Przepis na : deser
Samodzielnie wykonana masa makowa z maku mielonego jest sto razy smaczniejsza niż masa z puszki a jednocześnie dużo mniej pracochłonna niż masa, gdzie trzeba samodzielnie zmielić mak. No i wiem co jem... Taką masę można wykorzystać zarówno do ciasta jak i do kutii. W tym przepisie masa makowa jest nafaszerowana bardzo dużą ilością bakalii. Składniki: 400 g suchego maku mielonego - 2 opakowania 600 ml mleka 2 łyżki masła/ margaryny 2 łyżki miodu 1/2 szklanki cukru 1 łyżka rumu lub aromat migdałowy/ ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)