mascarpone - 11293 przepisów (strona:228/753)

Mini ptysie 159

upływie tego czasu zmniejszamy temperaturę do 200 stopni i pieczemy jeszcze ok 10 minut, do uzyskania złocistego koloru. Składniki na masę: 250 ml schłodzonej kremówki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru malinowego lub cukru pudru Wykonanie : Śmietanę ubijamy na sztywno,następnie dodajemy cukier i serek mascarpone. Dzięki cukrowi z dodatkiem malin masa barwi nam się na różowo. Ptysie

Pomysłowa kuchnia
Tort z opłatkiem i truskawkową nutą (na 2 urodziny Natalii) 181

jajek 3/4 szklanki cukru (160g; 1 szklanka = 250 ml) 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej (120g) 3 łyżki kakao (płaskie) Krem:   660 ml śmietanki 36%  250g serka mascarpone   4 łyżki cukru pudru (płaskie)   2 śmietan-fixy truskawkowe (mogą być zwykłe + odrobina soku truskawkowego) Nasączenie:  150 ml wody wymieszanej z sokiem z cytryny Dodatkowo: 200g dżemu truskawkowego(...)wystudzić. Po ostygnięciu biszkopt przekroić na 3 części.  Przygotować krem.   Śmietankę (schłodzoną!) z cukrem pudrem i śmietan-fixami ubić na sztywno, a następnie stopniowo połączyć z serkiem mascarpone.  Z kremu odebrać kilka łyżek na wysmarowanie wierzchu i boków, a resztę podzielić na 2 równe części. Tort.   Na talerzu/paterze ułożyć pierwszy spód biszkoptowy, nasączyć go oraz posmarować

Di gotuje
Sernik kajmakowy w cieście orzechowym 578

KAJMAKOWY: 1 kg twarogu zmielonego 5 jajek 1/2 szklanki cukru 250 g masy kajmakowej 2 budynie toffi 200 g śmietanki kremówki 30% szczypta soli KREM KAWOWY: 250 g serka mascarpone 1 szklanka śmietanki kremówki 30% 200 g masy kajmakowej 2 łyżeczki kawy zbożowej 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka wody kakao do posypania Przygotować biszkopt orzechowy oddzielając białka od żółtek(...)wlać 1/2 szklanki śmietanki. Podgrzewać na małym ogniu, stale mieszając trzepaczką. Kiedy masa będzie gładka i gorąca, dodać napęczniałą żelatynę. Dokładnie wymieszać, aż się rozpuści i przestudzić. Schłodzone mascarpone ubić razem z pozostałą śmietanką kremówką (1/2 szklanki) i połączyć z masę kajmakową. Nie ubijać długo. Biszkopt orzechowy przekroić na 2 blaty. Na każdym z nich posmarować 1/3 kremu kawowego. Biszkopt

https:KKuchniaMniam
Biszkopt z borówkami i galaretką 209

Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej Krem: 200 g śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 1 czubata łyżka cukru pudru Galaretka: 2 galaretki pomarańczowe 300 g borówek amerykańskich (mogą być mrożone) Sposób wykonania: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Cały czas miksując dodajemy stopniowo cukier. Gdy masa(...)schłodzi wstawiamy go do lodówki i czekamy aż zacznie tężeć. Krem: Mocno schłodzoną śmietankę miksujemy z dodatkiem cukru pudru. Gdy zwiększy swoją objętość i zacznie być puszysta dodajemy serek mascarpone. Miksujemy dalej, do uzyskania gęstego kremu. Krem śmietanowy wykładamy na ostudzonym cieście, układamy na nim owoce i wstawiamy do lodówki.  Gdy galaretka zgęstnieje polewamy nią wierzch ciasta. Całość wstawiamy

Qchnia po prostu
SERNIK ANANAS 240

creative a nie ominą Cię nowości.  SERNIK ANANAS  SKŁADNIKI: Spód: ciastka owsiane z sezamem (180 g) wiórki kokosowe (60 g) masło roztopione (80 g) Masa serowa: mascarpone (750 g) wiórki kokosowe (110 g) cukier (100 g) żelatyna sypka (20 g) + gorąca woda ( 100 ml.) mleko kokosowe (100 ml.) Dodatkowo: galaretki ananasowe (2 opakowania) + gorąca woda(...)uzyskania mokrego piasku. Przekładamy na dno tortownicy, dociskamy i wygładzamy. Pieczemy w 180°C / 10 min.  2.) Żelatynę rozpuszczamy w 100 ml. gorącej wody i pozostawiamy do wystudzenia. Mascarpone miksujemy z cukrem, dodajemy wiórki kokosowe, mleko kokosowe i ostudzoną żelatynę. Masę wykładamy na ostudzony spód ciasteczkowy, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki do stężenia. 3.) Galaretki rozpuszczamy

RITA food channel
Ciasto „Jajko sadzone” 345

drobnego cukru do wypieków 50 ml oleju 100 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego (u mnie Piątnica z wiaderka) 500 g mascarpone 3/4 szkl. schłodzonej śmietanki tortowej 36% 3 łyżki soku z cytryny 6-7 (lub do smaku) łyżek cukru pudru 1 op. przezroczystej galaretki winogronowej 1 duża puszka moreli Dodatkowo(...)jeśli jest mniej, uzupełniamy do tej ilości wodą). Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody. Odstawiamy do przestudzenia w temp. pokojowej. W misie miksera umieszczamy twaróg, mascarpone oraz cukier puder. Miksujemy krótko, tylko do połączenia. Następnie dodajemy śmietanę i ubijamy aż masa się zagęści. Wlewamy przestudzoną, wciąż płynną, galaretkę oraz sok z cytryny. Miksujemy do połączenia. Masę serową przelewamy

Smaki Na Talerzu
Kruche ciasto z kremem 242

jogurtu Warstwa owocowa: garść suszonych owoców (morele, figi, rodzynki, śliwki) herbata owocowa, u mnie herbata Wild Berry TEEKANNE Krem kawowy: 500 ml śmietanki 36% 250 g kremowego serka lub mascarpone 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Budyniowa pianka: 4 białka 100 g cukru pudru 1 opakowanie budyniu śmietankowego kilka kropel olejku cytrynowego Ciasto kruche przepis: Jak zrobić kruche(...)odstawiamy na 10 minut. Następnie dokładnie je blendujemy razem z płynem w jakim się moczyły. Tak przygotowanym wkładem owocowym smarujemy jeden z kruchych blatów. Krem kawowy: Śmietankę ubijamy z mascarpone, na koniec dodajemy cukier i kawę rozpuszczalną. Dokładnie mieszamy i połowę z masy wykładamy na naszą owocową warstwę, którą posmarowaliśmy jeden z blatów ciasta. Na kremie układamy budyniową piankę (wystudzoną

MamaOskarka
Różany sernik z musem i kawiorem z czarnej porzeczki 183

kremówki  100 ml nektaru z czarnej porzeczki Hortex  2 łyżki wody różanej  180 g cukru  Na piankę :  200 g śmietanki kremówki  250 g mascarpone  100 ml soku czarna porzeczka nektar Hortex  1 łyżeczka cukru waniliowego (domowego) Na kawior owocowy :  150 ml soku czarna porzeczka nektar Hortex  1 łyżeczka agar-agar(...)Masę wylewamy na wcześniej przygotowany spód. Pieczemy w kąpieli wodnej przez 1 godzinę w 175 st C.  4. Po wyjęciu studzimy do temperatury pokojowej. Przygotowujemy mus. Śmietankę oraz mascarpone ucieramy mikserem na puszystą masę wraz z cukrem. Dodajemy nektar i mieszamy. Przekładamy do rękawa cukierniczego i szprycujemy na całej powierzchni.  5. Przygotowujemy kawior owocowy. Co najmniej godzinę wcześniej

vaniliowoczekoladowa
Sernik nowojorski 186

oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania sernika nowojorskiego. Spód: 8 dkg masła bez soli 12 dkg herbatników 1 łyżeczka cukru pudru Masa serowa: 50 dkg serka mascarpone 45 dkg serka kremowego np. Philadelphia 25 dkg cukru pudru 4 łyżki mąki krupczatki 1 łyżeczka budyniu waniliowego 1/2 łyżeczki skórki z cytryny 3 jajka 250 gr kwaśnej śmietany(...)Celsjusza na 10 minut. Podpieczone herbatniki wyjąć z piekarnika i wystudzić. Masa serowa: do miski wsypać cukier puder, dodać jajka. Ubić na jednolitą, puszystą masę. Następnie, partiami dodać serek mascarpone, serek kremowy oraz kwaśną śmietanę . Cały czas ubijać. Pod koniec ubijania dodać przesianą mąkę krupczatkę, budyń w proszku, sok oraz skórkę z cytryny. Masę serową wylać na podpieczoną bazę

mecooks
Deser Malinowa chmurka 20731

wiśniowej lub truskawkowej) 450 ml gorącej wody ok. 200 g malin (świeżych lub mrożonych) Składniki na warstwę śmietankową: 200 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 100 g serka mascarpone 1 czubata łyżka cukru pudru Składniki na bezy***: 1 białko jajka 60 g cukru (najlepiej drobnego do wypieków) 3-4 krople soku z cytryny (ok. 1/4 łyżeczki) szczypta soli *** ewentualnie można(...)ostudzenia. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na sztywno na najwyższych obrotach, pod koniec ubijania dodając cukier puder. Gdy składniki się połączą zmniejszyć obroty miksera na średnie i dodawać po łyżce mascarpone – również miksować tylko do czasu połączenia się składników. Tak przygotowany krem wyłożyć na stężałą galaretkę. Na wierzch posypać małe beziki (lub pokruszone większe bezy), a na koniec oprószyć uprażonymi

Kulinarne Przeboje
Szybka tarta kinder bueno 215

gadać, zabierajcie się za przygotowanie, a nie pożałujecie Szybka tarta kinder bueno przepis na tortownicę o średnicy 24 cm 400 g herbatników pełnoziarnistych 200 g masła 500 g serka mascarpone 150 ml śmietany 30% 80 g białej czekolady 3 łyżki erytrolu 50 g masła z orzechów laskowych + batoniki Kinder Bounty Za pomocą blendera pokrusz herbatniki bardzo drobno. Możesz też przełożyć(...)czasie przygotuj krem. Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, odstaw ją do przestygnięcia. Dobrze schłodzoną śmietankę ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Do ubitej śmietany dodawaj stopniowo serek mascarpone. Następnie dodaj masło z orzechów laskowych, erytrol oraz rozpuszczoną białą czekoladę. Całość bardzo dokładnie i delikatnie wymieszaj. Krem wyłóż na schłodzony spód ciasta, rozprowadź go równomiernie po całej jego powierzchni

365 dni dookoła kuchni
Makaron w kremowym sosie pomidorowym z małymi klopsikami [PRZEPIS] 141

kremowy sos pomidorowy z klopsikami do makaronu Składniki: kilogram mielonej wieprzowiny, 2 jajka, bułka tarta, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 2 puszki pomidorów w zalewie, 2 łyżki serka mascarpone, sól, pieprz, bazylia suszona, oliwa, natka i parmezan do podania. Zrób tak: mięso dopraw solą i pieprzem, wbij jajka, wsyp około pół 3/4 szklanki bułki tartej, dokładnie wyrób, odstaw(...)garnku na oliwie zrumień posiekaną cebulę, pod koniec dorzucając czosnek. Dodaj pomidory, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj i gotuj pod przykryciem około 15 minut, następnie zmiksuj blenderem, dodaj serek mascarpone i mieszaj aż całkowicie się rozpuści, dopraw bazylią. Jeśli sos jest za gęsty, dodaj wodę. Z mięsa uformuj malutkie klopsiki, które delikatnie przesmaż (nie mają być mocno zrumienione), następnie dodaj

Kulinarna Polska
Ciasto „Owocowe marzenie” – biszkoptowe ciasto z owocowym kremem 195

nasączenia: woda z cukrem i sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym, ja dziś nasączyłam wodą z dodatkiem syropu limonka z miętą Krem i reszta składników: 250 g serka mascarpone 200 ml zimnej śmietanki 30% 5 łyżek cukru pudru około 1 łyżki soku z cytryny 1 opakowanie mrożonych owoców – u mnie Mieszanki owocowej Hortex jadalne płatki róż do ozdoby Przygotowanie(...)miski i odstawiamy, aby owoce zaczęły się odmrażać. Szklankę owoców podgrzewamy (w garnuszku lub mikrofali – u mnie dziś ta opcja, wystarczyła minuta). Do miski przekładamy cały serek mascarpone, dodajemy nasze podgrzane owoce i cukier puder (najpierw możecie dodać 4 łyżki). Wszystko dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy sok z cytryny, krótko miksujemy i próbujemy. Pamiętajcie, że krem nie ma być mdły

Słodkie okruszki