mascarpone - 11293 przepisów (strona:214/753)

Ciasto Kinder Bueno – bez pieczenia 76

kolejny, jest tak pyszne. Hit, który musisz wypróbować i ty!   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto Kinder Bueno – bez pieczenia: około 350 g herbatników 250 g serka mascarpone 2 szklanki mleka w proszku 400 ml śmietanki kremówki 36% 3 łyżki cukru 2 łyżki masła około 200 g masy krówkowej o smaku orzechowym polewa 100 g czekolady mlecznej(...)proszku. Cały czas mieszamy, grudki mleka rozcieramy przy pomocy szpatułki. Podgrzewamy, aż powstanie gęsty, mleczny budyń. Budyń zdejmujemy z ognia i zostawiamy do ostygnięcia. 2. Do miski przekładamy serek mascarpone i dodajemy do niego partiami ostygnięty, mleczny budyń. Dokładnie mieszamy.  3. Pozostałą śmietankę ubijamy na sztywno, a następnie dodajemy do niej porcjami mleczny krem i miksujemy. 4. Blaszkę

Gotuj z Prezesem
Sernik królewski 85

łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła 4 łyżki ciemnego kakao 3 żółtka jajek masa serowa 750 g mielonego twarogu np. z wiaderka 250 g serka mascarpone 1 szklanka cukru 3 jajka 40 g mąki ziemniaczanej 200 ml śmietanki 30% szklanka o pojemności 250 ml (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Ciasto kruche : Mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao przesiać przez(...)włożyć połowę twarogu (u mnie Piątnica z wiaderka), dodać mąkę ziemniaczaną oraz szklankę cukru. Składniki zmiksować na średnich obrotach miksera przez 3 minuty. Następnie dodać resztę twarogu oraz serek mascarpone. Wbić trzy jajka. Całość zmiksować przez 2-3 minuty. Na koniec wlać 200 ml śmietanki 30% i zmiksować na wolnych obrotach miksera, aż do połączenia się wszystkich składników. 5. Gotową

Gotuj z Prezesem
Kajmakowo-kawowy deser z biszkoptami 86

biszkoptami. Powstał pod wpływem chwili i muszę przyznać, że jeszcze nie raz go przygotuję. Idealny na osłodę ciężkiego dnia. Czasem każdemu potrzeba odrobiny słodyczy Zgodzicie się? Składniki: 250 g mascarpone 3 łyżki kremu mlecznego z solą morską (kajmak) 1/3 szklanki zimnego mleka + do namoczenia biszkoptów pełna łyżeczka kawy zbożowej (np. Inka) biszkopty wrocławskie bez cukru naturalne kakao – u mnie Skworcu(...)szkl ma 250 ml Przygotowanie: Do miski przekładamy serek mascarpone. Dodajemy krem i miksujemy na małych obrotach. Do mleka wsypujemy kawę zbożową, mieszamy i wlewamy do naszych składników w misce. Wszystko miksujemy do połączenia (uwaga! może chlapać). Krem wykładamy do pucharków lub szklaneczek. Biszkopty maczamy w mleku (ja układam 3-4 biszkopty na warstwę), wykładamy około 3 łyżki kremu (ilość

Słodkie okruszki
Tarta z białą czekoladą i owocami 146

mąki – 3 łyżki cukru – szczypta soli – 125g masła – 3 łyżki lodowatej wody Nadzienie – 180 g białej czekolady – 130 ml śmietanki kremówki 36 % – 250 g serka mascarpone – 200 g owoców leśnych ( jagody, borówki, jeżyny, maliny itp) Przygotowanie: Wyrobić ciasto. Włożyć na ok. 30 minut do lodówki. po tym czasie wyłożyć formę na tartę o średnicy(...)obciążenie i piec jeszcze chwilę kolejne 10-15 minut, aż ciasto się lekko zarumieni. Nadzienie : Czekoladę połam na kawałki i rozpuść w śmietance 36 %. Ostudź. Całość wymieszaj z serkiem mascarpone za pomocą szpatułki/łyżki. Na upieczony i ostudzony spód wykładamy nasze nadzienie i dekorujemy owocami. Chłodzimy ok. 30 minut w lodówce i podajemy Smacznego ! Artykuł Tarta z białą czekoladą

I LOVE LIFE
Śniadaniowe pieczywo z serkiem mascarpone na zaczynie poolish 96

się pięknymi słonecznikami, które stały dumnie w wazonie na podłodze w pokoju. Bułki pachną serkiem, mają  słoneczny kolor i chrupiącą skórkę.     Śniadaniowe pieczywo  z serkiem mascarpone na zaczynie poolish   Składniki na zaczyn: 1/3 łyżeczki drożdży instant 200g mąki pszennej 200g wody   Wymieszaj składniki i pozostaw przykryte na minimum 12 godzin lub w lodówce(...)nawet do 16 godzin. Ciasto właściwe: Cały zaczyn, 1200g mąki pszennej, 450g serka mascarpone, 500g wody, 7 g + ½ płaskiej łyżeczki drożdży instant, 28g soli.   Do zaczynu dodaj serek i wymieszaj aż się składniki połączą. Następnie dodawaj stopniowo przesianą mąkę wymieszaną z drożdżami oraz wodę z solą. Wyrób ciasto przez kilka minut i pozostaw je pod przykryciem na 90 minut

Leśny Zakątek
Kokosowy sernik na zimno z jagodami 106

lodówki. Sernik jest łatwy i szybki w przygotowaniu. Zapraszam 😊😋 Składniki (na tortownicę o średnicy 18 cm):      100 g gorzkiej czekolady 80% 150 g jagód 500 g mascarpone 100 g śmietany 18% 180 g erytrolu 100 g wiórków kokosowych łyżeczka agaru Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej z 90 g jagód. Uwaga: jeśli jagody są prosto z lodówki, należy(...)zostawić do ostygnięcia. Potem włożyć do lodówki, by spód całkowicie zastygł i stwardniał. Wiórki kokosowe uprażyć na suchej patelni. Pilnować, by się nie usmażyły, bo będą gorzkie :( Zimne mascarpone i śmietanę zmiksować z erytrolem. W małym garnku zagotować 100 ml wody. Dodać agar i trzepaczką rózgową mieszać ok. 2 minut. Do serowej masy dodać wiórki kokosowe, a następnie zagotowany agar

Weekendy w domu i ogrodzie
Bardzo kremowy sos do makaronu z kurczakiem. PRZEPIS 266

makaronu z kurczakiem Składniki: 500 gramów fileta z piersi kurczaka , mąka pszenna lub ziemniaczana do obtoczenia mięsa, 700 ml passaty, 1 większa cebula, 3 ząbki czosnku, 2 łyżki serka mascarpone, oliwa pół na pół z masłem, suszona bazylia, sól, pieprz. Jak zrobić kremowy sos do makaronu z kurczakiem? Kurczaka pokrój w kostkę, oprósz solą, następnie obtocz w mące – możesz(...)lekko zrumień, dorzuć drobno posiekany czosnek, smaż jeszcze chwilę. Wlej passatę oraz około pół szklanki wody, dopraw solą, pieprzem i bazylią, wymieszaj, przykryj, gotuj przez 10 minut. Dodaj serek mascarpone, mieszaj, aż połączy się z sosem. Dodaj wcześniej przesmażonego kurczaka, wymieszaj, gotuj pod przykryciem jeszcze 5 minut. Sos wymieszaj z osobno ugotowanym makaronem, już na talerzach można posypać startym parmezanem

Kulinarna Polska
Sernik z czereśniami i truflą 94

Dodatkowo polecam układać czereśnie w jednej linii, żeby łatwiej się kroiło kawałki. Sernik z czereśniami i truflą, przepis na tortownicę 21 cm: Masa twarogowa: 250 g twarogu 250 g mascarpone 3 jajka 150 ml śmietanki kremówki 30-36% 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej Czekoladowa trufla: 300 g gorzkiej czekolady (min 70% kakao) 350 ml śmietanki kremówki 30-36% łyżka cukru(...)pudru Dodatkowo: 300 g wydrylowanych czereśni przekrojonych na pół Wykonanie: Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nastawiamy na 160 stopni. Do miski wrzucamy wszystkie składniki na sernik: ser, mascarpone, jajka, śmietankę i mąkę. Miksujemy tylko do momentu połączenia składników. Przelewamy do foremki. Układamy na wierzchu czereśnie (wnętrzem do dołu). Pieczemy 50 minut w 160 stopniach. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku

Relaxtime
Tort czekoladowy z musem z porzeczek 69

się święta Składniki biszkopt 6 jajek / 1 szklanka cukru pudru / 1 szklanka mąki pszennej tortowej / 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej / 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem czekoladowy 500 g serka mascarpone (w temp pokojowej) / 200 g dobrej, gorzkiej  czekolady / 500 g śmietanki 36% dobrze schłodzonej / 3 łyżki cukru pudru mus porzeczkowy 150 g mrożonych czarnych porzeczek / mały słoiczek konfitury porzeczkowej(...)czekoladowy Czekoladę połam na kawałki, przełóż do rondelka o grubym dnie i roztop w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną czekoladę zdejmij z ognia, lekko przestudź, a nastepnie partiami łącz z serkiem mascarpone. Ja do tego celu użyłam dużej łyżki. W mikserze ubij dobrze śmietankę z cukrem pudrem, a następnie połącz delikatnie z masą czekoladową.  mus porzeczkowy Mrożone porzeczki zalej wiśniówką

Raj dla Podniebienia
Ciasto Nocny Marek – rodzynkowiec z dużą ilością czekolady 938

kakao 180 g cukru (3/4 szklanki) łyżka oleju łyżeczka proszku do pieczenia   Krem czekoladowy: 200 ml śmietanki 30% 200 g czekolady lub czekoladek typu merci 250 g serka mascarpone 1 łyżka żelatyny 120 ml wody   Polewa czekoladowa 100 g czekolady 1/3 szklanki mleka 3 łyżki kakao   Dodatkowo: 150 g rodzynek kieliszek spirytusu lub wódki (można zastąpić sokiem(...)zaraz zacznie się gotować, zdejmujemy z ognia. Masę pozostawiamy do wystygnięcia. Żelatynę rozpuszczamy w pół szklanki wody i pozostawiamy do wystygnięcia. Kiedy czekolada będzie zimna dodajemy do niej serek mascarpone i schłodzoną, ale jeszcze płynną żelatynę. Całość miksujemy za pomocą robota na jednolitą masę. Rodzynki zalewamy alkoholem i wodą, aż będą całkowicie przykryte. Odstawiamy na godzinę. Przygotowujemy polewę czekoladową. Podzieloną

e-PrzepisyKulinarne
Babeczki z kremem i borówkami – idealne na każdą okazję 84

idealne. Dlatego takie szybkie desery są czasem na wagę złota Składniki: Ciasto kruche: 300g mąki pszennej 150g masła lub margaryny 80g cukru pudru 1 jajko Na krem: 250 g mascarpone* 200 ml śmietanki 30%* około 1/3 łyżeczki ekstraktu waniliowego lub do smaku sok z cytryny3 łyżki cukru pudru *składniki z lodówki, schłodzone Dodatkowo: borówki Przygotowanie: Robimy babeczki: Z podanych składników(...)Ciasto nakłuć widelcem. Babeczki pieczemy w nagrzanym do 180 st piekarniku do ładnego zarumienienia (około 12-15 min). Każdy piekarnik piecze inaczej, dlatego obserwujemy babeczki. Krem: Do miski przekładamy mascarpone, dodajemy śmietankę, cukier puder, ekstrakt waniliowy i około 3-4 kropli soku z cytryny. Całość miksujemy na małych obrotach lub mieszamy energicznie ręczną trzepaczką (ja tak dziś robiłam). Powinniśmy uzyskać

Słodkie okruszki
Domowe lody pistacjowe 73

przepis to: 5 prostych składników lody bez jajek brak potrzeby korzystania z maszynki do lodów szybki i prosty przepis brak konieczności mieszania podczas mrożenia Składniki 200g pistacji 100g serka mascarpone 150ml mleka 200g śmietany 30% 2 łyżki miodu Domowe lody pistacjowe – jak przygotować Pistacje obieramy z łupinek. Pozbywamy się zarówno tej twardej łupinki jak i ciemnej miękkiej. Pistacje dodajemy(...)mleko i gotujemy przez 3-4 minut. Do pistacji dodajemy miód. Odstawiamy do ostygnięcia, a następnie wkładamy do lodówki na 15 minut. Do wysokiego naczynia wlewamy śmietanę, dodajemy serek mascarpone i na średnich obrotach miksujemy. Następnie dodajemy pistacje i dosłownie przez chwilę miksujemy. Lody przekładamy do naczynia, w którym będziemy je mrozili. Polecam Wam używać mniejszych naczyń, bo domowe lody

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!