Najlepsze Rogale Marcińskie

Najlepsze Rogale Marcińskie

Najlepsze Rogale Marcińskie

Najlepsze Rogale Marcińskie – Zapraszam na pyszne, chrupiące Rogale Marcińskie z ciasta półfrancuskiego. Cudownie pachną, są z dużą ilością masła, a masa makowa jest wilgotna i aromatyczna. Nadzienie przygotowane jest z białego maku, bakali, miodu. Rogale przed pieczeniem posypujemy obficie migdałami, które ładnie się uprażą podczas pieczenia. Przepis na Rogale Marcińskie jest czasochłonny i wymaga sporo pracy, ale uważam, że warto! To najsmaczniejsze rogale jakie jadłam. Przepis i zdjęcia są autorstwa Moni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mała Cukierenka

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

24 przepisy na makowiec

Udany makowiec na święta to podstawa!

Czytaj dalej...

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Autor

MałaCukierenkaMałaCukierenka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, rogale, mak, mielone, lukier , biszkopt, ciasto z makiem, ciasto francuskie, mięso, ciasto francuskie, ciasto drożdżowe, makowce, drożdżowe, ciasta z masa, mięso mielone, ciasto z orzechami, szybkie ciasto, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego

Inne przepisy z Mała Cukierenka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.