KAJMAKOWY: 1 kg twarogu zmielonego 5 jajek 1/2 szklanki cukru 250 g masy kajmakowej 2 budynie toffi 200 g śmietanki kremówki 30% szczypta soli KREM KAWOWY: 250 g serka mascarpone 1 szklanka śmietanki kremówki 30% 200 g masy kajmakowej 2 łyżeczki kawy zbożowej 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka wody kakao do posypania Przygotować biszkopt orzechowy oddzielając białka od żółtek(...)wlać 1/2 szklanki śmietanki. Podgrzewać na małym ogniu, stale mieszając trzepaczką. Kiedy masa będzie gładka i gorąca, dodać napęczniałą żelatynę. Dokładnie wymieszać, aż się rozpuści i przestudzić. Schłodzone mascarpone ubić razem z pozostałą śmietanką kremówką (1/2 szklanki) i połączyć z masę kajmakową. Nie ubijać długo. Biszkopt orzechowy przekroić na 2 blaty. Na każdym z nich posmarować 1/3 kremu kawowego. Biszkopt
https:KKuchniaMniamSkładniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej Krem: 200 g śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 1 czubata łyżka cukru pudru Galaretka: 2 galaretki pomarańczowe 300 g borówek amerykańskich (mogą być mrożone) Sposób wykonania: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Cały czas miksując dodajemy stopniowo cukier. Gdy masa(...)schłodzi wstawiamy go do lodówki i czekamy aż zacznie tężeć. Krem: Mocno schłodzoną śmietankę miksujemy z dodatkiem cukru pudru. Gdy zwiększy swoją objętość i zacznie być puszysta dodajemy serek mascarpone. Miksujemy dalej, do uzyskania gęstego kremu. Krem śmietanowy wykładamy na ostudzonym cieście, układamy na nim owoce i wstawiamy do lodówki. Gdy galaretka zgęstnieje polewamy nią wierzch ciasta. Całość wstawiamy
Qchnia po prostucreative a nie ominą Cię nowości. SERNIK ANANAS SKŁADNIKI: Spód: ciastka owsiane z sezamem (180 g) wiórki kokosowe (60 g) masło roztopione (80 g) Masa serowa: mascarpone (750 g) wiórki kokosowe (110 g) cukier (100 g) żelatyna sypka (20 g) + gorąca woda ( 100 ml.) mleko kokosowe (100 ml.) Dodatkowo: galaretki ananasowe (2 opakowania) + gorąca woda(...)uzyskania mokrego piasku. Przekładamy na dno tortownicy, dociskamy i wygładzamy. Pieczemy w 180°C / 10 min. 2.) Żelatynę rozpuszczamy w 100 ml. gorącej wody i pozostawiamy do wystudzenia. Mascarpone miksujemy z cukrem, dodajemy wiórki kokosowe, mleko kokosowe i ostudzoną żelatynę. Masę wykładamy na ostudzony spód ciasteczkowy, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki do stężenia. 3.) Galaretki rozpuszczamy
RITA food channeldrobnego cukru do wypieków 50 ml oleju 100 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego (u mnie Piątnica z wiaderka) 500 g mascarpone 3/4 szkl. schłodzonej śmietanki tortowej 36% 3 łyżki soku z cytryny 6-7 (lub do smaku) łyżek cukru pudru 1 op. przezroczystej galaretki winogronowej 1 duża puszka moreli Dodatkowo(...)jeśli jest mniej, uzupełniamy do tej ilości wodą). Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody. Odstawiamy do przestudzenia w temp. pokojowej. W misie miksera umieszczamy twaróg, mascarpone oraz cukier puder. Miksujemy krótko, tylko do połączenia. Następnie dodajemy śmietanę i ubijamy aż masa się zagęści. Wlewamy przestudzoną, wciąż płynną, galaretkę oraz sok z cytryny. Miksujemy do połączenia. Masę serową przelewamy
Smaki Na Talerzujogurtu Warstwa owocowa: garść suszonych owoców (morele, figi, rodzynki, śliwki) herbata owocowa, u mnie herbata Wild Berry TEEKANNE Krem kawowy: 500 ml śmietanki 36% 250 g kremowego serka lub mascarpone 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Budyniowa pianka: 4 białka 100 g cukru pudru 1 opakowanie budyniu śmietankowego kilka kropel olejku cytrynowego Ciasto kruche przepis: Jak zrobić kruche(...)odstawiamy na 10 minut. Następnie dokładnie je blendujemy razem z płynem w jakim się moczyły. Tak przygotowanym wkładem owocowym smarujemy jeden z kruchych blatów. Krem kawowy: Śmietankę ubijamy z mascarpone, na koniec dodajemy cukier i kawę rozpuszczalną. Dokładnie mieszamy i połowę z masy wykładamy na naszą owocową warstwę, którą posmarowaliśmy jeden z blatów ciasta. Na kremie układamy budyniową piankę (wystudzoną
MamaOskarkakremówki 100 ml nektaru z czarnej porzeczki Hortex 2 łyżki wody różanej 180 g cukru Na piankę : 200 g śmietanki kremówki 250 g mascarpone 100 ml soku czarna porzeczka nektar Hortex 1 łyżeczka cukru waniliowego (domowego) Na kawior owocowy : 150 ml soku czarna porzeczka nektar Hortex 1 łyżeczka agar-agar(...)Masę wylewamy na wcześniej przygotowany spód. Pieczemy w kąpieli wodnej przez 1 godzinę w 175 st C. 4. Po wyjęciu studzimy do temperatury pokojowej. Przygotowujemy mus. Śmietankę oraz mascarpone ucieramy mikserem na puszystą masę wraz z cukrem. Dodajemy nektar i mieszamy. Przekładamy do rękawa cukierniczego i szprycujemy na całej powierzchni. 5. Przygotowujemy kawior owocowy. Co najmniej godzinę wcześniej
vaniliowoczekoladowaoraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania sernika nowojorskiego. Spód: 8 dkg masła bez soli 12 dkg herbatników 1 łyżeczka cukru pudru Masa serowa: 50 dkg serka mascarpone 45 dkg serka kremowego np. Philadelphia 25 dkg cukru pudru 4 łyżki mąki krupczatki 1 łyżeczka budyniu waniliowego 1/2 łyżeczki skórki z cytryny 3 jajka 250 gr kwaśnej śmietany(...)Celsjusza na 10 minut. Podpieczone herbatniki wyjąć z piekarnika i wystudzić. Masa serowa: do miski wsypać cukier puder, dodać jajka. Ubić na jednolitą, puszystą masę. Następnie, partiami dodać serek mascarpone, serek kremowy oraz kwaśną śmietanę . Cały czas ubijać. Pod koniec ubijania dodać przesianą mąkę krupczatkę, budyń w proszku, sok oraz skórkę z cytryny. Masę serową wylać na podpieczoną bazę
mecookswiśniowej lub truskawkowej) 450 ml gorącej wody ok. 200 g malin (świeżych lub mrożonych) Składniki na warstwę śmietankową: 200 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 100 g serka mascarpone 1 czubata łyżka cukru pudru Składniki na bezy***: 1 białko jajka 60 g cukru (najlepiej drobnego do wypieków) 3-4 krople soku z cytryny (ok. 1/4 łyżeczki) szczypta soli *** ewentualnie można(...)ostudzenia. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na sztywno na najwyższych obrotach, pod koniec ubijania dodając cukier puder. Gdy składniki się połączą zmniejszyć obroty miksera na średnie i dodawać po łyżce mascarpone – również miksować tylko do czasu połączenia się składników. Tak przygotowany krem wyłożyć na stężałą galaretkę. Na wierzch posypać małe beziki (lub pokruszone większe bezy), a na koniec oprószyć uprażonymi
Kulinarne Przebojegadać, zabierajcie się za przygotowanie, a nie pożałujecie Szybka tarta kinder bueno przepis na tortownicę o średnicy 24 cm 400 g herbatników pełnoziarnistych 200 g masła 500 g serka mascarpone 150 ml śmietany 30% 80 g białej czekolady 3 łyżki erytrolu 50 g masła z orzechów laskowych + batoniki Kinder Bounty Za pomocą blendera pokrusz herbatniki bardzo drobno. Możesz też przełożyć(...)czasie przygotuj krem. Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, odstaw ją do przestygnięcia. Dobrze schłodzoną śmietankę ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Do ubitej śmietany dodawaj stopniowo serek mascarpone. Następnie dodaj masło z orzechów laskowych, erytrol oraz rozpuszczoną białą czekoladę. Całość bardzo dokładnie i delikatnie wymieszaj. Krem wyłóż na schłodzony spód ciasta, rozprowadź go równomiernie po całej jego powierzchni
365 dni dookoła kuchnikremowy sos pomidorowy z klopsikami do makaronu Składniki: kilogram mielonej wieprzowiny, 2 jajka, bułka tarta, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 2 puszki pomidorów w zalewie, 2 łyżki serka mascarpone, sól, pieprz, bazylia suszona, oliwa, natka i parmezan do podania. Zrób tak: mięso dopraw solą i pieprzem, wbij jajka, wsyp około pół 3/4 szklanki bułki tartej, dokładnie wyrób, odstaw(...)garnku na oliwie zrumień posiekaną cebulę, pod koniec dorzucając czosnek. Dodaj pomidory, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj i gotuj pod przykryciem około 15 minut, następnie zmiksuj blenderem, dodaj serek mascarpone i mieszaj aż całkowicie się rozpuści, dopraw bazylią. Jeśli sos jest za gęsty, dodaj wodę. Z mięsa uformuj malutkie klopsiki, które delikatnie przesmaż (nie mają być mocno zrumienione), następnie dodaj
Kulinarna Polskanasączenia: woda z cukrem i sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym, ja dziś nasączyłam wodą z dodatkiem syropu limonka z miętą Krem i reszta składników: 250 g serka mascarpone 200 ml zimnej śmietanki 30% 5 łyżek cukru pudru około 1 łyżki soku z cytryny 1 opakowanie mrożonych owoców – u mnie Mieszanki owocowej Hortex jadalne płatki róż do ozdoby Przygotowanie(...)miski i odstawiamy, aby owoce zaczęły się odmrażać. Szklankę owoców podgrzewamy (w garnuszku lub mikrofali – u mnie dziś ta opcja, wystarczyła minuta). Do miski przekładamy cały serek mascarpone, dodajemy nasze podgrzane owoce i cukier puder (najpierw możecie dodać 4 łyżki). Wszystko dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy sok z cytryny, krótko miksujemy i próbujemy. Pamiętajcie, że krem nie ma być mdły
Słodkie okruszkiopaść po ostudzeniu. I smakują obłędnie dobrze. Szczególnie krojone w plastry i podane z kwaśnym jogurtem lub śmietaną. 6 porcji: 200 g kaszy gryczanej niepalonej 250 g sera mascarpone 1 limonka 50 g gorzkiej czekolady 4 jajka 90 g ksylitolu lub innego słodziwa 30 g mąki orkiszowej lub innej, dowolnej 5 g mąki ziemniaczanej Tłuszcz i ksylitol do formy Kaszę(...)wymieszałam z pozostałą częścią, dzięki czemu pozostały większe kawałki. Jeśli nie lubisz „grudek” – zmiksuj całość na gładko. Żółtka ubijamy z połową ksylitolu. Następnie masę łączymy z mascarpone, a potem z kaszą. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodając sok z limonki i ksylitol. Pianę dodajemy partiami do masy z kaszy i mieszamy delikatnie, aby obie masy
Kucharzycaszklanki oleju 160 g mąki 70 g cukru 1 cukier waniliowy 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g białej czekolady Krem śmietanowo-cytrynowy: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru skórka i sok z 1 dużej cytryny Dodatkowo: wiórki białej czekolady cukrowe perełki Babeczki: Szpinak rozmrażamy i porządnie odciskamy z nadmiaru wody(...)Studzimy. Jeśli na babeczkach powstaną tzw. "górki", możemy je delikatnie ściąć za pomocą noża, aby krem równo do nich przywarł. Krem śmietanowo - cytrynowy: Do miski wlewamy śmietanę kremówkę, dodajemy mascarpone oraz cukier puder. Całość miksujemy aż składniki się połączą. Wówczas dodajemy skórkę startą z cytryny i nadal miksujemy, aż masa wyraźnie zgęstnieje. Na samym końcu wlewamy sok z cytryny
My simple kitchen