creative , a będziesz na bieżąco z nowymi przepisami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CIASTO Z RURKAMI SKŁADNIKI: *foremka 24x24 cm. ( dostępna tutaj ) Ciasto: śmietanka kremówka 30% (600 ml.) serek mascarpone (500 g) cukier puder (4 łyżki) sok z cytryny (3 łyżki) rurki z kakaowym nadzieniem (około 300 g) herbatniki kakaowe ( 1 duże opakowanie = około 35 szt.) Polewa: czekolada mleczna(...)Potrzebne gadżety: miarka waga szpatułka mikser foremka 24x24cm. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: Foremkę wykładamy papierem do pieczenia (tylko dno) i układamy w niej herbatniki. Dobrze schłodzone kremówkę i mascarpone miksujemy aż uzyskamy gęsty krem. Dodajemy cukier puder i sok z cytryny cały czas miksując. Wykładamy na herbatniki połowę kremu i układamy ściśle obok siebie rurki. Wykładamy resztę masy
RITA food channelpół szklanki cukru (110 g) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka kakao 1 łyżka octu (np. jabłkowego) Masa kajmakowa: 400 g kajmaku 250 g mascarpone łyżka kakao 2 łyżki żelatyny 1/3 szklanki wody Warstwa malinowa: 600 ml wody 2 opakowania galaretek malinowych 300 g malin (mogą być mrożone) Bita śmietana 400 g śmietany(...)upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Zimne ciasto przekrawamy na dwa równe blaty. Przygotowujemy masę kajmakową. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Do miski przekładamy mascarpone, kakao i kajmak z puszki. Składniki miksujemy przez chwilę do ich połączenia się, następnie (nadal miksując) wlewamy zimną, ale jeszcze nie stężałą żelatynę. Spód ciasto wkładamy z powrotem do blaszki
e-PrzepisyKulinarnePrzelewamy na herbatniki, wyrównujemy i odkładamy do lekkiego ostudzenia. Krem kokosowy + warstwa biszkoptowa: około 100 g podłużnych biszkoptów szklanka mocnej kawy 250 ml kremówki 30 lub 36% 100 g mascarpone łyżeczka cukru pudru 3 łyżki wiórek kokosowych Biszkopty nasączamy w lekko ostudzonej kawie (po 2 sek. na stronę) i układamy na kremie czekoladowym. Do miski wrzucamy śmietankę, mascarpone i cukier
RelaxtimeMąki Krupczatki Pasja z Młynów Jelonki – 100 g schłodzonego masła – szczypta soli – 3 łyżki cukru – 1 jajko Krem i owoce – 250 g sera mascarpone – 200 ml skondensowanego słodkiego mleka – 2 jajka Do dekoracji: -30- 40 dkg owoców według uznania ( malin, jeżyn, borówek) Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy masło sól oraz cukier. Całość siekamy(...)pieczenia co jakiś czas przekłuwamy powstające na cieście pęcherzyki powietrza. UWAGA!!! Ciasto możemy również obciążyć ziarnami fasoli wysypanymi na wcześniej położony papier do pieczenia. Mleko skondensowane miksujemy dokładnie z mascarpone oraz jajkami. Masę wylewamy na zapieczone ciasto. Ponownie wstawiamy do piekarnika, pieczemy ok 15 minut. Upieczoną tartę z Pasją wyjmujemy z piekarnika, dekorujemy dowolnymi owocami delikatnie wciskając je w masę
Fascynacje Anijajka rozmiar L 150 g masła 200 g śmietany 18% łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody czubata łyżka kakao Krem czekoladowy: 250 ml śmietany 30% 250 g mascarpone 200 g gorzkiej czekolady Polewa czekoladowa: 100 g mlecznej czekolady 2 łyżki orzeszków ziemnych 2 łyżki rodzynek 4-5 łyżek mleka Przygotowanie Najpierw przygotowujemy ciasto. Wszystkie składniki powinny być(...)się nie przypaliło, aż czekolada się całkowicie rozpuści. Rozpuszczoną czekoladę odstawiamy do przestygnięcia (aż będzie lekko ciepła). Resztę schłodzonej śmietany 30% ubijamy na wysokich obrotach miksera na sztywno. Serek mascarpone mieszamy mikserem z rozpuszczoną czekoladą. Następnie dodajemy ubitą śmietanę i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Krem wykładamy na spodni blat ciasta i nakrywamy drugim blatem. Przygotowujemy polewę. Czekoladę połamaną
e-PrzepisyKulinarneprzez 20-25 minut do suchego patyczka. Po wystygnięciu kroję biszkopt na dwa równe blaty. Nasączenie: ¾ szklanki letniej wody sok z połowy cytryny Składniki na krem czekoladowy: 250 g mascarpone 350 ml śmietanki 30-36% 1 czekolada mleczna ½ czekolady ciemnej Czekolady rozpuszczam w kąpieli wodnej i odstawiam do przestygnięcia. Mascarpone i śmietankę ubijam mikserem, następnie dodaję rozpuszczoną czekoladę i miksuję
Słodki sentymentgrzybowy Przepis na szybki i łatwy sos ze świeżych grzybów. Tradycyjny sos grzybowy ze śmietaną, a tym razem też z serkiem mascarpone, to znakomity pomysł na pyszny obiad w sezonie grzybowym. Grzyby są już w lasach, kurki, podgrzybki, koźlarze i oczywiście borowiki. Grzyby mieszane są najlepsze na sos. Choć równie dobrze można przygotować sos grzybowy z prawdziwków. Każdy ma swoje(...)zrobić sos grzybowy? Mój sos z grzybów to danie bezmięsne, nie dodaję żadnych rosołów, mięs czy bulionów. Nie mam też problemu jak zagęścić sos z grzybów, serek mascarpone robi to idealnie. Kiedy i kto nie powinien jeść grzybów? Grzybów nie dajemy dzieciom! Do 3 roku życia absolutnie, do 5 roku mogą spróbować, ale tylko spróbować. Tym które mają więcej niż
Dieta moja pasjagdyż jest bardzo smaczne i znika w mgnieniu oka. Składniki na ciasto Specjał Pensjonarki: 600 ml mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego (na 0,5 l mleka każdy) 250 g mascarpone 3 łyżki cukru 3 łyżki masła orzechowego Polewa: 100 g gorzkiej czekolady niecałe pół szklanki mleka (100 ml) Dodatkowo: około 200 g herbatników około 220 g wafelków w polewie czekoladowej(...)gotującego się mleka. Całość energicznie mieszamy do czasu, aż budyń się zagotuje i zgęstnieje. Gorący budyń przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło orzechowe wraz z mascarpone przekładamy do jednej miski i miksujemy przez chwilę. Następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu, cały czas ucierając do powstania jednolitej masy. Na dnie wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (moja ma wymiary
e-PrzepisyKulinarneżyczę! Iz. www.kuchniasmakow.blogspot.com Składniki: Kruche ciasto 2 szklanki mąki 200 gram masła 1/2 szklanki cukru 1 jajko szczypta soli Masa kremowa 250 gram mascarpone 250 gram mleka słodzonego skondensowanego (ok. 3/4 puszki) 2 jajka Maliny (najlepiej świeże - mogą być też borówki, jeżyny, truskawki lub mix tych owoców) Sposób przygotowania: Masło, jajko, cukier, mąkę i sól(...)Fasola sprawi, że ciasto nam się nie uniesie do góry. Etap II pieczenia: Zdjąć folię z fasolą - ciasto dalej piec 15 minut. W tym czasie ubijamy mascarpone z jajkami i mlekiem skondensowanym. Po 15 minutach wlewamy na gorące ciasto naszą masę kremową. Pieczemy dalej 15 - 25 minut. Uwaga! Masa jest rzadka. jednak przez ostatnie
Kuchnia smakówkroję go na 3 blaty (biszkopt piekę najczęściej dzień wcześniej, żeby lepiej się kroił). Do nasączenia tortu: 1 ½ szklanki letniej herbaty Krem śmietankowy: 600 ml śmietanki 30% 500 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego Dodatkowo: 200 g świeżych truskawek 200 g świeżych borówek Zimną śmietankę ubijam, dodaję mascarpone, cukier puder, cukier waniliowy i delikatnie miksuję
Słodki sentymentszklanki cukru (130 gram) 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 szklanka mąki pszennej (140 gram) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Pozostałe składniki: 660 ml śmietany kremówki 30% 500 gram serka mascarpone 4 płaskie łyżeczki żelatyny 4 łyżki cukru pudru 1 i 1/2 łyżki kakao puszka brzoskwiń w syropie 2 galaretki pomarańczowe lub brzoskwiniowe opakowanie biszkoptów 100 gram mlecznej lub gorzkiej czekolady(...)zabieramy się do przygotowania masy, do szklanki wsypujemy żelatynę i zalewamy ją 1/3 szklanki zimnej wody, mieszamy i odstawiamy do spęcznienia, do miski przelewamy dobrze schłodzoną śmietanę, dodajemy serek mascarpone i cukier puder. Całość ubijamy na sztywną masę. Gdy masa będzie ubita żelatynę podgrzewamy kilka sekund w kuchence mikrofalowej aby była płynna, musimy uważać aby jej nie zagotować, do rozpuszczonej
Blog kulinarny S9.PLznanego deseru. Zaskoczy Was lekkością i orzeźwiającym smakiem. Świetnie sprawdzi się jako alternatywa dla dzieci. Zapewniam, że owocowa wersja jest idealna! Lista zakupów (na 5-6 porcji) 300 g mascarpone 4 łyżki cukru 4 żółtka 200 g biszkoptów lady fingers 100 ml soku pomarańczoweg Krok pierwszy: do miski przełożyć żółtka z cukrem i utrzeć mikserem na puszystą masę. Krok(...)drugi : do ciasta dodać mascarpone i ponownie zmiksować do połączenia składników. Krok trzeci : biszkopty zamoczyć z jednej strony w soku pomarańczowym i ułożyć z nich warstwę w naczyniu. Na to równomiernie wyłożyć krem z macarpone. Powtórzyć warstwę z biszkoptami namoczonymi sokiem i na to nałożyć ponownie krem. Naczynie z ciastem przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na kilka godzin
Proste-przepisy.plmaślana, która jest mega chrupiąca. Takiego efektu oraz smaku nie uzyskamy dając gotowe ciastka. Do tego waniliowa masa budyniowa przygotowana z domowego budyniu (bez proszku z torebki!) oraz serka mascarpone, o bardzo kremowej konsystencji. Orzeźwiającą nutę wprowadza tu frużelina o smaku jabłka i mango, a całość dopełnia bita śmietana z kremówki oraz posiekane orzechy włoskie. I tak otrzymujemy bardzo prosty(...)szklanki mleka 2 żółtka 1/2 szklanki cukru 1 op. cukru z wanilią 1 i 1/2 łyżki mąki pszennej 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g serka mascarpone Dodatkowo: frużelina - Apple & Mango In Jelly 200 ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru mała graść orzechów włoskich Wykonanie: Kruszonka: Do miski wsypujemy mąkę przesianą przez sito, cukier oraz kakao. Mieszamy
Kuchnia MagdaLenymaślana, która jest mega chrupiąca. Takiego efektu oraz smaku nie uzyskamy dając gotowe ciastka. Do tego waniliowa masa budyniowa przygotowana z domowego budyniu (bez proszku z torebki!) oraz serka mascarpone, o bardzo kremowej konsystencji. Orzeźwiającą nutę wprowadza tu frużelina o smaku jabłka i mango, a całość dopełnia bita śmietana z kremówki oraz posiekane orzechy włoskie. I tak otrzymujemy bardzo prosty(...)szklanki mleka 2 żółtka 1/2 szklanki cukru 1 op. cukru z wanilią 1 i 1/2 łyżki mąki pszennej 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g serka mascarpone Dodatkowo: frużelina - Apple & Mango In Jelly 200 ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru mała graść orzechów włoskich Wykonanie: Kruszonka: Do miski wsypujemy mąkę przesianą przez sito, cukier oraz kakao. Mieszamy
Kuchnia MagdaLeny