mascarpone - 11293 przepisów (strona:222/753)

Najprostszy tort śmietankowy z truskawkami 61

wyciągacie biszkopt z zamrażarki, ubijacie śmietanę, wrzucacie parę truskawek i gotowe! A goście oczy w słup. Czasem warto trzymać zapasowy kubeczek śmietany kremówki i opakowanie serka mascarpone :) Składniki na tortownicę 20-23 cm (ja robiłam w formie 20 cm): 6 jajek (u mnie rozmiar S) 3/4 szklanki drobnego cukru 1 szklanka mąki pszennej tortowej (u mnie z Biedronki) 1/4 szklanki(...)boki biszkoptu od formy. Zdjąć obręcz, przekroić na 3 blaty nożem strunowym lub nożem do chleba (takim z piłką). Masa śmietankowa: 200 ml śmietany 30% schłodzonej 250 gr serka mascarpone schłodzonej 1/8 – 1/4 szklanki cukru pudru 600 gr truskawek (najlepiej o podobnym rozmiarze) 5-6 łyżek dżemu truskawkowego Serek zmiksować, do momentu, aż stanie się miękki i troszkę napuszony

moj przepis na
Tort czekoladowo-figowy z wiśniami 70

Wyjąć z piekarnika. Całkowicie ostudzić, boki biszkoptu delikatnie odciąć od formy nożykiem. Biszkopt podzielić na 3 blaty, po około 2 cm każdy. Składniki na krem czekoladowy: 500 gr serka mascarpone schłodzonego 200 ml śmietany 30% 50 gr gorzkiej czekolady 70 % kakao Śmietanę wlać do garnuszka, doprowadzić do wrzenia, zdjąć z palnika, dodać połamaną czekoladę, odstawić na 1 minutę, dokładnie wymieszać(...)umieścić w misce z lodowatą wody, w celu ostudzenia, po ostudzeniu schować do lodówki na godzinę, śmietanka musi jednak pozostać płynna. W misie miksera umieścić serek mascarpone, zmiksować lekko i krótko, tak aby ser lekko się napuszył, cały czas miksując powoli wlewać czekoladę ze śmietaną, zmiksować tylko do połączenia. Krem odstawić do lodówki, w celu lekkiego zgęstnienia. Składniki na frużelinę

moj przepis na
Sernik kokosowy bez pieczenia 74

niewyczuwalny. Składniki na spód: 100 g wafelków kokosowych Princessa Składniki na masę serową: 250 g sera tłustego potrójnie zmielonego, może być z wiaderka np. z Piątnicy 250 g sera mascarpone 2 puszki mleka kokosowego, u mnie z Biedronki – NIE polecam 3/4 szklanki cukru pudru, można dodać więcej, do smaku. 200 g białej czekolady 3 łyżki żelatyny opcjonalnie 4 łyżki(...)pieczenia, wyłożyć pokruszone wafelki, wcisnąć w dno dnem szklanki, wyrównać. Żelatynę umieścić w małym garnuszku, zalać 6 łyżkami wody. Odstawić na 10 min. W misie miksera umieścić ser mascarpone i cukier puder. Ubijać, do momentu, aż ser napowietrzy się i dwukrotnie zwiększy objętość. Dodać ser, mleczko kokosowe, alkohol, zmiksować. Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Do czekolady dodać kilka łyżek

moj przepis na
Jogurtowy deser z wiśniami 104

Składniki: 400 g jogurtu greckiego 250 g serka mascarpone 2,5 łyżki żelatyny 0,5 szklanki wody 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego  kilka kropel zapachu śmietankowego 400 g drylowanych wiśni (świeżych lub mrożonych) 3 łyżki cukru 0,75 szklanki wody 2 łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady Sposób wykonania: Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie(...)pozostawiamy do wystudzenia. W misce miksujemy około 1 minuty serek mascarpone. Dodajemy jogurt, cukier puder, cukier waniliowy oraz zapach i ponownie miksujemy do momentu aż wszystkie składniki się połączą. Następnie cały czas miksując powoli wlewamy rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę.  Masę jogurtową nakładamy do pucharków zostawiając niewielką ilość do dekoracji. Pucharki wkładamy do lodówki. Do garnka wrzucamy wiśnie, zalewamy wodą

Qchnia po prostu
Michałek (bez pieczenia) 82

Teraz E-book z kodem rabatowym -15% taniej! kod: NOWYROK2021      ➤   Kup teraz Składniki: 24 szt. herbatników w czekoladzie  typu "Maltanki" 250 g serka mascarpone  1 łyżka kakao + na wierzch  4 czubate łyżki masła orzechowego  50 g orzechów ziemnych bez soli + na wierzch 4 łyżki mleka 3 łyżki cukru pudru(...)śmietanki 30% Wykonanie: Na blaszce układamy 3 rzędy herbatników, w każdym rzędzie po 4 szt. Serek mascarpone miksujemy z mlekiem, masłem orzechowym, cukrem pudrem (2 łyżki) i kakao. Dodajemy drobno posiekane orzechy ziemne i mieszamy łyżką. Masę wykładamy na przygotowane herbatniki. Przykrywamy warstwą herbatników. Zimną śmietankę ubijamy mikserem razem z cukrem pudrem (1 łyżka) na sztywną masę. Wykładamy na herbatniki

Kuchnia MagdaLeny
Michałek (bez pieczenia) 82

Teraz E-book z kodem rabatowym -15% taniej! kod: NOWYROK2021      ➤   Kup teraz Składniki: 24 szt. herbatników w czekoladzie  typu "Maltanki" 250 g serka mascarpone  1 łyżka kakao + na wierzch  4 czubate łyżki masła orzechowego  50 g orzechów ziemnych bez soli + na wierzch 4 łyżki mleka 3 łyżki cukru pudru(...)śmietanki 30% Wykonanie: Na blaszce układamy 3 rzędy herbatników, w każdym rzędzie po 4 szt. Serek mascarpone miksujemy z mlekiem, masłem orzechowym, cukrem pudrem (2 łyżki) i kakao. Dodajemy drobno posiekane orzechy ziemne i mieszamy łyżką. Masę wykładamy na przygotowane herbatniki. Przykrywamy warstwą herbatników. Zimną śmietankę ubijamy mikserem razem z cukrem pudrem (1 łyżka) na sztywną masę. Wykładamy na herbatniki

Kuchnia MagdaLeny
Kakaowa rolada z masą czekoladową i wiśniami 101

śmietan-fixem. Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki 1-2 łyżki kakao 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej typu crema Masa: 500 ml śmietanki 36% 250 g serka mascarpone 200 g czekolady (u mnie mleczna + gorzka) Dodatkowo: kilknanaście wiśni z kompotu Wiśnie dajemy na sito, odsączamy. Białka ubijamy na sztywno. Następnie stopniowo dodajemy cukier. Dodajemy po 1 żółtku(...)Podgrzewamy. Tuż przed momentem wrzenia zdejmujemy z palnika. Dodajemy do niej połamaną na kostki czekoladę. Mieszamy, aż do połączenia. Studzimy. Pozostałą schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy mascarpone oraz schłodzoną, wciąż płynną czekoladę. Miksujemy do połączenia. Powstałą piankę czekoladową rozprowadzamy na przestudzonym biszkopcie. Miejscami rozkładamy odsączone wiśnie. Zwijamy w roladę. Odstawiamy do lodówki. Roladę przechowujemy w chłodnym miejscu

Smaki Na Talerzu
Sernik z lemon curd 80

cytryny Składniki na krem cytrynowy sok z 3 cytryn skórka z 3 cytryn 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 żółtka 2 jajka 1 łyżeczka oleju 200g cukru 125g serka mascarpone Dodatkowo 4-5 maślanych herbatników Sernik z lemon curd Lemon curd- przepis Do rondelka dodajemy sok i skórkę otartą z cytryny, mąkę ziemniaczaną, jajka, żółtka, cukier i całość zagotowujemy cały czas(...)przełożyć go do słoiczka i przechowywać przez kilka dni w lodówce. To świetny dodatek na przykład do naleśników, deserów. Jednak aby wykorzystać do w naszym przepisie dodajemy do niego mascarpone. Sernik cytrynowy – przepis Składnik na sernik mieszamy w misce. Nie robimy tego zbyt długo, tak aby go za bardzo nie napowietrzyć. Sernik po upieczeniu powinien być dość równy. Po wymieszaniu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ciasto czekoladowe z delicjami 312

blaty. Biszkopt najlepiej upiec dzień przed przekrawaniem. składniki na krem czekoladowy: 200 g czekolady (użyłam 100 g gorzkiej, 40 g mlecznej, 60 g deserowej) 250 g serka mascarpone 350 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru lub do smaku (ilość cukru zależy od stopnia gorzkości czekolady) dodatkowo: 1 duże opakowanie delicji wykonanie: Czekoladę siekamy na mniejsze kawałki. Śmietankę podgrzewamy(...)czekoladę, odstawiamy na minutkę i mieszamy, aż czekolada się rozpuści. Odstawiamy do wystudzenia. Następnie przykrywamy naczynie np. talerzykiem i wstawiamy na noc do lodówki. Mocno schłodzony krem miksujemy z mascarpone i cukrem pudrem na gęstą masę. 2-3 łyżki kremu odkładamy. składniki na nasączenie biszkoptów: ok. 100 ml mocnego naparu kawy wymieszanego z cukrem i alkoholem do smaku wykonanie ciasta

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto makowe z kremem budyniowym i koksem 100

białek 150 g cukru 200 g mąki 100 g oleju 100 d suchego maku Krem składniki : 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 500 ml mleka 4 łyżki cukru 250 g mascarpone (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Posypka kokosowa składniki : 1 łyżka masła 4 pełne łyżki wiórków (ilość wg. uznania, jeżeli ktoś lubi więcej może podwoić porcje) Ciasto wykonanie : Spód: białka ubić z cukrem(...)wymieszać. Wylać do wysmarowanej masłem tortownicy i piec 35 minut w 180C. Krem: budyń ugotować wg. opisu na opakowaniu dodając cukier. Pozostawić do ostygnięcia a następnie zmiksować z mascarpone na puszysty krem. Posypka: masło rozpuścić, dodać wiórki i uprażyć na złoto Ciasto makowe : Przestudzony spód przekroić na dwa blaty. Jeden posmarować większą częścią kremu. Przykryć drugim. Posmarować resztą kremu

Do Garów!
Kopiec Kreta 86

składniki się połączą. Wylewamy do foremki i pieczemy 45 minut. Po tym czasie wyciągamy ciasto i odkładamy do całkowitego ostudzenia Krem: 300 ml śmietanki kremówki 30% 250 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 kostki gorzkiej czekolady drobno posiekane 2-3 banany sok z cytryny Najpierw szykujemy ostudzony biszkopt. Odcinamy nierówny wierzch, a następnie łyżeczką drążymy w cieście dziurę(...)Wydrążone ciasto odkładamy do miseczki, będzie potrzebne do obklejenia kremu. Banany obieramy i skrapiamy sokiem z cytryny. Możecie je pokroić w mniejsze kawałki. Czekoladę drobno siekamy. Mascarpone, śmietankę i cukier puder wrzucamy do miski i miksujemy, aż masa będzie miała gładką dość gęstą konsystencję. Wówczas dorzucamy do niej posiekaną czekoladę i całość mieszamy szpatułką. Banany układamy w naszej biszkoptowej dziurze

Relaxtime
Biszkopt z masą jogurtową 133

żelatyny w proszku masa jogurtowa II 400 ml jogurtu truskawkowego 50 ml wody 25 g żelatyny w proszku masa kawowa 250 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 100 g cukru pudru 20 g kawy rozpuszczalnej 10 g śmietanfixu dodatkowo 100 g brzoskwiń w syropie 50 g podłużnych biszkoptów 50 g płatków czekoladowych do dekroacji Ciasto biszkoptowe : Białka oddzielamy(...)minutach lekko podgrzewamy. Dodajemy do jogurtu. Mieszamy. Masę umieszczamy na biszkoptach i brzoskwiniach. Chłodzimy 30 minut. Masa kawowa : Zimną śmietanę miksujemy. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy kawę rozpuszczalną. Miksujemy.  Na masie jogurtowej II umieszczamy połowę kremu kawowego. Przykrywamy drugim biszkoptem. Wierzch dekorujemy drugą połową kremu kawowego. Posypujemy wierzch płatkami czekoladowymi. Smacznego ! Źródło: "Wielka

Ciasta z tradycjami
Babeczki choinki 84

kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 1 łyżka mleka w proszku (można pominąć) 50 g mlecznej czekolady Krem: 500 g śmietany 36% 250 g mascarpone 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka cukru pudru 2 śmietan-fixy szczypta zielonego barwnika spożywczego Dekoracja: 6 dużych wafelków do lodów (stożek) cukier puder ozdoby cukiernicze: gwiazdki, białe perełki, inne WYKONANIE Piekarnik(...)piekarnika i piec 25 minut. Upieczone babeczki wyciągnąć z blaszki i zostawić do ostudzenia. Zimną śmietanę ubić dodając stopniowo cukier waniliowy i cukier puder. Do ubitej śmietany dodać mascarpone, śmietan fixy i zmiksować do połączenia składników. Odłożyć około 2 łyżki kremu do małej miseczki. Do pozostałego kremu dodać barwnik i ponownie zmiksować. Każdą babeczkę posmarować warstwą białego kremu. Wafelki posmarować

Passions hobbies life
Raffaello na biszkopcie z białek. 157

mąki pszennej 220 g cukru 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta soli Składniki na krem: 300 ml śmietanki 30 % lub 36 % 100 g białej czekolady 200 g mascarpone 40 g wiórków kokosowych Dodatkowo: kilka łyżek wiórków kokosowych 8 pralinek Rafaello Instrukcje Krem: Śmietankę przelewamy do garnuszka, zagotowujemy i odstawiamy. Dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy do czasu, aż się rozpuści. Przykrywamy(...)folią spożywczą i zimną wstawiamy do lodówki na całą noc. Przekładamy do misy miksera i ubijamy na sztywno. Dodajemy mascarpone i chwilę miksujemy. Na koniec dodajemy wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy. Ciasto : Białka przekładamy do miski, dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywno. Następnie stopniowo łyżka po łyżce dodajemy cukier cały czas ubijając. Kiedy białka będą sztywne dodajemy

To co lubię - gotuję i polecam