serka mascarpone 6 żółtek 6 łyżek cukru pudru 200 g podłużnych biszkoptów np. „ladies fingers” 2 łyżki gorzkiego kakao 1 szklanka wystudzonej kawy 4 łyżki likieru Cointreau lub innego dobrego likieru pomarańczowego 1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy Żółtka utrzeć mikserem z cukrem na białą masę, wtedy zacząć stopniowo dodawać serek mascarpone, a na końcu 1 łyżkę likieru oraz
Gotujemy i jemyporcja Kruche ciasto 100 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 1 żółtko 2 łyżki drobnego cukru lub cukru pudru Ser dyniowy 100 g pieczonej dyni 250 g serka mascarpone 100 g zmielonego twarogu 2 łyżki mąki pszennej lub budyniu waniliowego 1 cukier waniliowy lub łyżeczka esencji waniliowej 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka startej skórki z pomarańczy 1 łyżeczka(...)czasie przygotować ser dyniowy. Dynię upiec w piekarniku zgodnie z przepisem . Po wystygnięciu 100 g pieczonej dyni zmiksować w blenderze na gładką masę. Do dyni dodać ser mascarpone i zmielony twaróg i wszystko wymieszać mikserem - nie blendować! Dodać cukier, skórki z cytryny i pomarańczy, aromat waniliowy i mąkę lub budyń. Ciastem wyłożyć małą tortownicę lub formę do tarty
Gotujemy i jemyplastikowym pudełku), dzięki czemu uzyskamy ciekawy kształt, a także sporą wysokość tortu. Składniki na truskawkowe Kinder Country 3 opakowania herbatników petit beurre po ok. 100 g 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki (min. 30%) 2-3 łyżki cukru pudru 1 łyżka esencji waniliowej 50 g mlecznej czekolady (pół tabliczki) do kremu 1 szklanka preparowanej pszenicy lub ryżu pół(...)mlecznej czekolady trzeba rozpuścić w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej i ostudzić. Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru i wanilii. Następnie stopniowo dodajemy serek mascarpone i wszystko delikatnie miksujemy. Masę trzeba podzielić na dwie części, do jednej dodać schłodzoną czekoladę i dokładnie wymieszać. Plastikowy pojemnik o pojemności ok. 2 l lub małą tortownicę wykładamy folią spożywczą
Gotujemy i jemyzapracowanych, leniwych czy nie specjalizujących się w wypiekach. Wystarczą dobre chęci i 15 min (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok 600 ml śmietany 30% gotowe blaty biszkoptowe 500 gram serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru słoik dżemu ok 400 gram najlepiej kwaśniejszego u mnie dżem z czarnego bzu szklanka zaparzonej herbaty owocowej do nasączenia blatów biszkoptowych coś do dekoracji u mnie(...)rodzynki w czekoladzie oraz 2 wafelki typu prince polo pokrojone na trójkąty (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: do misy przelewamy śmietanę, dodajemy mascarpone oraz cukier puder, ubijamy na sztywną masę, spód biszkoptu nasączamy zaparzoną wcześniej herbatą, smarujemy warstwą dżemu i 1/3 masy, następnie kładziemy środkowy blat i powtarzamy czynności. Wierzchni blat również nasączamy oraz smarujemy dżemem i pozostałością masy. Dekorujemy wierzch
Studencka Michałyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru pudru Składniki na wykończenie: 200 g schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 2 łyżki soku z cytryny 100 g wiórków kokosowych 250 g serka mascarpone 1 łyżeczka startej skórki z cytryny 2 łyżeczki cukru pudru Sposób przygotowania: Na początku zaczynamy od przygotowania biszkoptu. Następnie wiórki kokosowe delikatnie musimy uprażyć na suchej patelni. Uwaga, żeby(...)pozostałą masą kokosową. Następnie ciasto odstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Na samym końcu wykonujemy masę, która zakrywa nasz tort. Do miski dodajemy serek mascarpone, następnie sok z cytryny, skórkę z cytryny oraz cukier puder. W oddzielnym naczyniu ubijamy śmietankę z cukrem. Następnie łączymy ją z serkiem. Całość mieszamy ze sobą. Ciasto wyjmujemy z lodówki
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneMuszle makaronowe (conchiglioni) z mozzarellą, mascarpone, ricottą i parmezanem w sosie pomidorowym. Muszle makaronowe (conchiglioni) nadziewane serami. Przepisem tym zainspirowała mnie Asia z KS. Jednak u mnie proporcje serów są inne, a także sos je The post Muszle makaronowe (conchiglioni) z mozzarellą, mascarpone, ricottą i parmezanem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSernik na zimno z borówkami. Ciasto bez pieczenia z serka mascarpone, śmietany kremówki i borówek. Blaszka o wym. 25cm x 25cm. Składniki Spód ciasta: Ciasteczka owsiane z orzechami 420g Masło 125g Krem: Śmietana kremówka 30% 660ml Ż The post Sernik bez pieczenia z mascarpone i borówkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePasta jajeczna z mascarpone – to pyszna, delikatna, kremowa pasta na kanapki, która równie dobrze sprawdzi się jako nadzienie do faszerowanych jajek. Poniższy przepis jest wersją podstawową, którą możecie wzbogacić o swoje ulubione składniki (n The post Pasta jajeczna z mascarpone appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeDelikatny sernik, idealnie kremowy, osłodzony białą czekoladą. Jest tak smaczny, że rozpływa się w ustach. Idealna konsystencja sernika, to zasługa twarogu z mascarpone Président. Słodycz sernika równoważy frużelina z jeżyn i lekka pianka z jeżyn. Polecam! SPÓD: 160 g biszkoptów 100 g masła MASA SEROWA: 1 kg Twarogu Sernikowego z Mascarpone Président 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1 budyń waniliowy
https:KKuchniaMniamBiszkopt: 4 jajka 200 g cukru 200 g mąki 125 ml Coca Coli 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem śmietanowy: 500 ml śmietanki 30% 250 g mascarpone 1 łyżka cukru pudru do smaku Polewa budyniowa: 1 op. budyniu czekoladowego bez cukru 400 ml Coca Coli 3-4 łyżki cukru Dodatkowo: 3 op. galaretki o smku Cola Jajka(...)stopni na około 20-25 minut. Studzimy. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier puder oraz mascarpone. Miksujemy krótko, tylko do połączenia. Połowę masy śmietanowej rozprowadzamy na zimnym biszkopcie. Wylewamy tężejącą galaretkę. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Następnie na galaretce rozprowadzamy pozostałą masę. Z Coca coli
Smaki Na Talerzuwypróbować ten przepis. Składniki: Beza: 5 białek jaj 280g cukru 2 pełne łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Nadzienie: 125g słodkiej śmietanki 30 lub 36% 125g serka mascarpone ok 300g jagód 2-3 łyżki cukru Dodatkowo: 1 łyżka oleju do wysmarowania blachy dowolne owoce i listki mięty do ozdoby *** Ok 200g jagód przekładamy do garnka(...)czystą ściereczkę) i przekładamy na niego bezę odwracając ją do góry dnem. Z góry odrywamy delikatnie papier i odkładamy bezę do całkowitego wystudzenia *** *** Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone i miksujemy do połączenia się składników. Następnie dodajemy mus z jagód. Dwie łyżki musu odkładamy do ozdobienia ciasta. Całość dokładnie mieszamy *** *** Krem wykładamy na bezę zostawiając przy jednym krótszym boku
Blog z ApetytemTarta z malinami i kremem z białej czekolady Składniki: 250 g mąki 150 g schłodzonego masła 1 jajko 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka kakao Krem: 250 g serka mascarpone dwie tabliczki białej czekolady (u mnie każda po 80 g) Dodatkowo: 300-400 g świeżych malin cukier puder do oprószenia Na początku przesiewamy mąkę, dodajemy pokrojone w kostkę masło, jajko(...)się za krem. Najpierw dzielimy czekoladę na kostki. Rozpuszczamy ją w kąpieli wodnej. Pamiętajcie, że miska nie może stykać się z wodą! Czekoladę pozostawiamy do lekkiego przestudzenia. Następnie serek mascarpone chwilę ucieramy. Później dodajemy do niego przestudzoną białą czekoladę i chwilę ucieramy do połączenia składników. Krem przekładamy na tartę i rozprowadzamy równomiernie. Na koniec układamy na nim maliny, lekko posypujemy
PatiGotujeDzięki temu, że nie wymaga pieczenia może je wykonać praktycznie każdy bez wielkiej wiedzy kulinarnej. Do przygotowania ciasta będziemy potrzebowali dużą blachę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 opakowania serków mascarpone (500g) 1 opakowanie płatków kangus 2 opakowanie krakersów solonych 750 ml śmietany 30% 2 białe czekolady 2 mleczne czekolady (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Rozpuszczamy 2 białe czekolady w kąpieli wodnej(...)pozostawiamy do wystygnięcia. W misce ubijamy 500 ml śmietany 30% po czym dodajemy do niej 500g serków mascarpone i dokładnie miksujemy. Następnie do naszej masy dodajemy rozpuszczoną oraz przestudzoną biała czekoladę, a także 4-5 szklanek płatków kangus i całość dokładnie mieszamy. Na dnie blaszki układamy krakersy po czym przykrywamy je naszą masą. Z wierzchu całość równamy i układamy ponownie
Blog kulinarny S9.PL