Bezglutenowa babka - czyli ciasto dla tych co z różnych powodów nie mogą jeść glutenu lub go ograniczają. To bardzo udany eksperyment z mieszaniem różnych mąk, które zalegały mi w szafce, a także odpowiedź na prośbę kilku osób. Mięciutka puszysta, pachnąca przyjemnie wanilią, wprost idealna na zbliżającą się Wielkanoc, ale także na co dzień. Ja dodatkowo zrobiłam ją na ksylitolu
Cynamonowe szczęścieWielkanoc to czas, kiedy na naszych stołach pojawiają się różnego rodzaju ciasta i wypieki. Oto lista najbardziej popularnych przepisów na moim blogu: Babka wielkanocna – klasyczne ciasto, które nie może zabraknąć na polskim stole wielkanocnym. Najpopularniejsze ciasta na Wielkanoc -- AleTorcik! | Przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikWielkanoc to czas, kiedy na naszych stołach pojawiają się różnego rodzaju ciasta i wypieki. Oto lista najbardziej popularnych przepisów na moim blogu: Babka wielkanocna – klasyczne ciasto, które nie może zabraknąć na polskim stole wielkanocnym. Najpopularniejsze ciasta na Wielkanoc -- AleTorcik! | Przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikKeks podobnie jak babki są nie odłącznym elementem każdych świat. Są to ciasta, które lubi cała moja rodzina. Moja dzisiejsza propozycja to keks pomarańczowy z mnóstwem bakali. Nutę pomarańczy zapewnia mi sok pomarańczowy. Bakalie nadają wypiekowi specyficznego smaku, ale również aromatu. Jest to ciasto pulchne i bardzo smaczne. Doskonały dodatek do herbaty i na święta. Polecam ! Składniki: 300 g mąki
Ciasta z tradycjamiKochani już za niespełna dwa tygodnie Wielkanoc- na blog powraca więc zakładka, w której zgromadzone są przepisy na babki, ciasta, sałatki , faszerowane jajka i propozycje obiadowe. Mam nadzieję, że znajdziecie tu dla siebie ciekawe inspiracje! Przepisy na Wielkanoc KLIK! Duży wybór foremek do pieczenia ciast i ciasteczek, a także mięs możecie znaleźć TUTAJ - KLIK! Jeśli szukacie wielkanocnych ozdób
Moje Kuchenne RewelacjePyszna babka drożdżowa, łatwa w przygotowaniu i smaczna. Polecam przepis. SKŁADNIKI : 500 g mąki pszennej, tortowej 200 mleka 2 jajka 1/2 szklanka cukru (szklanka ma pojemność 250 ml ) 50 g świeżych drożdży 2 łyżeczki cukru waniliowego 1/2 szklanka oleju 50 g namoczonych rodzynek 50 g mieszanki keksowej
Kulinarne Fantazje MarioliJak świąteczne baby to idealna będzie marmurkowa z nutą cytryny i kakao :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldJak świąteczne baby to idealna będzie marmurkowa z nutą cytryny i kakao :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldwystygnięcia. Masło ubijamy na puszystą masę. Dodajemy jajko, mąkę a na koniec starte na tarce jabłka oraz daktyle. Całość mieszamy do połączenia składników. Przekładamy do sylikonowej formy na babkę. Pieczemy ok 40 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180°C. Wyjmujemy z piekarnika i od razu wyjmujemy z formy. Po wystygnięciu polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Dekorujemy kolorową posypką
Słodki Zakątekszklanka mąki ziemniaczanej 1 łyżka proszku do pieczenia 1 opakowanie kiślu o smaku wiśniowym 1 olejek waniliowy w płynie 250 g margaryny Dodatkowo: cukier puder do dekoracji Przygotowanie: Babka - mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia przesiać. Margarynę rozpuścić i odstawić do ostygnięcia. Ubić jajka z cukrem z cukrem waniliowym do momentu zbielenia. Dodać przestudzoną margaryn, lekko
Ciastka - domowe słodkościBabka z bakaliami czyli zwyczajnie mówiąc keks 😍 Na blogu jest już przepis mojej Mamy na to niezawodne ciacho, a tym razem trochę inne proporcje i inna forma. Bardzo lubię keks z kilku względów: zawsze się udaje 👍, składniki są proste, praktycznie każdy w domu ma mąkę, cukier, tłuszcz i jakieś tam bakalie. No i dłuugo można go przechowywać. Odpowiednio zawinięty
Walijskie Pichcenieogół wypiekam ciasta na mące pszennej. Zdarza mi się jednak, że dodaję mąkę żytnią lub mąkę pszenna do ciasta korzennego. Tak właśnie upiekłam ciasto z cukinią i orzechami i babkę dyniową . Doszłam do wniosku, że mąka żytnia lub grahamka nadaje się również do słodkich wypieków. Czekoladowe ciasto ucierane to ciasto na maśle . Masło ucieram na puszysto z cukrem, a potem
codojedzeniabędzie dobre) ale tego, że musiałam zrobić sama karmel. Wcześniej robiłam go tylko raz (do tego przepisu). Teraz już wiem, że nie taki diabeł straszny, jak go malują Babka jest chrupiąca zewnątrz, a w środku lekko wilgotna. Podobnie jak kakaowa ( klik ) – długo utrzymuje swoją świeżość. Ja podałam ją z solonym karmelem ale będzie też dobra z polewą, lukrem
CookYourselfAleż te ciasto jest pyszne! Babka cytrynowa z jabłkami i kruszonką, musicie sami spróbować :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldAleż te ciasto jest pyszne! Babka cytrynowa z jabłkami i kruszonką, musicie sami spróbować :) Czytaj więcej
Ana Mari's world