Składniki: 1 żółta papryka większa cebula 70g boczku wędzonego 280g piersi z indyka 2 ząbki czosnku pół pęczka natki pietruszki i szczypiorku łyżka świeżej bazyli 2 mniejsze kiszone ogórki 300ml sosu pomidorowego sól, pierz, słodka pa pryka, rozmaryn, sos sojowy, imbir 2 listki laurowe, c hilli 2 łyżki pikantnego ketchupu Przygotowanie: Boczek pokroić w cienkie paski , podsma żyć
Gaździnka warzySkładniki: 100 g ryżu trybowane mięso z indyka papryka czerwona 100 g zielonej fasolki szparagowej ćwiartka sałaty pekińskiej 2 łodygi selera naciowego bulion warzywny Przygotowanie: Mięso opłukać, osuszyć i ugotować w bulionie warzywnym (musi być intensywny, żeby smaki przeszły) ok 30 min. Po wyciągnięciu pokroić na mniejsze kawałki, a do gotującego się nadal bulionu włożyć ryż
Gaździnka warzyformie duszonej z innymi warzywami. Jednak dziś przygotowałam go dla Was i dla siebie w formie nadziewanej Składniki: 2 bakłażany 1 marchewka paczka mięsa mielonego (u mnie z indyka) 100g ryżu 1 opakowanie przecieru pomidorowego ulubione przyprawy (u mnie: sól, pieprz, czosnek,… Czytaj więcej
Głodni Wrażeń - fit przepisyzdjęć, bo obiad zrobiony w dość szybkim tempie, a żeby nie zapomnieć przepisu zamieszczam go tutaj;) Porcja dla 2 osób: 100 g makaronu ryżowego 400 g piersi z indyka łyżka prażonego sezamu zalewa do mięsa: 3 ząbki czosnku pokrojone w płatki łyżka jasnego sosu sojowego łyżka ciemnego sosu sojowego łyżka sosu Worcester 2 łyżki oliwy z oliwek łyżeczka płatków chilli
kuchcikowniaUwielbiam szybkie dania jednogarnkowe. Poniżej propozycja jednej z wielu kombinacji. Jaka jest Wasza ulubiona? Składniki: 0,5 kg piersi z indyka 1 żółta cukinia 1 zielona cukinia 1 marchewka 0,5 kg fasolki szparagowej 500g przecieru pomidorowego przyprawy: sól, pieprz, rozmaryn, bazylia, czosnek 1. Wszystkie składniki pokroić w kostkę. Marchew zetrzeć na… Czytaj więcej
Głodni Wrażeń - fit przepisypyszną oliwką i podane z bazylią. Składniki na 12 sztuk: 3 łyżki oliwy Classico Extra Vergine marki Monini 1 pomidor pokrojony grubo pokrojony 1 jajko 100 g mięsa z indyka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 3/4 szkl. mąki pełnoziarnistej 2 łyżki startego parmezanu 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego Sól, bazylia, oregano, papryka słodka i ostra, czosnek w proszku Przygotowanie
Czarnawisienkaudziwnień i cackania się uważamy za najlepszy. Być może to fakt, że kochamy cukinię i mieliśmy w tym roku jej piękny wysyp, być może to krwiożercza natura ubóstwiająca indyka, a być może, on po prostu musi smakować. /I poszła w świat ostatnia w tym roku cukinia :( (na szczęście zostały nam przetwory cukiniowe!/ Aby nic, a nic Wam nie umknęło
Wypisz Wymalujpięknie wyglądają. Jako farsz wykorzystałam Borówki w słoiku, które dostałam na spróbowanie od BDSklep oraz czerwoną cebulkę – połączenie na 5 z plusem! SKŁADNIKI: ( na 4 porcje ) - filet z indyka – ok. 600 g - borówki w słoiku – 200 g - cebula czerwona – 3 szt - białe wino – 0,5 szklanki - olej – 100 ml - bulion – 120 ml - śmietana
Ostra na SłodkoKrupnik na skrzydle z indyka Składniki: 2 skrzydła indycze 1,5 l woda 2 liście laurowe 5 ziele angielskie 2 ziemniaki 2 marchewki seler korzeń 1 pietruszka 10 dag kasza pęczak sól pieprz vegeta natka pietruszki 100 ml śmietana 18% Wykonanie: Skrzydła zalać zimną wodą, zagotować. Dodać ziele, liść i przyprawę do dań Kucharek. Po 0,5 godziny dodać warzywa
Kulinarny karnet Christopherabezglutenowe, które do najłatwiejszych nie należy). Łatwo idzie, szybko znika, ale sprawia, że chce się do tego smaku powracać, nie tylko myślami. SKŁADNIKI NA FARSZ: - 1 kg udźca z indyka, - 2x pierś z kaczki, - tacka warzyw, - przyprawy: * pieprz czarny, (łyżka) * pieprz ziołowy, (opakowanie całe), * vegeta (najlepiej domowa, do smaku), - cebula - 75 dag - masło, dużo masła. Gotujemy wywar mięsno-warzywny, który
Wypisz Wymalujcała lista obowiązków, gdy mamy ochotę na specjał rodem z Polski. W całym domu zapachniało więc wypiekanymi w pomidorach gołąbkami. SKŁADNIKI: - 1,5 kg udźca z indyka, - porcja warzyw (marchewka -3-4, pietruszka -2, seler -1/2, por, cebula 2-3), - 0,5 kg ryżu (300 g parabolicznego, 200 g ciemnego), - 1-1,5 kg cebuli, - pieprz czarny, pieprz
Wypisz Wymalujjest dodatkowym plusem tej potrawy. Można bez wyrzutów sumienia ... wziąć dokładkę ... :-) Składniki: 3 cukinie 1 marchewka 2 cebule 3 papryki kolorowe 200g pieczarek 200g fileta z kurczaka lub indyka puszka pomidorów w sosie własnym (pokrojonych) 1 mała metka wędzona łyżka koncentratu pomidorowego sól pieprz słodka i ostra papryka liść laurowy ziele angielskie 2 łyżki oleju Wykonanie: Na patelni rozgrzewamy
Walijskie Pichcenienajbardziej wymagających. Przygotowuję ich zawsze sporo, żeby mieć obiad na 2 dni z głowy, bo wszyscy je bardzo lubimy :) Składniki: 500 g mięsa mielonego (u mnie z piersi indyka) 2 łyżki bułki tartej 1 jajko liść laurowy ziele angielskie 250 g pieczarek 1 cebula 2 łyżki mąki sól, pieprz słodka i ostra papryka 1 marchewka 2 łyżki oleju
Walijskie Pichceniearomatyczna chrupiąca panierka pachnie zachwycająco i jest przepyszna :) Składniki: filety z kurczaka lub indyka około 0,5 kg panierka: sezam mielony 2 łyżki siemię lniane mielone 2 łyżki mąka kukurydziana lub tapioka 1 łyżka przyprawy: papryka słodka 0,5 łyżeczki, szczypta pieprzu, szczypta imbiru, czosnek granulowany, sól sos sojowy bezglutenowy do marynowania (niekoniecznie) olej do smażenia Przygotowanie
głodny alergikMalutka okrągła cukinia pięknie się na talerzu komponuje, a „nadziana ” delikatnym mięsem z indyka niesamowicie smakuje. Lubczyk, ziołowy afrodyzjak, ma magiczne działanie, kto takie grillowane cukinie dostanie i je skosztuje szybko się zakochuje. Przez żołądek do serca to łatwa sprawa i pomóc Wam może w miłości moja grillowa potrawa. Składniki: 200 g mięsa mielonego z indyka, 1 szarlotka(...)Cukinie podajemy z papryczkami i tostem posmarowanym serem camembert przygotowanym na grillu. Możemy użyć gotowego mięsa mielonego lub samemu zmielić filet z indyka. Pamiętać należy o dodaniu bulionu do nadzienia, żeby po upieczeniu mięso było soczyste
Moniki Smakołyki