bezowych wypieków nie zostanę przy tym urządzeniu, jest dużo lepsze wyczucie, lepiej kontroluje się stan ubitych białek, jest mniejsze prawdopodobieństwo przebicia białek. Krem jest na bazie śmietany kremówki, serka mascarpone. Pavlovą najlepiej upiec dzień wcześniej, a udekorować kremem tuż przed podaniem. Beza: 5 białek z dużych jaj, w temperaturze pokojowej, 1 szklanka cukru kryształ 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka(...)Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Krem: 500 ml śmietany 30%, następnym razem dodam mniej śmietany, np. 300 ml, schłodzonej przynajmniej 12 h w lodówce 250 g serka mascarpone, schłodzonej przynajmniej 12 h w lodówce 1 łyżka cukru pudru, można dodać więcej 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 200 g borówek kilka zielonych listków np. mięty Śmietanę, serek, cukier ubić na sztywno. Dodać
moj przepis naniewyczuwalny. Składniki na spód: 100 g wafelków kokosowych Princessa Składniki na masę serową: 250 g sera tłustego potrójnie zmielonego, może być z wiaderka np. z Piątnicy 250 g sera mascarpone 2 puszki mleka kokosowego, u mnie z Biedronki – NIE polecam 3/4 szklanki cukru pudru, można dodać więcej, do smaku. 200 g białej czekolady 3 łyżki żelatyny opcjonalnie 4 łyżki(...)pieczenia, wyłożyć pokruszone wafelki, wcisnąć w dno dnem szklanki, wyrównać. Żelatynę umieścić w małym garnuszku, zalać 6 łyżkami wody. Odstawić na 10 min. W misie miksera umieścić ser mascarpone i cukier puder. Ubijać, do momentu, aż ser napowietrzy się i dwukrotnie zwiększy objętość. Dodać ser, mleczko kokosowe, alkohol, zmiksować. Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Do czekolady dodać kilka łyżek
moj przepis naśmietankowego serka kanapkowego (u mnie Twój Smak) 120 g cukru 3 jajka szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Krem: 125 g serka mascarpone 100 g słodkiej śmietany 30- 36% 1 łyżeczka cukru pudru Dodatkowo: mini pianki marshmallow (najlepiej białe) masa marcepanowa lub masa cukrowa Miękkie masło ucieramy wraz z cukrem na puch. Dodajemy serek śmietankowy(...)nakładamy pozostałe ciasto. Z masy marcepanowej lub masy cukrowej przygotowujemy główki owieczek. Mini pianki kroimy nożyczkami kuchennymi na pół. Schłodzoną śmietankę miksujemy na sztywno (najlepiej w niewielkim naczyniu), dodajemy mascarpone oraz cukier puder do smaku. Powstały krem nanosimy na babeczki. Zaczynając od krawędzi, układamy pianki, przecięciem do dołu. Dajemy główkę owieczki i wypełniamy całą powierzchnię babeczki pozostałymi piankami
Smaki Na Talerzugramów cukru 30 gramów mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 6 łyżek dżemu wiśniowego 250 ml. słodkiej śmietanki 30% 125 gramów serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 100 gramów czekolady deserowej łyżka masła 4-5 łyżek mleka Białka oddzielić od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę następnie stopniowo dodajemy cukier i dalej miksujemy(...)połowę wzdłuż dłuższego brzegu. Jeszcze ciepłe blaty układamy na dwóch osobnych ręcznikach kuchennych i zwijamy w rolady. Odkładamy do wystudzenia. W między czasie ubijamy śmietankę z cukrem pudrem i mascarpone na sztywny krem. Przestygnięte rolady delikatnie odwijamy i smarujemy każdą dżemem i rozkładamy po połowie kremu śmietanowego. Ponownie zwijamy w roladę. Zawijamy w folię spożywczą lub aluminiową
Andzia Pichcitwarz. Można kupić gotowe dekoracje z owsa na bazarach, ściąć trawę i zrobić z niej sok do barwienia jaj, lub kremu. Zawsze to naturalny barwnik. Mazurek królewski z serkiem mascarpone z sokiem zielonego owsa. Potrzebujemy 225g masła, 6 żółtek, 225g cukru, 225g mąki, 250g migdałów. Miękkie masło ucieramy na jednolitą masę. Z migdałów pozbywamy się koszulek(...)wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę, zostawiając niedużo do dekoracji. Pieczemy w temperaturze 160-170st do zrumienienia, przez 30-35 minut. Do dekoracji 250g serka mascarpone, 1 płaska łyżka cukru pudru, 4 łyżki soku z zielonego owsa, można użyć soku ze szpinaku lub innego barwnika, sok z cytryny do smaku. Owies ostrzygłam, umyłam, zmieliłam
Leśny Zakątekzimnego masła 1 żółtko (białko zachowujemy) 3 płaskie łyżki ciemnego kakao 2 łyżki zimnej wody Sernik zebra – masa: 1 kg zmielonego twarogu lub gęstego sera wiaderkowego 250 g mascarpone (ewentualnie gęstej śmietanki 36%) 4 jajka + zachowane białko 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru lub ksylitolu 2 łyżeczki pasty waniliowej Dr. Oetker 2 płaskie łyżki ciemnego kakao Składniki(...)boki tortownicy o średnicy 24 cm. Podpiekamy przez 12 minut w 200°C (grzanie góra-dół). Gdy spód się piecze, przygotowujemy masę serową. Miksujemy twaróg wraz z cukrem i mascarpone (lub gęstą śmietanką). Dodajemy dwie czubate łyżki mąki ziemniaczanej i miksujemy do połączenia. Zmniejszamy obroty na wolne i dodajemy białko pozostałe ze spodu oraz stopniowo po jednym jajku (każde następne
Poezja smakumożna zastąpić śmietanką kokosową, dzięki czemu smak kremu będzie jeszcze bardziej kokosowy :). Polecam krem Raffaello do tortu. Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Składniki na kokosowy krem: 200 g serka mascarpone, schłodzonego 100 ml śmietanki kremówki 36%, schłodzonej ok 30 – 35 g cukru pudru lub więcej, do smaku 1 – 1,5 łyżki likieru kokosowego, schłodzonego (opcjonalnie) 50 g wiórków kokosowych(...)misce umieszczamy mascarpone, śmietankę, cukier puder i likier kokosowy. Całość mieszamy przy pomocy miksera (szybsze obroty), aż krem zgęstnieje. Do gotowego kremu dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy bardzo krótko. Długie miksowanie sprawia, że krem się warzy. Gotowy krem od razu nakładamy na biszkopt/ciasto. Długość miksowania zależy od rodzaju śmietanki. Krem ze śmietanką 30% ubija się dłużej. Ja zaczynam ubijać krem
Słodki Pomysłsuchego patyczka. Przestudzić w formie, następnie wyjąć i wystudzić na kratce. Wystudzone ciasto przekroić na 3 równe blaty czekoladowe. Krem śmietankowy: 400 ml śmietany kremówki 36% 250 gr serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady, startej na tarce Wszystkie składniki powinny być schłodzone. W misie miksera umieścić kremówkę i mascarpone. Ubijać do otrzymania gęstego kremu, uważając
moj przepis natakie mają być). Uwaga: boki biszkoptu oddzielać nożykiem od formy dopiero jak biszkopt będzie wystudzony. Krem śmietankowy: 330 ml śmietany 30% mocno schłodzone 250 gr serka mascarpone mocno schłodzonego 4 małe banany 400 gr kajmaku (1 puszka) kakao 20 ml soku z cytryny W misie miksera umieścić śmietanę i mascarpone, ubić na sztywny krem. Pierwszy blat biszkoptowy ułożyć na parterze
moj przepis naprawie połowę blachy. Pomysł na tą szarlotkę wzięłam z grupy tematycznej z Facebooka Proste i pyszne ciasta na co dzień i od święta . Ze swojej strony wzbogaciłam szarlotkę serkiem mascarpone, dodałam przepyszny lukier z kandyzowaną skórką pomarańczową i myślę że ten lukier to ważna część tej szarlotki, bez niego ciasto byłoby nijakie. Ciasto odniosło ogromny sukces w zaprzyjaźnionej grupie, jestem(...)ciasto kruche. Przepis na dużą blachę 38 cm x 25 cm: 2,5 szklanki mąki krupczatki 250 gr zimnego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 gr serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 jajko 2 kg jabłek – kwaśnych – najlepsze szara reneta (u mnie 6 dużych jabłek) 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka
moj przepis nagorzkiej czekolady: 200 gr czekolady gorzkiej (ja użyłam czekolady FinCare z Lidla czerwone opakowanie) 200 ml śmietany kremówki 30% 400 ml śmietany kremówki 30% schłodzone 500 gr serka mascarpone schłodzone Śmietanę 200 ml zagrzać, tak żeby była bardzo ciepła, ale nie wrząca, zdjąć z palnika. Dodać połamaną czekoladę, po 2 minutach wymieszać dokładnie. Ostudzić, jak już będzie chłodne włożyć(...)lodówki, aby lekko stężało. Śmietanę 400 ml i serek mascarpone umieścić w misie miksera. Zmiksować na prawie sztywno. Nadal miksując dodawać po łyżce lekko stężałej czekolady, miksować na małej lub średniej mocy miksera. Ma wyjść bardzo gęsty krem. Nie można zbyt długo miksować, bo krem się zwarzy. Frużelina gruszkowa: 1 kg gruszek, nadają się Klapsy, Konferencje 6 łyżek cukru
moj przepis naWypieki , ale możecie użyć dowolnego przepisu na ciasto ucierane. Składniki na około 20 sztuk cake popsów: 400 g suchego ciasta, pokruszonego (jasne ciasto babkowe, przepis poniżej) 120 g serka mascarpone 70 g gorzkiej czekolady, roztopionej Przygotować krem: mascarpone wymieszać z roztopioną gorzką czekoladą. Kawałki pokruszonego ciasta dokładnie wymieszać z kremem, tworząc dużą kulę. Zawinąć w folię spożywczą, schłodzić przez
moj przepis naprzez 20 minut lub dłużej, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić na kratce. Krem chałwowy: 200 gr śmietany 30% (u mnie z Lidla) 250 gr chałwy 250 gr serka mascarpone (u mnie z Lidla) Śmietanę umieścić w garnuszku z grubym dnem, podgrzewać delikatnie, dodać pokruszoną chałwę. Wymieszać, aby powstał jednolity krem. Odstawić, ostudzić do temperatury pokojowej, włożyć do lodówki(...)godzinę, następnie przełożyć do zamrażarki na 30 min. Po tym czasie wyjąć przełożyć do misy miksera, dodać serek mascarpone, ubijać krótko, tylko do połączenia. Ja przestałam ubijać jak tylko krem przestał spływać z mieszadeł miksera. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego dużą gwiazdką (u mnie Wilton 1 M) i udekorować babeczki, robić spirale od zewnątrz do środka. Babeczki można schłodzić
moj przepis na