mascarpone - 11293 przepisów (strona:226/753)

Tort z mango i kremem kokosowym 81

jajek ¾ szklanki mąki pszennej ¾ szklanki drobnego cukru ¼ szklanki mąki ziemniaczanej Składniki na krem 280 ml śmietany 30% do ubijania 5 łyżek cukru 40 ml likieru Malibu 500 g serka mascarpone Składniki do naszączenia blatów 30 ml soku z zalewy mango 60 ml likieru Malibu 4 łyżki wody Składniki na kisiel z mango 3/4 puszki mango z puszki puszka o pojemności(...)łyżki wody, cukier i mąkę ziemniaczaną, wymieszać dodać do gotującej się masy z mango, ugotować gęsty kisiel, zdjąć z ognia, całkowicie wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno. Serek mascarpone zmiksować z dodatkiem cukru - krótko, następnie dodać likier. Całość połączyć z ubitą śmietaną. W szklance wymieszać likier, wodę i sok. Pierwszy blat nasączyć, a następnie nałożyć wystudzony kisiel

SprawdzonaKuchnia.pl
Tarta z kremem truskawkowym 66

małe jajko Składniki na krem 200 g truskawek + do dekoracji 180 ml śmietany 30 lub 36 % 4 żółtka 7 g stewii lub 8 łyżek cukru pudru 5 łyżek serka mascarpone 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka ekstraktu waniliowego Instructions Składniki na kruche ciasto zagnieść, uformować kulkę i zawinąć folię spożywczą, schować na 30 minut do lodówki. Piekarnik rozgrzać do temperatury(...)Żółtka i cukier ubić na gęstą masę. Śmietanę ubić na sztywno. Żółtka i cukier ubić na gęstą masę. Śmietanę ubić na sztywno. W misce zmiksować serek mascarpone, dodać ekstrakt z wanilii, ubitą śmietanę, żółtka i zmiksowane truskawki, miksować do połączenia się składników, na końcu dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Masę wylać na podpieczony spód. Kilka truskawek przekroić

SprawdzonaKuchnia.pl
Tiramisu z truskawkami 84

Tiramisu i truskawki, najlepsze połączenie! Course Desery Cuisine Italian Keyword kawa, truskawki Prep Time 20 minutes Total Time 20 minutes Servings 10 Author Anna Ingredients 500 g serka mascarpone 250 ml śmietany do ubijania 36 % 3 żółtka 5 łyżek fruktozy 1 laska wanilii 500 ml pokrojonych truskawek kakao do posypania wierzchu deseru 2 opakowania dobrej jakości podłużnych biszkoptów(...)dnie naczynia o wymiarach 19 x 30 cm. Śmietanę ubić na sztywno, odstawić do lodówki. W dużej misce ubić żółtka z fruktozą na jasną masę, następnie dodać serek mascarpone i wyskrobane ziarenka z laski wanilii, wymieszać mikserem na średnich obrotach. Do masy dodać ubitą śmietanę wymieszać do połączenia się składników. Na przygotowaną warstwę biszkoptów nałożyć 1/3 ilości masy, rozsmarować

SprawdzonaKuchnia.pl
Sernik na zimno z truskawkami 74

serniczek na zimno. Course Desery Cuisine Polska Keyword truskawki Prep Time 15 minutes Total Time 15 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients 10 sztuk podłużnych biszkoptów 500 g serka mascarpone 300 ml śmietany 30 lub 30 % 5 łyżek łyżek fruktozy lub cukier, którego potrzeba odrobinę więcej 3 łyżki żelatyny skórka otarta z 1/2 cytryny i sok z niej około szklanki(...)galaretka malinowa lub truskawkowa Instructions Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno. Żelatynę rozprowadzić w odrobinie gorącej wody, pozostawić do przestygnięcia. Truskawki umyć i pokroić na cienkie plasterki. Serek mascarpone włożyć do dużej miski, utrzeć z cukrem, skórką i sokiem z cytryny. Następnie do masy wlać żelatynę, dokładnie zmiksować dodać ubitą śmietanę wszystko razem dokładnie połączyć. Na dno tortownicy

SprawdzonaKuchnia.pl
Beza z kremem cytrynowym 77

minutes Servings 12 Author Anna Ingredients 110 g białek z trzech dużych jajek wielkości 175 g drobnego cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Składniki na krem 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany 30 % 4 lyżki kremu lemon curd jeśli nie macie kremu można zastąpić go używając skórki startej z 1/2 cytryny i sok z niej Instructions Piekarnik nagrzać don temperatury(...)minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, pozostawić w nim bezę do całkowitego wystudzenia, beza może pozostać w piekarniku do dnia następnego. Przed podaniem, ubić śmietanę na sztywno. Mascarpone zmiksować na średnich obrotach z cukrem i kremem lemon curd lub skórką i sokiem z cytryny, połączyć z bitą śmietaną. Krem wyłożyć na bezę, udekorować świeżymi truskawkami, jagodami skórką

SprawdzonaKuchnia.pl
Bezy wegańskie 84

ciecierzycy z puszki 190 g cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny lub octu winnego Składniki na krem klasyczny (wegański jest w linku we wstępie) 250 g serka mascarpone 180 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru lub troszkę więcej barwnik w proszku lub żelu tylko odrobinę jeśli chcecie zrobić kolorowe bezy maliny jagody lub inne owoce do dekoracji(...)środku lekko wilgotna. Po całkowitym upieczeniu wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i pozostawić je do całkowitego wystygnięcia. Przygotowanie kremu Zimną śmietanę ubić na sztywno. Do miski włożyć serek mascarpone, dodać cukier, wymieszać mikserem na średnich obrotach tylko do połączenia, dodać ubitą śmietanę całość połączyć. Bezy wykańczany kremem tuż przed podaniem. Na wysuszoną i wystudzoną bezę nałożyć porcje kremu na wierzch ułożyć

SprawdzonaKuchnia.pl
Naleśniki pomarańczowe 69

naleśniki pomarańczowe do ciasta dodałam skórkę i sok z pomarańczy, co nadało im bardzo fajnego delikatnego smaku i aromatu cytrusów . Naleśniki podałam z kremem przygotowanym z dwóch rodzajów serka mascarpone i ricotty oraz odrobiny wanilii i miodu. Całość smakuje bardzo, bardzo dobrze! Cieniutkie pomarańczowe naleśniki wypełnione delikatnym kremem dla młodszych smakoszy posypuję cukrem pudrem. Natomiast dla starszych robię wersję specjalną(...)soku z pomarańczy 2 łyżki skórki z pomarańczy 290 g mąki pszennej typ 480 1 szczypta soli 2 łyżeczki cukru waniliowego Składniki na serek waniliowy 250 g serka mascarpone 200 g serka ricotta 2 łyżki miodu lub według własnego uznania 1/2 laski wanilii lub cukier waniliowy Instructions Przygotowanie serka Do miski włożyć serki dodać cukier waniliowy i miód, wymieszać

SprawdzonaKuchnia.pl
Wuzetka cynamonowa 85

temperaturze pokojowej 150 g drobnego cukru 120 g mąki pszennej tortowej 30 g kakao 1 szczypta soli Składniki na krem 500 ml śmietany 30% dobrze schłodzona 250 g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru lub więcej jeśli wolicie słodszy krem 1 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki żelatyny + 3 łyżki gorącej wody Składniki na nasączenie 100 ml nalewki wiśniowej 3 łyżki(...)miseczki wsypać żelatynę , zalać ją gorącą wodą , dokładnie wymieszać do rozpuszczenia. Odstawić na chwilę. Zimną śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Do dużej miski włożyć serek mascarpone, dodać cynamon zacząć delikatnie miksować jednocześnie dodając ubitą śmietanę (około 1/4), kiedy serek połączy się ze śmietaną można dodać pozostałą część śmietany delikatnie wymieszać na najniższych obrotach jednocześnie dodając płynną żelatynę

SprawdzonaKuchnia.pl
Tort śmietankowy z wiśniami 113

pieczenia 2 łyżki wody Wiśnie i nasączenie: 500 g wiśni bez pestek 120 g cukru 1-2 kieliszki wódki Krem śmietankowy: 1 l śmietany 36% 250 g serka mascarpone 1 opakowania cukru waniliowego 1 łyżka cukru pudru 1 galaretka wiśniowa + 170 ml wody 2 łyżeczki żelatyny Dekoracja tortu: barwniki w proszku: zielony i niebieski marcepan 100 g gorzkiej czekolady czekoladowe(...)mieszając, dodać żelatynę i nadal mieszać, tak aby się rozpuściła. Zostawić do ostudzenia. Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając do niej cukier waniliowy i cukier puder. Do ubitej śmietany dodać mascarpone i krótko zmiksować. Na koniec dodać lekko tężejącą galaretkę i ponownie zmiksować do połączenia składników. Część kremu odłożyć do dekoracji wierzchu i boku tortu. Pozostały krem posmarować na biszkopt

Passions hobbies life
Ciasto owocowa fantazja 154

puszki, 2 galaretki u mnie przeźroczyste ale możemy użyć dowolnego smaku 330 ml śmietany kremówki 30%, możemy użyć 400 ml w zależności jaką mamy wielkość śmietany 250 gram serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru kakao do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: upieczenie biszkoptu: białka wraz ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier, gdy piana(...)będzie już gęstawa i tężejąca wtedy rozprowadzamy ją po owocach i przykrywamy drugą połową biszkoptu. Lekko dociskamy i wstawiamy do lodówki aż galaretka całkowicie stężeje, do miski przekładamy serek mascarpone i dobrze schłodzoną śmietankę. Dodajemy cukier puder i całość ubijamy. Ubitą masę śmietanową rozprowadzamy po biszkopcie, wierzch ciasta oprószamy gorzkim kakao i wstawiamy na całą noc do lodówki, (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Blog kulinarny S9.PL
Cake pops 143

również nasze inne przepisy na desery i ciasta oraz inne przepisy na ciasta . Składniki: 450 g suchego ciasta (biszkopt, babka, czekoladowe, ucierane) 100 g Nutelli 150 g serka mascarpone 1 łyżka oleju 200 g czekolady (gorzka, mleczna lub biała) Kolorowe posypki do ozdobienia Słomki lub patyczki do lodów Sposób przygotowania: Na początku musimy pokruszyć ciasto na małe kawałki. Następnie dodajemy(...)tego również nutellę oraz serek mascarpone i całość dokładnie mieszamy. Z gotowej masy musimy uformować małe kuleczki. Następnie układamy je na papierze do pieczenia i schładzamy je w zamrażalniku przez około 15 minut. Po tym czasie wyjmujemy kulki i nadziewamy na patyczki lub słomki. W takiej postaci ponownie odstawiamy je do zamrażalnika na czas przygotowywania polewy. Następnie czekoladę z olejem

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Banoffee na biszkopcie 394

początku. Bardzo polecam! Biszkopt: 4 jajka 1/2 szkl. drobnego cukru 1/2 szkl. mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki zimnej wody 3 łyżki oleju Masa kajmakowa: 500 g mascarpone 250 ml śmietany 30% lub 36% 3 łyżki masy kajmakowej Masa śmietanowa: 300 ml śmietany 30% lub 36% 1 pełna łyżka cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Do nasączenia: 1/2 szkl(...)osłodzonej herbaty. Banany kroimy na plasterki i rozkładamy na zimnym biszkopcie. Skrapiamy je sokiem z cytryny, by nie ciemniały. W misie miksera umieszczamy bardzo dobrze schłodzoną kremówkę i mascarpone. Miksujemy do uzyskania gęstego kremu. Pod koniec dodajemy 3 łyżki masy kajmakowej. Miksujemy krótko, tylko do połączenia (po zmiksowaniu masy kajmakowej wydawało mi się, że jest ona dość rzadka. Dodatkowo dodałam

Smaki Na Talerzu
Truskawkowa wuzetka 72

nasączenia ciasta zaparzamy 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej w 1 szklance gorącej wody i odstawiamy do wystygnięcia. Kiedy ciast wystygnie przygotowujemy krem. Składniki: 300 ml schłodzonej śmietanki 30% 250 g mascarpone 1 czubata łyżka cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 500 g truskawek Śmietankę ubijamy, następnie dodajemy cukier puder, cukier waniliowy i mascarpone i delikatnie miksujemy do połączenia składników. Truskawki myjemy

Słodki sentyment
ciasto a la mleczna kanapka z kremem śmietankowym 596

wystudzonej herbaty lub kawy cukier do smaku wykonanie: Wodę lub herbatę kawę osładzamy wg własnego smaku. składniki na krem śmietankowy: 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru lub więcej wg własnego smaku ziarenka z 1/4 laski wanilii lub cukier z prawdziwą wanilią do smaku opcjonalnie 2 łyżeczki żelatyny trochę ciepłej wody do rozpuszczenia żelatyny(...)wykonanie: Śmietankę miksujemy z serkiem mascarpone wanilią oraz cukrem pudrem na puszysty zwarty krem. Opcjonalnie dodajemy rozpuszczoną żelatynę. wykonanie ciasta: Pierwszy blat biszkopta nasączamy ponczem i wykładamy cały krem, wyrównujemy. Przykrywamy drugim biszkoptem, który również nasączamy. Wierzch polewamy polewą czekoladową. Całość schładzamy w lodówce. składniki na polewę czekoladową 100 g czekolady gorzkiej 60 g masła wykonanie: W rondelku rozpuszczamy masło

Domowy Smak Jedzenia
KREM Z TRUSKAWEK 82

chciał Wam zgęstnieć możecie pomóc mu w tym, dodając skrobię ziemniaczaną :). Na stabilność kremu z truskawkami wpływa gęstość curdu, dlatego bez problemu można w tym kremie zwiększyć ilość mascarpone, zmniejszając przy tym ilość śmietanki. Polecam również lekki mus truskawkowy. Obserwuj Słodki Pomysł na Instagramie. Składniki na krem z truskawek: 200 ml śmietanki 36%, schłodzonej 150 g serka mascarpone, schłodzonego

Słodki Pomysł