babki - 8613 przepisów (strona:275/575)

Śniadanie na odporność, wątrobę i...energię! Śniadanie z Kłos-Pol 204

oddech, opóźnia proces starzenia. Ksylitol jest wskazany dla osób zagrożonych i dotkniętych osteoporozą, gdyż ułatwia mineralizację, przywracając w ten sposób właściwą konsystencję kości. -płatki jęczmienne błyskawiczne kandyzowany ananas ziarno babki płesznik pestka moreli gorzka  znajdziesz tutaj u KŁOS-POL Pestki moreli gorzkie uważa się za dobre źródło witamin. Znajdujący się w nasionach olej oferuje ogromną dawkę(...)mleko -kakao naturalne do posypania Podgrzej mocno mleko.Do miseczek wsyp płatki i dodaj suche składniki. Wymieszaj je. Zalej mlekiem i odstaw na chwilkę, aż ostropest plamisty lekko zgęstnieje a babka płesznik napęcznieje. Wymieszaj z kakao. Zjedz ze smakiem i świadomością, że takie śniadanie to krok od dobrego samopoczucia i energii! Nie połykaj bezwiednie niczego co jesz, ale powoli, dokładnie rozgryzaj

Z Kuchni Do Kuchni
chleb z samych ziaren,pychotka! 148

bochenek: 135 g ziaren słonecznika 90 g siemienia lnianego 65 g orzechów laskowych lub migdałów, mogą być ze skórką 145 g płatków owsianych, tradycyjnych 4 łyżki nasion babki płesznik (lub 3 łyżki proszku z tych nasion)* 1 łyżeczka soli 1 łyżka syropu klonowego (lub szczypta stewi) 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego lub masła ghee 350 ml wody 2 łyżki(...)nasion chia (szałwia hiszpańska) W naczyniu wymieszać suche składniki: nasiona babki płesznik, sól, chia,słonecznik, siemię lniane, orzechy, płatki owsiane,. W drugim naczyniu wymieszać syrop klonowy z wodą    i olejem. Wymieszać zawartość obu naczyń, do dobrego połączenia składników. Jeśli masa będzie zbyt gęsta i trudna do mieszania, dodać łyżkę wody.  Masę przełożyć do małej keksówki -ja dalam

w mojej kuchni
Babka gotowana 337

mąkę i proszek do pieczenia i cały olejek. Gdy mamy już gładkie ciasto ostrożnie dodaję pianę z białek i kieliszek wódki. Całość mieszam łyżką - najlepiej drewnianą. Foremkę do gotowania babki smaruję dokładnie  tłuszczem. Wlewam ciasto i szczelnie zamykamy formę. Zanurzamy formę w wodzie i zamykam garnek przykrywką. Gotuję babkę 1 godzinę pod przykryciem  i 10 minut bez pokrywki

w mojej kuchni
Baba ziemniaczana z sosem 141

powoli mieszamy. Całość wlewamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia ,spryskujemy wierz olejem i do pieca w temp 180 do zarumienienia  :)--na okolo 1-1,5 godz. SOS do babki                                            biały ser wymieszać  z joguretem/ smietana i czosnkiem(...)lekko posolić :) Pyyycha!  przepis męża na babkę

w mojej kuchni
Domowa apteczka--syrop z babki lancetowatej 119

młodych listków babki lancetowatej                                                                                                 5- 10 dag  cukru(...)WYKONANIE             Umyc ,wysuszyc liście babki lancetowatej . Nastepnie liście pokroić,  przekręcić przez maszynkę,lub wycisnąć sok w wyciskarce do soku.Powstałą papke -kręcona przez maszynke do mięsa, przecedzić przez pieluchę. Powstaly sok wymieszać z cukrem i miodem  Dodać wyciśnięty sok z cytryny.Podgrzewac do rozpuszczenia skladnikow .Następnie doprowadzić

w mojej kuchni
barwy jesieni---colori autunnali 155

delikatnie. To ciasto dzielimy na 4 równe części. Do każdej z osobna dodajemy: kisiel cytrynowy, kisiel wiśniowy z odrobiną czerwonego barwnika spożywczego, kakao i mak. Delikatnie mieszamy. Formę do babki (taką z kominem, średnica 23 cm) smarujemy masłem i oprószamy mąką. Gęste ciasto przekładamy do formy łyżką jedną warstwę na drugą w dowolnej kolejności. Pieczemy 50 minut w 170 stopniach(...)suchego patyczka). Smacznego! przepis na kolorową babkę Moje Wypieki ). ingredienti 250 g di burro o margarina , lievito 6 uova Di zucchero 1 tazza 2 tazze di farina dolce Di zucchero 1 vanigliato ( 16 g ) 2 cucchiaini di lievito in polvere Olio di girasole 1/2 tazza Gelatina di 1 limone Gelatina 1 ciliegia 1 cucchiaio di cacao 1/2 tazza di papavero

w mojej kuchni
Puszysta babka cytrynowa 416

wymieszane z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Do masy dodajemy jeszcze ciepłe masło. Na koniec dodajemy skórkę i sok z cytryny. Mieszamy łyżką. Ciasto wykładamy do blaszki lub formy na babkę. Formę na babkę, przed wyłożeniem ciasta, smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Ja swoją keksówkę wyłożyłam papierem do pieczenia. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach. Wyjmujemy z blaszki i studzimy

Czerwona Porzeczka
Babka marmurkowa :) 145

serii niedietetycznie, ale bardzo smacznie :) Jak co dzień, przeglądając durszlaka natknęłam się na smakowicie wyglądającą babkę marmurkową :) Planowałam upiec coś dla rodzinki, ale nie miałam jeszcze dokładnego pomysłu :) I tak dzięki Pani Ani, z bloga Słodkie niebo , razem z bliskimi mogliśmy delektować się przepyszną, puszystą babką marmurkową :) Jest na prawdę godna polecenia :) Szybka i prosta w przygotowaniu, nie za duża

Zdrowie na języku :P
Puszysta babka migdałowa 132

Błyskawiczna, niezwykle delikatna i puszysta babka do porannej kawy i nie tylko.     Składniki: -6 jajek -szklanka mąki -szklanka mielonych migdałów -3/4 szklanki cukru -garść suszonej żurawiny -płaska łyżeczka proszku do pieczenia -aromat rumowy Żurawinę drobniutko kroimy.    Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy migdały i mieszamy.    Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy(...)delikatnie mieszamy.    Przekładamy do formy posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.    Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na 30-35 minut. Babka upieczona. Smacznego

Maminek kulinarny
Mini Przyjemniaczki = bezmączne muffinki z bananem i masłem orzechowym 179

później sprytnie kumulując swą dobroć przybierając postać mini muffinek. A kto by pomyślał, że taka para to strzał w dziesiątkę...? To był eksperyment, z uśmiechem recytowałam przed piekarnikiem " babko, babko, udaj się! jak się nie udasz, to i tak Cię zjem!" Mama zanosiła się śmiechem i nie mogła uwierzyć, że próbuję upiec muffinki nie dodając do masy nawet grama mąki

Gotowanie to kochanie
Marmurkowa baba z białek 146

Może niektórym brakuje do szczęścia jeszcze odrobiny słodyczy - ale i to mogę Wam załatwić. Dzisiaj przygotowałam dla Was kolejną Wielkanocną propozycję - Marmurkową babę z białek. Do tego na oleju! Babka wychodzi mięciutka, lekko chrupiąca z wierzchu i wilgotna w środku. Wisienką na torcie jest w tym wypadku intensywny kolor babki. Prawdziwie marmurkowy :) Nic, tylko sięgać po następny kawałek, choć

Słodkie Przyjemności
babka drożdżowa mocno pomarańczowa... 154

forma silikonowa z kominkiem - przełożyć połowę ciasta rozciągając w formie, poukładać cząstki pomarańczy na pomarańcze rozłożyć resztę ciasta i powciskać cząstki pomarańczy piec w 200C około 40-45 minut, babkę wyjąć z formy jak będzie wystudzona babkę posypać pudrem cukrem - ciasto jest dobrze wyrośnięte, lekkie i mocno pomarańczowe i nie za słodkie...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Babka pomarańczowo-kakaowa 171

nagrzanym do temperatury 180°C, ok 45 min, przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy upieczone. Po wyjęciu pozostawić w formach na ok 10 min. następnie wyjąć na kratkę do ostudzenia. Babki polukrować lukrem zrobionym z cukru pudru utartego z sokiem pomarańczowym

Mix smaku
Brazylijskie ciasto pomarańczowe 235

mąki tortowej 2 szklanki soku z wyciśniętych pomarańczy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Polewa do ciasta: pół szklanki soku z pomarańczy 3 łyżki cukru najlepiej brązowego Foremka: forma na babkę z kominem W mikserze ubijamy cukier z margaryną. Dodajemy jajka (można choć nie jest to koniecznie oddzielnie ubić białka na sztywną pianę). Następna w kolejce jest mąka, proszek do pieczenia(...)pomarańczy. Wlewamy masę do foremki i pieczemy godzinę w piekarniku (elektrycznym) w temperaturze 150C. Ponieważ ciasto jest z sokiem z pomarańczy jego konsystencja nie będzie przypominała naszej babki piaskowej czy cytrynowej. Ciasto pomarańczowe to ciasto "zakalcowate". Upieczone ciasto wykładamy z formy na paterę na ciasto. A teraz kolej na polewę. Aby przygotować polewę wyciskamy sok z pomarańczy i wlewamy

Smaki Brazylii
Oszukane Bajaderki 145

Słodkie, miękki i pyszne. Oto całe bajaderki! Chyba nie ma lepszego sposobu na wykorzystanie zakalca lub starych biszkoptów, babek i innych ciast (pomijając tez  z kremem, owocami czy galaretką). Ja swoje bajaderki zrobiłam z bezglutenowego biszkoptu, który zbyt mocno wyrósł i musiałam pozbyć się połowy. Bajaderki okazały się świetnym pomysłem. Moje są ciut oszukane, ale nadal pyszne! Składniki(...)gram pokruszonego biszkoptu, ciastek, ciast, babek 1/3 szklanki mleka 5 daktyli 1 kieliszek Malibu 2 łyżki kakao 2 łyżki miodu wrzosowego 1 łyżka oleju kokosowego 3 rozpuszczone krówki (cukierki rozpuszczamy tak jak czekoladę, w kąpieli wodnej) wiórki kokosowe do obtoczenia Daktyle zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na kilka minut i mielimy na pastę. Pokruszony biszkopt mieszamy ze wszystkimi składnikami (prócz wiórek kokosowych

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania