mascarpone - 11293 przepisów (strona:223/753)

Ciasto malinowe z galaretką i kremem 136

kieliszek wódki Warstwa galaretki: 2 galaretki malinowe 700 ml wody 1 kopiasta łyżeczka żelatyny 400 g mrożonych lub świeżych malin Krem i dekoracja: 500 g śmietany 36% 250 g mascarpone 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy 3 kostki startej mlecznej lub gorzkiej czekolady WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Spód formy(...)czym zalać je tężejącą galaretką i włożyć do lodówki na co najmniej godzinę. Krem i dekoracja: Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając cukier puder i cukier waniliowy. Następnie dodać mascarpone i śmietan-fixy, po czym zmiksować do połączenia składników. Krem wycisnąć workiem cukierniczym z ozdobną końcówką. Wierzch ciasta udekorować startą czekoladą, świeżymi owocami lub innymi dekoracjami cukierniczymi (u mnie perełki

Passions hobbies life
Krokiety z kurczakiem i pomidorowym mascarpone 164

Składniki: Farsz: 1 podwójna pierś z kurczaka - gotowana 250 g serka mascarpone 90 g koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka suszonego czosnku 1 łyżka słodkiej papryki 1/2  łyżeczki ostrej papryki sól Ciasto naleśnikowe: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mleka 1/2 szklanki jasnego piwa 3 jajka 1 łyżka słodkiej papryki 2 łyżki oleju sól Panierka: około 2 szklanek bułki tartej(...)jajka Sposób wykonania: Farsz: Kurczaka szatkujemy na małe kawałki, cebulę kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski, dodajemy serek mascarpone, koncentrat i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Ciasto naleśnikowe: Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego wkładamy do wysokiej miski.  Całość miksujemy do uzyskanie jednolitego ciasta. Na dużej patelni smażymy naleśniki. Na naleśniki nakładamy farsz i zawijamy krokiety. Krokiety maczamy w roztrzepanych jajkach

Qchnia po prostu
Pączki bez glutenu (keto, dieta optymalna) 263

Pyszne, zdrowe i bezglutenowe!! Do zrobienia przez cały rok, z przeróżnymi dodatkami. Z lukrem, bądź czekoladą… Po prostu pycha Składniki na 6 pączków: 250g serka mascarpone, 50g łupiny (nasienne) babki jajowatej – warto poszukać jasnej, wtedy pączki będą wyglądały bardzo apetycznie*, 4 jajka, 2-3 łyżki słodzidła (można dodać więcej, u mnie wyszły lekko słodkie), 1 łyżeczka proszku(...)cytryna i/lub czekolada. * jasną łupinę kupuję z firmy Witpak Uwaga!! Podczas stosowania składników zawierających babkę jajowatą bardzo ważne jest przyjmowanie dużej ilości płynów. Wykonanie: Jajka lekko ubijam, dodaję mascarpone. Mieszam dokładnie, aż serek połączy się z jajkami. Ewentualnie dodaję esencję z wanilii bądź inny pachnący dodatek. Dodaję proszek do pieczenia, słodzidło i łupinę. Dokładnie łączę składniki. Odstawiam

Saganek
Dyniowe tiramisu 130

wyobraźcie sobie biszkopty zanurzone w mleczno-rumowej kąpieli i pokryte serkowo-dyniowym kremem. Jedna porcja tiramisu z dynią to za mało. Udostępnij Składniki na dyniowe tiramisu 500 g serka mascarpone 200 g puree z dyni 1 paczka podłużnych biszkoptów 80 g brązowego cukru 1 łyżka ekstraktu waniliowego 1 / 2 szklanki mleka rum cynamon kakao (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Puree(...)dyni wymieszać na jednolitą masę z cukrem, mascarpone i ekstraktem waniliowym, doprawić do smaku cynamonem. Do głębszego naczynia o płaskim dnie wlać mleko oraz rum – w ilości uzależnionej od preferencji. W tej mieszance kolejno zanurzać biszkopty z obu stron (powinny lekko nasiąknąć ale nie rozmoczyć się). Od razu po namoczeniu każdy z nich ułożyć na dnie pucharka lub blachy

niecodziennikpary
Tiramisu o smaku kiwi 118

smaku zupełnie inne od tego kawowego – orzeźwiające i owocowe. Deser w sam raz dla dzieci, gdyż biszkopty nasączone są w cytrynowym syropie. Składniki 750 g kiwi 250 g mascarpone 200 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 400 g biszkoptów 1 szklanka cukru 1 szklanka wody sok z 1 cytryny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Kiwi obrać, zblendować, przełożyć(...)odkapania soku. Szklankę wody, szklankę cukru i sok z cytryny podgrzewać do rozpuszczania się cukru, odstawić do wystygnięcia. Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru, następnie dodawać mascarpone, cały czas miksując. Na koniec stopniowo wmiksować 1 / 3 odsądzonych kiwi. Resztę kiwi dosłodzić wedle uznania. Biszkopty krótko moczyć w syropie z cytryną, ułożyć z nich pierwszą warstwę, następnie nałożyć

niecodziennikpary
Tort Malakoff 167

jeść. Składniki na tort malakoff 180 g masła w temperaturze pokojowej 180 g cukru pudru 4 żółtka 180 płatków migdałowych 150 ml śmietany kremówki (dobrze schłodzonej) 250 g mascarpone 400 g biszkoptów mleko do namaczania biszkoptów rum do namaczania biszkoptów :Do wykończenia i ozdobienia 350 ml śmietany kremówki (dobrze schłodzonej) 1 płatek żelatyny płatki migdałowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Płatki(...)migdałowe zmielić. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Ciągle miksując, dodawać po jednym żółtku. Wlać 150 ml schłodzonej kremówki, ubić na sztywno. Następnie stopniowo dodawać mascarpone, po nim wmiksować zmielone migdały. W naczyniu o płaskim dnie wymieszać mleko z rumem. W tej mieszance krótko maczać biszkopty i od razu układać je na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia

niecodziennikpary
Makowiec japoński z kremem żurawinowym 142

jabłek 6 łyżek kaszy manny 1 / 2 małego opakowania proszku do pieczenia 100 g orzechów włoskich 1 szczypta soli Krem żurawinowy: 150 g żurawiny 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Makowiec japoński: Mak zalać gorącą wodą, tak aby był przykryty, odstawić na 30 minut. Po tym czasie dobrze odsączyć na gęstym sitku, przestudzić(...)żurawinowy: Żurawinę zalać gorącą wodą, odstawić na 15 minut. Po tym czasie owoce odcisnąć z wody, przestudzić i zmielić w blenderze. Do misy miksera wlać śmietankę kremówkę, dodać serek mascarpone, miksować na średnich obrotach, do uzyskania puszystej masy. Następnie wmieszać kawałki żurawiny. Wykonanie Makowiec japoński przekroić wzdłuż na pół, jedną część przełożyć z powrotem do formy do pieczenia, na niej

niecodziennikpary
Tort bezowy Dacquoise – Dakłas 317

coś lepszego od połączenia bezy, śmietanki, kajmaków i bakali? Wątpię Składniki na bezę: – 190g drobnego cukru – 4 białka, o temp. pokojowej – szczypta soli Dodatkowo: – 125g mascarpone – 100g śmietanki 30% – 100g orzechów włoskich – 100g świeżych daktyli – 75g kajmaku – ciemne kakao Nagrzewamy piekarnik na 120 stopni. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną(...)piekarnika na 120 stopni i pieczemy 30 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 100 stopni i pieczemy 3 godziny. Studzimy w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach. W osobnej misce mieszamy mascarpone i masę kajmakową. Śmietankę ubijamy i dodajemy do masy. Gdy będzie gładka, dodajemy resztę daktyli i orzechów. Przygotowany krem nakładamy na ostudzoną bezę, tak by górna warstwa lekko się zapadła

Be Fit Be Strong
Bezowe koszyczki 119

piekarniku nagrzanym do 90 stopni przez 1,5 godziny bez termoobiegu i 45 minut z termoobiegiem. Składniki na krem: 200 ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 3 łyżki mascarpone Skórka otarta z ½ cytryny i ½ pomarańczy 2 łyżki soku z pomarańczy 1 łyżka soku z cytryny Ulubione owoce Śmietankę ubijam, dodaję mascarpone, cukier puder i otartą skórkę z cytryny

Słodki sentyment
Ciasto „Kraina Lodu” 363

niebieskiej galaretki niebieski barwnik Galaretka : 3 szkl. Sprite’a 2 lekko (!) kopiaste łyżki żelatyny niebieski barwnik Dodatkowo: 1 op. okrągłych biszkoptów Dekoracja 100 ml śmietanki 30 % 100 g mascarpone 1 łyżka cukru pudru niebieski cukier do ozdoby Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec stopniowo dodajemy cukier. Następnie dodajemy po 1 żółtku. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Łączymy(...)Dodajemy odrobinę niebieskiego barwnika, mieszamy. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Tężejącą galaretkę wykładamy na ciasto. Odstawiamy do calkowitego stężenia. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier puder oraz mascarpone. Miksujemy do połączenia (ja ubijałam za długo i masa zamiast zgęstnieć, rozrzedziła się. Dodałam do niej 1 op. śmietan-fixu). Masę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Wyciskamy

Smaki Na Talerzu
Ciasto Czekoladowa krówka 503

Składniki: 2 budynie czekoladowe ok 150 gram herbatników maślanych 750 ml mleka 1 cukier wanilinowy 3 łyżki cukru 100 gram masła 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 250 gram serka mascarpone 1 puszka 400 gram masy krówkowej czekoladowej 1 łyżka kakao 500 ml śmietany kremówki 30% 1 fix do śmietany 2 łyżki cukru pudru ok 250 gram krakersów 50 gram ( pół(...)zagotuje wyłączamy gaz, gorącą masę budyniową wylewamy i rozprowadzamy po herbatnikach, na masie budyniowej układamy warstwę krakersów i odstawiamy do ostygnięcia, gdy masa budyniowa wystygnie do miski przekładamy serek mascarpone w temperaturze pokojowej ( musimy pamiętać aby wcześniej wyjąć serek z lodówki, musi być w temperaturze pokojowej aby masa się nie zważyła), do serka dodajemy czekoladową masę krówkową, łyżkę kakao, całośc

Blog kulinarny S9.PL
DESER TIRAMISU w szklankach 198

kanał RITA creative to będziesz na bieżąco z nowymi przepisami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); DESER TIRAMISU w szklankac h SKŁADNIKI: biszkopty podłużne (12 szt.) jajka (2 duże) cukier (3 łyżki) mascarpone (250 g) woda gorąca(80 ml) kawa rozpuszczalna (2 łyżeczki) amaretto (20 ml.) kakao  (około 2 łyżki) sól (szczypta) Potrzebne gadżety: mikser szpatułka szklanki lub pucharki (u mnie(...)mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. 2.) Krem jajeczno serowy . Jajka zanurzamy we wrzątku na 10 sekund i oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem na puszysty krem, dodajemy mascarpone i miksujemy krótko do połączenia się składników. Jedno białko  ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Łączymy z masą jajeczną delikatnie mieszając szpatułką. 3.) Każdy biszkopt przekrawamy na pół

RITA food channel
Ciasto Rocher – bez pieczenia 648

plus mogę napisać, że jest proste i szybkie do przygotowania i jak widać lista składników jest niewielka. 1 puszka masy kajmakowej o smaku kakaowym (460 g) 500 g mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 30 % 100 g orzechów laskowych 1 wafelek o smaku orzechowym (50 g) 1 łyżka cukru pudru herbatniki kakaowe – 200-250g kakao do oprószenia opcjonalnie(...)Orzechy laskowe prażymy kilka minut na rozgrzanej, suchej patelni. Gdy nieco przestygną, rolujemy je między dłońmi, usuwając tym samym brązową skórkę. Tak przygotowane orzechy drobno siekamy. Schłodzoną kremówkę oraz mascarpone ubijamy na sztywny krem. 1/3 część kremu odkładamy do miseczki i mieszamy z 1 łyżką cukru pudru. Do reszty kremu dodajemy 2 łyżki masy kajmakowej, pokruszonego drobno wafelka oraz połowę

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania