być trochę za mdło. Kinder bueno z wiśniami bez pieczenia przepis na blaszkę 20×20 cm: Składniki: ok 160 g maślanych herbatników (mogą być też kakaowe) 200 g mascarpone 250 ml śmietanki 36% 50 g masła 1 łyżka cukru 70 ml śmietanki 36% +1 łyżeczka cukru pudru 100 g (3-4 łyżki kremu czekoladowego typu nutella lub innego(...)mleko w proszku. Gotujemy na bardzo małym ogniu około 10 min. Ciągle mieszając. Po tym czasie dodajemy do masy orzechy i całość mieszamy. Gdy masa delikatnie ostygnie dorzucamy mascarpone i krótko miksujemy. 70 ml śmietanki miksujemy wraz cukrem pudrem i przekładamy do masy. Mieszamy szpatułko lub miksujemy krótko na niewielkich obrotach. Masę dzielimy na dwie części w stosunku mniej więcej
Relaxtimeustach! Składniki: Biszkopt: 4 jajka pół szklanki mąki pszennej tortowej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 2 łyżki gorzkiego kakao Krem: 500g serka mascarpone 500ml śmietanki kremówki 30-36% 5 łyżek cukru pudru Frużelina wiśniowa: ok 400g drylowanych wiśni (świeżych, mrożonych lub z kompotu) 2 łyżki cukru 1/3 szklanki wody 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej(...)wzdłuż na dwa blaty. Pierwszy blat umieszczamy ponownie w blaszce i wykładamy na niego przestudzoną frużelinę. Kilka wisienek możemy odłożyć do przyozdobienia ciasta z wierzchu *** *** Przygotowujemy krem. śmietankę, serek mascarpone i cukier puder umieszczamy w misie miksera i wszystko razem miksujemy, do momentu uzyskania gładkiego kremu *** *** Krem dzielimy na 3 części. Pierwszą część kremu rozsmarowujemy na frużelinie *** *** Na kremie rozkładamy
Blog z Apetytempszennej pół łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 50g gorzkiej czekolady 50g mlecznej czekolady 100g masła pół szklanki mleka 2 jajka pół szklanki cukru Krem śmietankowy: 250g serka mascarpone 250g śmietanki kremówki 30-36% 1 łyżka miodu 1 łyżka cukru pudru Polewa czekoladowa: 50ml śmietanki kremówki 50g gorzkiej czekolady 50g mlecznej czekolady *** Do garnuszka wkładamy masło oraz(...)piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 15 minut – do suchego patyczka. Po wystudzeniu ciasto przecinamy na pół *** *** Przygotowujemy krem. W misie miksera umieszczamy wszystkie składniki: serek mascarpone, śmietankę, miód oraz cukier puder *** *** Całość miksujemy do uzyskania gęstej jednolitej konsystencji – nie za długo, aby krem się nie zważył *** *** Krem rozsmarowujemy na jednej części czekoladowego biszkoptu. Ja mój
Blog z Apetytemdodałam do niego świąteczne przyprawy i podałam go na piernikowym cieście. Koniecznie spróbujcie. Prosto, pysznie i czekoladowo Składniki: 120 g mlecznej czekolady 100 ml śmietanki 30% 140 g mascarpone Formagia 1 łyżeczka naturalnego kakao 1 łyżeczka przyprawy do piernika (bez mąki w składzie) Dodatkowo: pokruszony kawałek piernika (zamiennie można użyć miękkie pierniczki, muffinki piernikowe lub czekoladowe) wiśnie z syropu skórka(...)rondelka wlewamy kremówkę. Stawiamy na mały ogień. Po chwili dodajemy posiekaną czekoladę. Chwilę gotujemy. Zdejmujemy z palnika i mieszamy aż do rozpuszczenia się czekolady. Do miski przekładamy serek mascarpone, dodajemy przyprawę do piernika, kakao i wlewamy przestudzoną zawartość rondelka. Wszystko mieszamy ręczną trzepaczką, aż do uzyskania jednolitej masy. Na dno pucharków kruszymy piernika. Wlewamy naszą czekoladową masę. Wierzch każdego pucharka
Słodkie okruszkidużych jajek 6 łyżek drobnego cukru (80 g) 6 łyżek mąki pszennej (80 g) 1 łyżka oleju roślinnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Na krem: 250 g serka mascarpone 250 g śmietanki 30-36% 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki mieszanki owoców z syropu, można też dodać drobno pokrojone dowolne owoce (np. jedną brzoskwinię)* Przygotowanie: Jajka ubijamy z cukrem(...)boku). Pozostawiamy je tak do czasu aż ostygnie. Przygotowujemy krem do rolady. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie miksując na mniejszych obrotach dodajemy stopniowo serek mascarpone i rozgniecione odsączone owoce (świeże można pokroić w drobną kosteczkę). Delikatnie odwijamy roladę ze ścierki. Smarujemy kremem, zostawiając około 2cm wolnego od brzegu, który będzie zawijany do spodu – krem wtedy
Słodkie okruszkialkoholu to jeszcze włoskie tiramisu? Mało tego, są ” perełki” gdzie w składzie jest śmietanfix lub żelatyna i to zostawię bez komentarza. 😉 Tiramisu przepis Podstawą pysznego tiramisu jest mascarpone, to serek odpowiada za konsystencję deseru. Często pytacie, dlaczego tirmaisu wychodzi mi rzadkie, dlaczego nie gęstnieje? Powody mogą być dwa, serek mascarpone i za słabo ubite żółtka. I jeszcze jedna
Dieta moja pasjaJestem pewna, że Wam również posmakuje, bo jest naprawdę rewelacyjne. Zapraszam na przepis. PRZEPIS NA CIASTO PRINCESSA ZEBRA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 100 g białej czekolady 80 g wiórek kokosowych 36 herbatników kakaowych 1 słoik dżemu porzeczkowego Wykonanie Białą czekoladę ścieramy na tarce o małych oczkach. Schłodzoną śmietankę(...)kremówkę ubijamy na sztywną pianę. Ciągle ubijając, dodajemy cukier puder. Następnie stopniowo dodajemy serek mascarpone, łyżka po łyżce. Pod koniec dodajemy startą czekoladę, mieszamy. Blaszkę o wymiarach 20×20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Następnie na dnie układamy warstwę herbatników. Masę i dżem porzeczkowy dzielimy na 3 części. Herbatniki smarujemy 1/3 dżemu porzeczkowego, a następnie wykładamy 1/3 przygotowanej masy
Przepiski.pl