mascarpone - 11293 przepisów (strona:230/753)

Tort Oreo 203

jajka 6 łyżek mąki pszennej (około 65 g jeśli macie wagę) 3 łyżki kakao (płaskie) 3 łyżki mąki ziemniaczanej 9 łyżek cukru Krem czekoladowy 500 g serka mascarpone 800 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru + kwaśny domowy dżem (ja dałam porzeczkowy), 24 sztuki ciasteczek Oreo (więcej, jeśli zamierzacie podjadać ;), 50 g gorzkiej czekolady na polewę, 1 łyżeczka oleju kokosowego(...)Oreo rozkrawamy i wyciągamy z nich nadzienie. Ciasteczka kruszymy w blenderze. Do nadzienia Oreo dodajemy ok. 100 ml śmietany kremówki i mieszamy do uzyskania w miarę gładkiej konsystencji. Serek mascarpone miksujemy mikserem, dodajemy stopniowo pozostałą śmietanę kremówkę (ok. 700 ml). Miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Dzielimy krem na 2 równe części. Do pierwszej dodajemy nadzienie Oreo i połowę rozkruszonych ciastek

Ciastkozercy
Trufle z orzechów włoskich 157

Najpierw sięgnie się po jedną kulkę, potem drugą… trzecią… aż zje się wszystkie Polecam! Składniki: Trufle: 2 szklanki orzechów włoskich 200 g białej czekolady 250 g serka mascarpone Polewa czekoladowa: 150 g czekolady mlecznej 150 g czekolady gorzkiej Przygotowanie: Trufle: Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i lekko przestudzić. Orzechy włoskie uprażyć na suchej patelni. Zmielić dość mocno(...)konsystencja zacznie być lekko lejąca. Następnie przełożyć do miseczki i dodać roztopioną czekoladę i serek mascarpone. Wymieszać, przykryć folia spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc!), aż masa mocno zgęstnieje i będzie z niej można formować kulki. Następnie wyjąć, za pomocą łyżeczki nabierać masę i formować kulki wielkości małego orzecha włoskiego. Wstawić do lodówki, do czasu

Oryginalny smak
tort straciatella 247

Pieczemy ok. 30-40 min. w 160-170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia a następnie przekrawamy na trzy równe blaty. składniki na krem: 250 g serka mascarpone 400 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru (lub więcej, do smaku) 60 g czekolady mlecznej, startej wykonanie: Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem. Przekładamy do mascarpone i ubijamy

Domowy Smak Jedzenia
Krem z mascarpone do tortów i deserów 161

rozpływa się w temperaturze pokojowej. Zawsze się udaje, dlatego w szczególności polecam ten przepis osobom, dla których robienie słodkich kremów jest problemowe.   Składniki: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany 30% lub 36% 4 łyżki cukru pudru   Do naczynia o wysokich ściankach włóż wszystkie składniki, a następnie całość zacznij ubijać mikserem. Najpierw używaj wolnych obrotów, ponieważ przez pierwsze(...)owocami lub musem owocowym)                             Polecam Wam również inne słodkości : – T rufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa z kaszy manny – Ciasteczka cynamonowe (błyskawiczne) – Ciasteczka bananowo-kokosowe (błyskawiczne) – Ciasto z owocami w 10 minut – Ciasto Zebra

Kulinarne S.O.S.
Kakaowy biszkopt z masą cappuccino, biszkopcikami i kajmakiem 183

jajek 3/4 szkl. cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3/4 szkl. mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa: 500 g śmietany 36% 250 g mascarpone 100 g białej czekolady 4-5 łyżek cappuccino Poncz: 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 2-3 łyżki cappuccino Dodatkowo: 1 op. biszkoptów czekolada deserowa 100 g ok. 50-70 g słodkiej(...)schłodzenia na całą noc do lodówki (lub na 4 godziny do zamrażarki). Pozostałą schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy schłodzoną śmietankę cappuccino. Na samym końcu dodajemy mascarpone, miksujemy na najniższych obrotach, tylko do połączenia. Kawę zalewamy gorącą wodą, mieszamy. Nasączamy delikatnie biszkopt. Wykładamy na niego połowę masy, wyrównujemy. Okrągłe biszkopty nasączamy delikatnie naparem kawowym i rozkładamy na masie

Smaki Na Talerzu
DOMOWE ZAPIEKANKI Z PIECZARKAMI I MASCARPONE 245

długie bagietki, masło do posmarowania bagietek + 2 łyżki do podsmażenia pieczarek, 2 większe cebule, 80 dag pieczarek, mała papryka czerwona, 30-35 dag sera żółtego, około 125 g serka mascarpone, 2 garście posiekanego szczypiorku (najlepiej gruby), ketchup, sól, pieprz. Przygotowanie: Bagietki przekrawam wzdłuż na pół, następnie każdą połówkę dzielę na 4 części i smaruję masłem. Cebulę drobno siekam, pieczarki ścieram(...)dodatkiem soli i pieprzu do momentu wyparowania wody. Ser ścieram na tarce - według uznania na małych lub dużych oczkach. Na bagietkach układam pieczarki, posypuję serem. Na wierzchu układam serek mascarpone (nakładam łyżeczką po 2-3 niewielkie porcje). Piekę w 220 stopniach z funkcją grilla przez 4 minuty. Gotowe zapiekanki polewam ketchupem i posypuję szczypiorkiem

JejKuchnia
Placki z kaszy manny z sosem z borówek 219

cukru 250 g kaszy manny 2- 3 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Sos: 300 g borówek amerykańskich 2 łyżki wody 2 łyżeczki cukru 3 łyżki serka mascarpone Przygotowanie: Przygotowanie pysznego śniadania zaczynamy od masy na placki. W miseczce ubijamy jajka z cukrem. Dodajemy kaszę, proszek oraz jogurt naturalny. Masa powinna być mocno gęsta. Na rozgrzaną patelnię wykładamy(...)jakiś czas mieszając, aż do puszczenia soków (możemy je delikatnie rozgnieść). Do przygotowania sosu, możemy użyć surowych jak i mrożonych owoców. Kiedy owoce będą już gotowe, dodajemy serek mascarpone i dokładnie mieszamy. Placki wykładamy na talerzyk i polewamy gorącym sosem borówkowych. Smacznego

ChilliJemy
Tort bezowy 201

Narodzenia czy też Urodziny) Składniki Beza: 6 białek z jajek 300g cukru 1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny sól Krem: śmietana 30% 330 ml serek mascarpone 250 g 1 szklanka cukru pudru Pozostałe: brzoskwinie w syropie (puszka) Instrukcja przyrządzenia/przygotowania Przygotowanie bezy: Białka jajek ubić na sztywną pianę przy pomocy miksera (ja korzystam z miksera(...)temperaturę zmniejszamy do 150 stopni. Całość pieczemy około 90 minut. Bezę należy zostawić w piekarniku do czasu jej wystygnięcia! Krem: Do miski wrzucamy wszystkie składniki czyli śmietanę 30%, serek mascarpone oraz szklankę cukrupudru. Całość ubijamy mikserem na sztywną pianę. Tort: Wystudzoną bezę smarujemy przygotowanym kremem. Na wierzchu dekorujemy owocami. Smacznego! Czas przygotowania: 30 min Czas pieczenie: 90 min Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
3 Bit 239

ciasto bardzo słodkie, które jest szybkie i łatwe w przygotowaniu, a w dodatku nie wymaga pieczenia . Składniki 2 opakowania herbatników 2 serki mascarpone 2 śmietany 30% (330ml) 2 śmietan fixy 1 puszka kajmaku 100 ml mleka czekolada Przygotowanie Herbatniki układamy na blasze 23×28. Mascarpone ubijamy z mlekiem i wykładamy na herbatniki, następnie przykrywamy warstwą herbatników. Do garnka nalewamy wody

4stronykuchni.pl
Sernik nutellowy 188

słodki. Spód: 140 g ciasteczek digestive w czekoladzie 80 g miękkiego masła 1 łyżeczka kakao Sernik: 800 g twarogu na sernik (u mnie wiaderkowy z Piątnicy) 200 g mascarpone 5 jajek 1/2 szkl. cukru pudru 200-250 g nutelli 1 op. cukru wanilinowego (16g) 1 op. budyniu waniliowego Ciasteczka rozdrabniamy na piach. Łączymy w misce z miękkim masłem oraz kakao(...)przygotowaną masę ciasteczkową. Do misy miksera wbijamy jajka, wsypujemy cukier puder oraz cukier wanilinowy. Ubijamy razem, aż do otrzymania jasnej, puszystej masy. Następnie do miski dodajemy twaróg oraz serek mascarpone i proszek budyniowy. Miksujemy krótko, na niewielkich obrotach, tylko do połączenia składników. Masę serową dzielimy na dwie części. Jedną z nich łączymy z nutellą, mieszamy. Na ciasteczkowy spód wykładamy

Smaki Na Talerzu
Sernik miodowo-cynamonowy 195

proszku 1 łyżeczka cynamonu Masa: 500 g twarogu sernikowego (ja użyłam Mój Ulubiony z wiaderka) 3 łyżeczki żelatyny (15g) 150 g białej czekolady 400 ml śmietanki 36% 250 g mascarpone 1/2 szklanki miodu (można dać ciut mniej) sok z połowy cytryny Dodatkowo: cynamon i kakao do posypania Masło roztapiamy na małym ogniu. Ciasteczka kruszymy na piasek. Dodajemy przestudzone masło, cukier(...)czekolady zrobi się klucha). Gdy czekolada zacznie się roztapiać, zdejmujemy rondelek z palnika. Mieszamy aż do całkowitego połączenia. Następnie do czekolady dodajemy roztopioną żelatynę. Do misy miksera wkładamy twaróg, mascarpone, płynny miód oraz sok z połowy cytryny. Miksujemy tylko do połączenia. Następnie cienkim strumieniem wlewamy masę czekoladową i jeszcze chwilę wszystko razem miksujemy. Resztę schłodzonej kremówki ubijamy na sztywno. Łączymy

Smaki Na Talerzu
Aksamitny sernik milionera 176

Potrzebujesz: Spód: 175g mąki pszennej 125g zimnego masła pokrojonego na kawałki 50g brązowego cukru Masa serowa: 350g kremowego twarożku naturalnego (u mnie: President) lub typu philadelphia 400g kajmaku 125g Mascarpone Polewa: 100g gorzkiej czekolady 5 łyżek mleka 1/2 łyżki masła Sposób przyrządzenia: Spód: 1. Wszystkie składniki zagnieć szybkimi ruchami, aż powstanie jednolite, elastyczne ciasto. 2. Gotowym ciastem wylep spód foremki(...)cheesecake Ingredients: Crust: 175g of wheat flour 125g of cold butter cut into pieces 50g brown sugar Curd: 350g of creamy philadelphia cheese 400g of dulce de leche 125g Mascarpone Icing: 100g of dark chocolate 5 tablespoons of milk 1/2 tablespoon of butter Method: Crust: 1.  Knead quickly a smooth dough using all ingredients. 2. With a ready-made

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Babeczki mojito 179

limonka 0,5 szklanki oleju 3/4 szklanki mleka Składniki na poncz: 50 ml białego rumu świeża mięta 1 limonka 2 łyżeczki brązowego cukru Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki syropu miętowego (opcjonalnie) Babeczki mojito – jak to zrobić? Suche składniki mieszamy razem w misce. Ocieramy skórkę z limonki(...)puściły sok. Odstawiamy na min. godzinę lub całą noc. Czas, kiedy babeczki są w piecu możemy wykorzystać także na przygotowanie kremu: schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z serkiem mascarpone i cukrem pudrem. Do gotowego kremu można dodać nieco miętowego syropu i wymieszać szpatułką. Upieczone babeczki przekładamy na kratkę do wystudzenia. Żeby babeczki wyglądały bardziej sylwestrowo przygotowałam papilotki, które okleiłam

Ciastkozercy
Ciasto marchewkowe z orzechami 189

oleju - 2 jajka - 2 łyżki cukru pudru lub ksylitolu - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka cynamonu - 0,5 szklanki pokrojonych orzechów włoskich - kilka plastrów ananasa z puszki - serek mascarpone Ww. składniki zostały przeze mnie użyte na ciasto pieczone w małej prostokątnej blaszce. Przygotowanie : Marchewkę utrzeć na drobnej tarce i dokładnie odsączyć z nadmiaru wody. Orzechy włoskie i ananasa pokroić(...)ananasa i ponownie dokładnie wymieszać składniki. Blaszkę natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Piec około 45 minut. Po upieczeniu ciasto posmarować serkiem mascarpone i udekorować orzechami. Smacznego

Kuchenne innowacje