mascarpone - 11293 przepisów (strona:220/753)

Śmietankowe kanapki lodowe 131

można zajadać i zajadać. Wykonanie? Kilka składników Ta przyjemność chrupania z śmietankowym posmakiem lodów…ah Co nam trzeba? Opakowanie wafli ryżowych Kupiec (np. slim) śmietana 36% 500ml opakowanie Mascarpone 250g 2 łyżki cukru pudru dodatkowo: 3 tabliczki mlecznej czekolady +50ml śmietany 36% polewa np. toffi Robimy! Ubijamy śmietanę kremówkę z cukrem pudrem na bitą śmietanę. Dodajemy mascarpone. Schładzamy

Latosiowydom
Ciasto leśny mech 158

jajka 3/4 szklanki drobnego cukru 3/4 oleju 1 opakowanie mrożonego szpinaku 400 g 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia otarta skórka z cytryny Krem: 250 g mascarpone 200 g kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: ulubione owoce do dekoracji   Wykonanie: Szpinak wrzucamy na durszlak i pozostawiamy do rozmrożenia. A następnie bardzo dokładnie go odciskamy(...)wierzchnią część, która urosła z górka. Kruszymy ją, a potem posypiemy  wierzch gotowego ciasta. Pozostałe ciasto dzielimy na 2 równe części. W międzyczasie szykujemy krem. Zimną śmietankę i mascarpone wkładamy do miski i ubijamy na sztywną masę. Pod koniec dodajemy cukier puder i dokładnie miksujemy.  Z kremu odkładamy 3-4 łyżki. Pierwszy blat smarujemy kremem, układamy

Kulinarne przygody Gatity
Afrodyta 189

płaska łyżeczka proszku do pieczenia KREM RÓŻOWY: 2 kisiele żurawinowe 2 galaretki (ja dałam brzoskwiniowe) 200 g masła 1 puszka brzoskwiń WIERZCH: 330 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 1/3 szklanki cukru pudru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1. Białka ubij na sztywną pianę. Dodaj cukier puder i dalej miksuj aż do rozpuszczenia cukru; 2. Wlej żółtka i miksuj(...)połowę masy (może być lekko ciepła), wyłóż brzoskwinie i zalej resztą masy. Wstaw ciasto do lodówki na ok. 1 h aby stężało. 13. Śmietanę ubij na sztywno; 14. Dodaj mascarpone, krótko zmiksuj a następnie wsyp cukier i miksuj aż do całkowitego rozpuszczenia; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 15. Krem śmietanowy wyłóż na wierzch ciasta i wstaw do lodówki - najlepiej na całą

Prosty przepis na
Kremowe serniczki z musem rabarbarowym 140

słodką przekąskę do przygotowania w prosty sposób z zaledwie trzech składników. 7 małych deserków Na mus rabarbarowy 500-600 gramów rabarbaru 50-60 gramów cukru Masa serowa 250 gramów mascarpone 250 gramów sera twarogowego mielonego (z wiadereczka) 3 łyżki cukru pudru Rabarbar umyć i odciąć brzydkie końcówki, pokroić na półcentymetrowe plasterki zasypać cukrem i odstawić na 1-2 godzinki(...)puścił sok. Następnie przełożyć do garnka i gotujemy na małym ogniu do momentu aż zmięknie i się rozpadnie. Mieszamy co jakiś czas. Następnie studzimy. Gotowe :) Do miski przekładamy ser mascarpone, ser twarogowy, cukier i miksujemy do połączenia składników następnie dodajemy 3 łyżki musu rabarbarowego i ponownie miksujemy na jednolity krem. Na dno szklaneczek, pucharków (ja użyłam słoiczków po jogurtach

Andzia Pichci
KREM Z KINDER BUENO 2197

Warto słodycz kremu przełamać kwaskowatymi owocami, np. frużeliną malinową. Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Składniki na krem z Kinder Bueno: 210 ml śmietanki kremówki 36%, schłodzonej 110 g serka mascarpone, schłodzonego 25-30 g cukru pudru (2 łyżki) lub więcej, do smaku 6 batoników Kinder Bueno białych/ciemnych (pojedynczych) trochę białej/mlecznej rozpuszczonej czekolady (więcej w 6 punkcie opisu) Batoniki(...)Kinder Bueno kroimy na małe kawałki. W misce umieszczamy śmietankę, mascarpone i cukier puder. Miksujemy całość mikserem, aż otrzymamy gęsty i sztywny krem śmietankowy. Odkładamy mikser. Dodajemy do kremu pokrojone batoniki Kinder Bueno i za pomocą łopatki delikatnie łączymy z kremem śmietankowym. Gotowy krem z Kinder Bueno od razu nakładamy na biszkopt lub ciasto. Nie schładzamy go wcześniej w lodówce

Słodki Pomysł
Tort bezowy z malinami 144

Składniki: Beza: 4 białka 1 szklanka cukru 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta soli Krem: 500 g serka mascarpone 500 g malin (świeżych lub mrożonych) 2 łyżki żelatyny 2 łyżki cukru pudru Sposób wykonania: Piekarnik nagrzewamy do 160°C. Białka ubijamy ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Następnie wsypujemy stopniowo cukier(...)szklanki wody, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 5 minut. Następnie maliny przeciskamy przeciskamy przez sitko aby pozbyć się pestek. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody, studzimy. Serek mascarpone miksujemy do momentu aż powiększy swoją objętość. Następnie cały czas mieszając dodajemy stopniowo maliny a później rozpuszczoną żelatynę. Krem wkładamy na 15 minut do lodówki aby stężał. Masę wykładamy

Qchnia po prostu
Tiramisu "po włosku" z sambuką 155

amatorów  anyżowych smaków pyszny kremowy  deser . Tradycyjna  włoska wersja , w której likier amaretto zastąpiłam sambuką. Składniki: /foremka  ok.15/30/ 500 g mascarpone 250 ml śmietany kremówki 4 żółtka 4-5 łyżek cukru ok.300 g biszkoptów podłużnych kakao ok.1 szklanka mocnej kawy 2 -3 łyżki likieru   Sambuca   Wykonanie: Żółtka z cukrem ubić / na parze(...)gładką, puszystą masę. Połączyć z serkiem mascarpone. Śmietanę   ubić na sztywno, dodać do masy i delikatnie wymieszać. Kawę wystudzić i połączyć z likierem Biszkopty zanurzać krótko w kawie i układać jeden obok drugiego w naczyniu. Na warstwie biszkoptów rozprowadzić krem. Ułożyć drugą warstwę biszkoptów i ponownie przykryć kremem. Foremkę z deserem przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki

Zakamarki mojej kuchni
Ciasto z masą i musem czekoladowym 134

mąki pszennej pół łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki kakao Masa mleczna 200 g masła ½ szklanki mleka 2 szklanki mleka w proszku ½ szklanka cukru Mus czekoladowy 250 g serka mascarpone 100g gorzkiej czekolady 150 ml śmietanki 30% Wykonanie Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Do ubitych białek dodawać po jednym żółtku. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao(...)zagotowane mleko z cukrem. Wykonanie kremu Śmietankę mocno podgrzać, zalać posiekaną czekoladą i mieszać do rozpuszczenia. Odstawić do ostudzenia. Ostudzoną śmietankę (dodawać małymi partiami)  miksować z serkiem mascarpone. Gotowy krem przełożyć  ma mleczna masę. Przed podaniem ciasto z masą i musem czekoladowym schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Przed podaniem posypać kakao. Artykuł Ciasto z masą i musem

Pomysłowa kuchnia
Tiramisu 142

delikatniejsze i nie należy ich zbyt mocno nasączać kawą (podłużne biszkopty mają dodatkową „cukrową warstwę i są odrobinkę twardsze, dlatego też są tutaj bardziej polecane). 500 g serka mascarpone około 250-400 g biszkoptów lady fingers (w zależności od tego ile warstw chcemy uzyskać) 4 jajka 1/2 szkl. drobnego cukru 1-1,5 szkl. mocnej kawy szczypta soli gorzkie(...)celu zanurzamy je na dosłownie kilka sekund w gorącej wodzie. Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ucieramy z połową cukru na jasną, puszystą masę. Dodajemy po 1 łyżce serek mascarpone i miksujemy na wolnych obrotach do połączenia. W osobnej misce ubijamy na sztywno białka ze szczyptą soli. Pod koniec dodajemy pozostały cukier. Gdy cukier się rozpuści, pianę z białek delikatnie łączymy

Smaki Na Talerzu
Wytrawny sernik z suszonymi pomidorami i oliwkami 123

suszonymi pomidorami i oliwkami Składniki: Ciasto: 100 g masła (dobrze schłodzonego) 1 jajko 200 g mąki sól Sernik: 500 g sera trzykrotnie zmielonego (np. z wiaderka) 125 g mascarpone 3 jajka 120 g sera żółtego 1 kopiata łyżka mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki dużych zielonych oliwek bez pestki 4-5 suszonych pomidorów w oleju 1-2 ząbki czosnku garść listów świeżej(...)przez około 10 minut, aż ładnie się zarumieni. Później ścieramy żółty ser na tarce o dużych oczkach. Następnie kroimy w kostkę oliwki i pomidory. Do miski wrzucamy biały ser, mascarpone, straty ser żółty, jajka i mąkę. Całość dokładnie mieszamy. Następie dodajemy pokrojone oliwki, pomidory oraz posiekany drobno czosnek oraz bazylię. Na koniec całość doprawiamy mielonym zielem angielskim, pieprzem i solą

PatiGotuje
Pavlova z kremem kawowym i borówkami 199

bezowych wypieków nie zostanę przy tym urządzeniu, jest dużo lepsze wyczucie, lepiej kontroluje się stan ubitych białek, jest mniejsze prawdopodobieństwo przebicia białek. Krem jest na bazie śmietany kremówki, serka mascarpone. Pavlovą najlepiej upiec dzień wcześniej, a udekorować kremem tuż przed podaniem. Beza: 5 białek z dużych jaj, w temperaturze pokojowej, 1 szklanka cukru kryształ 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka(...)Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Krem: 500 ml śmietany 30%, następnym razem dodam mniej śmietany, np. 300 ml, schłodzonej przynajmniej 12 h w lodówce 250 g serka mascarpone, schłodzonej przynajmniej 12 h w lodówce 1 łyżka cukru pudru, można dodać więcej 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 200 g borówek kilka zielonych listków np. mięty Śmietanę, serek, cukier ubić na sztywno. Dodać

moj przepis na
Sernik kokosowy bez pieczenia 185

niewyczuwalny. Składniki na spód: 100 g wafelków kokosowych Princessa Składniki na masę serową: 250 g sera tłustego potrójnie zmielonego, może być z wiaderka np. z Piątnicy 250 g sera mascarpone 2 puszki mleka kokosowego, u mnie z Biedronki – NIE polecam 3/4 szklanki cukru pudru, można dodać więcej, do smaku. 200 g białej czekolady 3 łyżki żelatyny opcjonalnie 4 łyżki(...)pieczenia, wyłożyć pokruszone wafelki, wcisnąć w dno dnem szklanki, wyrównać. Żelatynę umieścić w małym garnuszku, zalać 6 łyżkami wody. Odstawić na 10 min. W misie miksera umieścić ser mascarpone i cukier puder. Ubijać, do momentu, aż ser napowietrzy się i dwukrotnie zwiększy objętość. Dodać ser, mleczko kokosowe, alkohol, zmiksować. Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Do czekolady dodać kilka łyżek

moj przepis na
Babeczki owieczki 191

śmietankowego serka kanapkowego (u mnie Twój Smak) 120 g cukru 3 jajka szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Krem: 125 g serka mascarpone 100 g słodkiej śmietany 30- 36% 1 łyżeczka cukru pudru Dodatkowo: mini pianki marshmallow (najlepiej białe) masa marcepanowa lub masa cukrowa Miękkie masło ucieramy wraz z cukrem na puch. Dodajemy serek śmietankowy(...)nakładamy pozostałe ciasto. Z masy marcepanowej lub masy cukrowej przygotowujemy główki owieczek. Mini pianki kroimy nożyczkami kuchennymi na pół. Schłodzoną śmietankę miksujemy na sztywno (najlepiej w niewielkim naczyniu), dodajemy mascarpone oraz cukier puder do smaku. Powstały krem nanosimy na babeczki. Zaczynając od krawędzi, układamy pianki, przecięciem do dołu. Dajemy główkę owieczki i wypełniamy całą powierzchnię babeczki pozostałymi piankami

Smaki Na Talerzu