[Głosów: 5 Average: 5 /5] składniki na biszkopt kakaowy: 80 g mąki orkiszowej lub pszennej 40 g mąki ziemniaczanej 180 g cukru 6 jajek (białka oddzielone od żółtek) 3 łyżki kakao 2 łyżki oleju 2 łyżki mleka 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy. Następnie dodajemy stopniowo cukier oraz żółtka. Do puszystej masy jajecznej dodajemy olej i mleko, miksujemy. Następnie dodajemy mąkę przesianą z kakao oraz proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy przy pomocy np. ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...