Znów ciasto czekoladowe, ale tym razem w postaci babki świątecznej. Ciasto jest wilgotne, miękkie i po prostu pyszne. Dzięki dodatkowi jogurtu nie jest jednak zbyt ciężkie oraz ma mniej kalorii niż tradycyjne ciasto czekoladowe. Do tego robi się je bardzo szybko. Idealna na wielkanocny stół. Składniki: 60 g oleju 150 g ksylitolu/cukru 2 jajka 220 g mąki orkiszowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki ciemnego kakao 1 szklanka (250 ml) jogurtu naturalnego Polewa czekoladowa... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...