetrzeć ciasto czekoladowe, równomiernie rozkładając na śliwkach. Piec w 180*C przez ok50min. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta ucierane , Ciasta z owocami , Tarty i kruche ciasta , Wykorzystanie żółtek Tagged: marcepan , śliwki

https:KKuchniaMniam
Odwrócone ciasto z gruszkami w karmelu 166

przez około 60min. Przestudzone ciasto, wyjąć ostrożnie z formy odwracając do góry dnem, aby gruszki były na wierzchu. Wyrównać wierzch nożem. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta ucierane , Ciasta z owocami Tagged: gruszki , mąką pełnoziarnista

https:KKuchniaMniam
Czekoladowe ciasto z buraczkami i dynią 339

około godzinie, dynia upiecze się znacznie szybciej (ok. 20min) Jeżeli puree z dyni będzie miało gęstość ugotowanych ziemniaków, do kremu wystarczy dodać 2 łyżeczki żelatyny. Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta ucierane , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z warzywami Tagged: alkohol , buraki , czekolada , dynia , kremówka , mascarpone , polewa , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Babka z jabłkami i cynamonową polewą… 143

Właściwie lubię jesień. Najbardziej oczywiście tą kolorową, słoneczną, z chłodnymi już porankami, ale wciąż jeszcze ciepłymi popołudniami, które z przyjemnością … Czytaj dalej →

brunetkawkuchni
Jabłecznik z jagodami goji 250

goji. Suche składniki wymieszać z jabłkami i wyłożyć do formy o wymiarach 21x30cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez ok50min. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta ucierane , Ciasta z owocami , Szarlotki Tagged: jabłka , jagody goji , kasza manna

https:KKuchniaMniam
Orzechowe ciasto z gruszkami 187

wyłożonej papierem do pieczenia. Ułożyć gruszki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na ok 45min. Gruszek ułożyłam luźno, nie wciskałam w ciasto. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta ucierane , Ciasta z owocami , Na wynos Tagged: gruszki , orzechy włoskie

https:KKuchniaMniam
Muffinki z budyniem i kremem jeżynowym 164

połączyć z wystudzonym, gęstym musem jeżynowym. Kiedy zacznie tężeć nakładać na muffinki za pomocą rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdy. Na czubku wcisnąć dodatkowe jeżyny. Smacznego :) Kategoria: Babeczki i muffinki , Babki i ciasta ucierane , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , SŁODKO Tagged: budyń , jeżyny , kremówka , mleko , olej , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Przepyszna babeczka łaciata na białkach 171

stopniach 45 minut ( polecam jednak sprawdzać patyczkiem czy to już) Po upieczeniu i wystudzeniu robimy polewę. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i dodajemy do niej śmietankę . Rozpuszczoną polewamy babkę i dekorujemy kuleczkami czekoladowymi

Różowa kuchnia
Ciasto na maślance z truskawkami 635

ciastem. Najlepiej wykładać je łyżką, rozkładając równomiernie po całej powierzchni. Ułożyć truskawki. Wstawić do gorącego piekarnika i piec w 160*C z termoobiegiem przez 45-50min. Smacznego :) Kategoria: Babki i ciasta ucierane , Ciasta z owocami , DLA DZIECI , Przekładańce , SŁODKO Tagged: budyń , kakao , maślanka , olej , truskawki

https:KKuchniaMniam

Proponowane wyszukiwania