mascarpone - 11293 przepisów (strona:231/753)

Deser 3 BIT z domowym budyniem waniliowym w słoiczku 610

zwlekajcie za długo! Składniki na 4 duże (lub 8 małych) słoiczki: – 500ml mleka – 300-400g kajmaku w puszce – 150g pełnoziarnistych herbatników bez cukru – 125g mascarpone – 100ml śmietanki 30%, dobrze schłodzonej – 1 jajko – 1 laska wanilii – 30g czekolady deserowej – 20g mąki ziemniaczanej – 20g erytrolu BUDYŃ: Wydrążamy ziarenka z laski wanilii(...)kawałki. Czekoladę drobno siekamy. Kajmak łączymy z przegotowaną wodą (60-100ml), by uzyskać bardziej płynną konsystencję. BITA ŚMIETANA: Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec miksowania stopniowo dodajemy mascarpone. Słoiczki napełniamy kolejno: rozdrobnionymi herbatnikami, kajmakiem, ponownie rozdrobnionymi herbatnikami, budyniem, herbatnikami, bitą śmietaną i posypujemy posiekaną czekoladą. Podajemy schłodzone. Smacznego! Artykuł Deser 3 BIT z domowym budyniem waniliowym w słoiczku pochodzi

Be Fit Be Strong
Ciasto Makowy Król 310

dużych jajek rozmiar L 4 łyżki kaszy manny 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru szczypta soli Pozostałe składniki: 500 gram gładkiego masła orzechowego 500 gram serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru bądź masy kajmakowej 1 opakowanie biszkoptów filiżanka kawy cappuccino do nasączenia biszkoptów ( u mnie o smaku orzechowym ale można użyć kawy rozpuszczalnej) 1 tabliczka mlecznej czekolady(...)pieczemy ok 45 min. Po upieczeniu ciasto odstawiamy do całkowitego ostygnięcia, W większej szklance lub kubku zaparzamy cappuccino lub kawę i odstawiamy do przestygnięcia, do miski przekładamy serek mascarpone, masło orzechowe oraz cukier puder lub masę kajmakową, wszystko miksujemy do powstania gęstej, gładkiej masy, gotową masę rozprowadzamy po makowym cieście, na masę orzechową układamy nasączone w cappuccino biszkopty, do miski

Blog kulinarny S9.PL
Sernik limonkowy bez pieczenia 105

dokładnie ją ugniatamy, np. spodem szklanki. Foremkę wstawiamy na pół godziny do lodówki lub na około 10-15 minut do zamrażarki. MASA: 200 g jogurtu greckiego 200 g mascarpone 0,3 szklanki cukru pudru (z czego łyżeczka do ubicia bitej śmietany) 200 ml śmietanki kremówki 36% 4 listki żelatyny 40 ml wody skórka z 2 limonek oraz sok z jednaj(...)Żelatynę zalewamy na 10 min zimną wodą żeby napęczniała. Do miski wrzucamy jogurt, mascarpone, cukier puder oraz sok i skórkę z limonki. Miksujemy. W osobnej misce ubijamy śmietankę z łyżeczką cukru pudru, na sztywno. Żelatynę rozpuszczamy w 40 ml wody w mikrofali lub na palniku. Ale pamiętajcie, żelatyny nie można zagotować bo traci swoje właściwości. Podgrzewamy ją delikatnie do momentu

Relaxtime
Sernik na zimno z jeżynami i czekoladowym ciasteczkami 80

ciasteczka odkładamy do dekoracji 40 g masła MASA SEROWA 80 g cukru pudru 100 g jeżyn 200 ml jogurtu naturalnego 250 g sera śmietankowego mielonego 250 g serka mascarpone 1 łyżka żelatyny 2 łyżki gorącej wody DEKORACJA 250 ml śmietanki 36 % 50 g cukru pudru sok z 1/2 limony garść jeżyn 2 ciasteczka Wykonanie SPÓD Tortownicę  o średnicy(...)pomocą blendera miksujemy jeżyny razem z jogurtem. Jeżeli bardzo przeszkadzają nam drobne pesteczki możemy na tym etapie przelać jeżynowy jogurt przez gęste sito. Następnie dodajemy serek śmietankowy, serek mascarpone, cukier i całość miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, lekko przestudzoną dodajemy do masy serowo – jeżynowej i dokładnie miksujemy. Gotową masę na sernik wylewamy na spód z Oreo i wstawiamy

Tajemnice Smaku
Ananasowy deser a’la tiramisu z zielonymi biszkoptami i kwiatami z ananasa 60

łyżka cukru trzcinowego szczypta cynamonu 12 sztuk podłużnych biszkoptów sok z 2 pomarańczy 15 ml likieru Blue Curaçao lub bezalkoholowego niebieskiego syropu barmańskiego 200 ml śmietanki 36% 250 g mascarpone 30 g cukru pudru kakao do oprószenia deseru Wykonanie Ananasa obieramy, wycinamy oczka, kroimy w poprzek na pół. KWIATY DO DEKORACJI Połowę ananasa kroimy w bardzo cienkie plastry i układamy(...)minut, studzimy. PONCZ Sok z pomarańczy mieszamy z likierem Blue Curaçao lub z bezalkoholowego odpowiednikiem, niebieskim syropem barmańskim. Otrzymamy poncz w zielonym kolorze. KREM Dobrze schłodzoną śmietanę i mascarpone ubijamy, dodajemy cukier puder jeszcze chwilę ubijamy. DESER Na dno pucharków wykładamy połowę kremu. Następnie układamy biszkopty maczane w zielonym ponczu. Na biszkoptach układamy ananasy i uzupełniamy warstwą kremu.  Możemy

Tajemnice Smaku
Sernik z …musztardą, polany frużeliną malinowo bazyliową 83

czuć, ale na pewno ma wpływ na jego smak. Do sernika najlepsza będzie musztarda diżońska, ma ona kremową konsystencję, która idealnie komponuje się z konsystencją twarogu sernikowego z mascarpone President . Dwie łyżki to jest idealna porcja i niech Was nie skusi dać więcej,  bo sernik  będzie za bardzo musztardowy.  Na spód i boki dałam kruche ciasto(...)mąki pszennej tortowej 30 g czarnego kakao 120 g masła + łyżka masła do smarowania boków tortownicy 50 g cukru pudru 2 żółtka MASA SEROWA 1 kg twaróg sernikowy z mascarpone President 1 budyń waniliowy bez cukru 6 jaj 200 g cukru sok 1 cytryny 2 łyżki oryginalnej musztardy diżońskiej ziarna z laski wanilii FRUŻELINA MALINOWO BAZYLIOWA  500 g malin

Tajemnice Smaku
Karnawałowe kulki serowe z granatem 140

imprezę i zaintrygują niejednego poszukiwacza pyszności. Rumba na podniebieniu, samba na języku! Proste, poręczne, pyszne i bardzo przyjemne w kulaniu :) Karnawałowe kulki serowe z granatem Potrzebujesz: 250g ricotty 125g mascarpone 50g ostrego sera żółtego ( Gruyere, Old Amsterdam, Maasdamer, itp) 2 łyżki prażonych płatków migdałów 3 szczypty słodkiej mielonej papryki 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1/2 łyżeczki suszonego tymianku sól i pieprz(...)masy formuj kulki wielkości piłeczki do ping-ponga i obtaczaj w pestkach granatu, delikatnie je dociskając. 6. Podawaj schłodzone. Smacznego! Carnival cheese balls with pomegranate Ingredients: 250g ricotta 125g mascarpone 50g hard spicy cheese (Gruyere, Old Amsterdam, Maasdamer, etc.) 2 tablespoons of roasted almond flakes 3 pinches of sweet ground pepper 1 tablespoon of chopped chives 1/2 teaspoon dried thyme

Kuchnia w Słońcu Skąpana
LEŚNY MECH 90

Leśny mech to tort z dodatkiem szpinaku, przekładany kremem z mascarpone i śmietanki. “Ciasto trawiaste” usłyszałam pewnego razu Tort zachwycił naszych gości i mnie, bo jest prosty i szybki w przygotowaniu, z łatwo dostępnych składników. Do tego wygląda obłędnie! Polecam Leśny Mech na urodziny dziecka, rodziców, przyjaciół, do dobrej kawy, wspólnego biesiadowania i celebracji chwil. Jeśli lubicie torty(...)duże jajka sok wyciśnięty z 1 cytryny 1 szklanka drobnego cukru 2 lekko czubate łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki oleju rzepakowego SŁADNIKI NA KREM: 160 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru DODATKOWO DO DEKORACJI: pestki granatu, borówki lub jagody, pokruszony wierzch ciasta (ścinamy je po upieczeniu), opcja: tarta skórka z cytryny. Uwagi

Zasmakuj Kuchni
tort czekoladowo śmietanowy z wiśniami 105

blaty. (Ja z racji, że nie lubię przekrawać biszkoptów, dzielę składniki na trzy części i piekę osobno trzy blaty po ok. 20 min.) składniki na krem: 250 g serka mascarpone 350 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżka cukru pudru (lub więcej, do smaku) 60 g czekolady deserowej, startej wykonanie: Mascarpone miksujemy ze śmietanką oraz cukrem pudrem na sztywną, gładką masę

Domowy Smak Jedzenia
Browni z bitą śmietaną i bananami 116

jajka 150 g masła 120 g cukru Sos karmelowy: 50 g cukru 30 g masła 100 ml śmietanki 30% Bita śmietana: 400 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 4 banany 4 łyżki soku z cytryny kakao do posypania wierzchu ciasta Sposób wykonania: Ciasto: Czekoladę łamiemy na kawałki, wrzucamy do miski razem z pokrojonym(...)ciasta i skrapiamy sokiem z cytryny.  Smarujemy je masą karmelową. Bita śmietana: Mocno schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo serek mascarpone. Bitą śmietanę wykładamy wierzch ciasta. Całość oprószamy kakaem

Qchnia po prostu
BEZGLUTENOWE TIRAMISU 92

dobrej kawy! Do przepisu użyłam bezglutenowych biszkoptów Savoiardi Schär w formie „kocich języczków”. SKŁADNIKI: * żółtka – 6 szt * białko – 3 szt * drobny cukier – 160 g * mascarpone – 500 g * bezglutenowe biszkopty Savoiardi Schär – 250 g DO NASĄCZENIA: * napar kawowy – 300 ml po zaparzeniu * wino Marsala – 60 ml DO POSYPANIA: * gorzkie kakao SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA(...)Marsalę. Wyparzamy jajka, oddzielamy żółtka od białek. Do żółtek dodajemy ok. 2/3 cukru, ucieramy na puch. Białka ubijamy na sztywną pianę dodając pod koniec resztę cukru. Żółtka łączymy z mascarpone – nie ubijamy mikserem, łączymy łyżką. Do masy dodajemy ubite białka i dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Biszkopty namaczamy pojedynczo ( nie może za bardzo namoknąć! ), układamy warstwę, nakładamy porcję kremu, rozprowadzamy

Ostra na Słodko