50 g skórki pomarańczowej kandyzowanej - 500 przepisów (strona:20/34)

Sernik z bezą kokosową 141

sera białego podwójnie zmielonego - 2 budynie śmietankowe - 2 szklanki mleka - 150 g masła - 1 szklanka cukru - 3 żółtka - 1 całe jajko - 150 g rodzynek - 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej piana - 6 białek - 1/2 szklanki cukru - 1 łyżka mąki pszennej - 70 g wiórków kokosowych oraz - 2 opakowania biszkoptów Przygotowanie: Czekoladę ścieramy na tarce, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, kakao, cukier

Zainspirowana w kuchni
Naleśnikowy makaron z makiem i bakaliami 324

jajka 1/2 szklanki wody 2 łyżki oleju rzepakowego szczypta soli MASA MAKOWA: 150 g maku 50 g rodzynek 50 g orzechów włoskich 3 łyżki miodu prawdziwego 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej parę kropel olejku migdałowego Naleśniki przygotować umieszczając wszystkie składniki w naczyniu i zmiksować blenderem na gładką masę. Smażyć cienkie naleśniki z dwóch stron na dobrej jakości patelni

https:KKuchniaMniam
Rogale Świętomarcińskie 161

biszkoptów 100 g masła 200 g naturalnego miodu 50 g rodzynek 140 g suszonych moreli 100 g drobno posiekanych migdałów 100 g zmielonych orzechów włoskich około 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 białka (z jajek o wielkości M) łyżeczka ekstraktu migdałowego LUKIER: szklanka cukru pudru łyżeczka soku z cytryny 3 łyżki ciepłej wody CIASTO: Do miseczki rozkrusz drożdże, dodaj

365 dni dookoła kuchni
Rogale Świętomarcińskie 215

biszkoptów 100 g masła 200 g naturalnego miodu 50 g rodzynek 140 g suszonych moreli 100 g drobno posiekanych migdałów 100 g zmielonych orzechów włoskich około 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 białka (z jajek o wielkości M) łyżeczka ekstraktu migdałowego LUKIER: szklanka cukru pudru łyżeczka soku z cytryny 3 łyżki ciepłej wody CIASTO: Do miseczki rozkrusz drożdże, dodaj

365 dni dookoła kuchni
Najlepsze Rogale Marcińskie 201

100g masła 200g naturalnego miodu 50g rodzynek 140g suszonych fig (lub innych suszonych owoców) 100g blanszowanych migdałów zmielonych na pył 100g grubo zmielonych orzechów włoskich około 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 białka (z jajek o wielkości M) 1 łyżka rumu lub 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego lub 2-3 krople aromatu migdałowego Dodatkowo: 2 żółtka 1 jajko 1 łyżeczka

Mała Cukierenka
Koktajl wielowitaminowy 126

porcje i zamrozić. Składniki 1 litr naparu z zielonej herbaty dobrej jakości bez dodatków smakowo-zapachowych 1 nieduże dojrzałe awokado 4 duże pomarańcze i pół cytryny 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej, najlepiej domowej roboty 1 łyżeczka kurkumy, opcjonalnie stewia,ksylitol lub miód- opcjonalnie dodatkowo u mnie spora garść szpinaku i 1 łyżeczka młodego jęczmienia (proszek) Parząc herbatę zieloną , zalewaj

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik wiedeński 144

wiaderkowego 8 jajek 1 niepełna szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 kostki miękkiego masła (100g) 2 łyżki mąki ziemniaczanej aromat waniliowy 10 dag rodzynek 10 dag kandyzowanej skórki pomarańczowej Dodatkowo: polewa płatki migdałowe Sposób wykonania: 1. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Ser trzykrotnie zmielić. 2. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym

Kuchnia domowa Ani
Keks 175

pudru do ciasta + 1/2 szklanki cukru pudru do lukru 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 jajek 400 g bakalii (u mnie mieszanka: rodzynki, daktyle, skórka pomarańczowa, ananas kandyzowany) - garść odkładamy do dekoracji 1. Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem do powstania puszystej masy. Dodajemy po 1 jajku. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, wsypujemy do masy

Szefowa kuchni
Ciasto Ambasador. 129

brązowego cukru (można dosłodzić na końcu, według uznania) - 2 łyżeczki kakao - 2 łyżki wody różanej -  niepełna garść orzechów włoskich - 2 łyżki rodzynek - 7 suszonych fig - 1 łyżeczka kandyzowanej skórki pomarańczowej - 1 tabliczka białej czekolady - 1 tabliczka mlecznej czekolady - 1 tabliczka czekolady karmelowej - 1 cytrynowa galaretka - 1 truskawkowa galaretka - 1 pomarańczowa galaretka - 1 malinowa galaretka - 3 łyżki mieszanki owoców

DominikaDolci
Bułeczki gniazdka. 183

tortowej (typ 400 lub 405) 20 g świeżych drożdży 1 płaska łyżeczka cukru 150 ml ciepłego mleka 60 g cukru pudru 1 duże jajko szczypta soli 1 łyżeczka kandyzowanej skórki pomarańczowej (przepis  tutaj ) lub otarta skórka z 1/2 pomarańczy 80 g roztopionego masła DODATKOWO: 1 żółtko 1 łyżka wody 50 g białej czekolady 1 łyżeczka masła cukrowe posypki

Rozpustne gotowanie
Muffinki z żurawiną. 162

posypką. Odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia polewy.   T akie babeczki doskonale nadają się do koszyka wielkanocnego. :)  R ada : Zamiast żurawiny możesz użyć innych owoców kandyzowanych np. daktyli, skórki pomarańczowej itp.                            Smacznego

Przepisy i porady kulinarne
Wieniec na Trzech Króli 168

Składniki : Nadzienie 1 szklanka suszonej żurawiny 3 łyżki likieru migdałowego (użyłam czerwonego wina z dodatkiem migdałowego zapachu do ciast) 50 g masła 3/4 szklanki migdałów (użyłam płatków) łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej Ciasto 600 g mąki pszennej 230 ml mleka 35 g świeżych drożdży 3 łyżki cukru 90 g masła 2 jajka 1/2 łyżeczki soli skórka z cytryny Dekoracja

Weekendy w domu i ogrodzie
Babka kawowo-pomarańczowa 160

łyżeczki kawy rozpuszczalnej skórka otarta z całej pomarańczy 2 i 1/4 mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia sól Polewa: 100g mlecznej czekolady 3 łyżki mleka 50g kandyzowanej skórki pomarańczowej 1. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem odrobiny soli.  2. Żółtka mieszamy z kawą do momentu uzyskania gładkiej masy. Masło/margaryn

Szefowa kuchni
Rogale marcińskie 169

masła stopionego 200 g miekkiego masła Składniki na nadzienie: 350 g białego suchego maku 100 g cukru pudru 150 g łuskanych orzechów włoskich 100 g migdałów 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 120 g marcepanu 5 okrągłych lub podłużnych suchych biszkoptów 30 g śmietany 30 % 3 białka, które nam zostały z ciasta szczypta soli na wierzch rogali: jajko roztrzepane

Themo przepisy
Bakaliowa masa makowa z suchego maku mielonego 266

łyżka rumu lub aromat migdałowy/ rumowy Bakalie: łącznie ok 400 g - 1 opakowanie płatków migdałów, 1/2 szklanki żurawiny suszonej, 1 szklanka rodzynek, 1/2 szklanki orzechów włoskich, 1 opakowanie kandyzowanej skórki pomarańczowej Mleko podgrzać z masłem, cukrem i miodem do rozpuszczenia cukru. Dodać mak mielony i mieszać do lekkiego zgęstnienia składników. Mak będzie dosyć rzadki ale po dodaniu bakalii mocno

Ze smakiem bez glutenu