Ulubiona zupka (zaraz po maminym czerwonym barszczu z pierogami na Wigilię). Odżywcza, zawiera dużo witamin dzięki gotowaniu brokuła na parze. Składniki: brokuł (500g) 2 duże ząbki czosnku/ 3 średnie 1 średnia cebula 2 kostki rosołowe 2-3 łyżki śmietany 18% kilka kropli oliwy z oliwek Extra virgin sól, pieprz Brokuł dzielimy na różyczki, odcinamy nadmiar łodygi i liście. dokładnie
Pudełko rozmaitościWiosenne zupy – przepisy Zupa z pokrzywy Najzdrowsza zupa na wiosnę – Krupnik jaglany z pokrzywą Zupa krem z kalafiora i pokrzywy Rosół z kury z pokrzywą
Dorota SmakujeZaczęło się. Czas przeziębień, walki o odporność, zatkanego nosa, zapaleń zatok i generalnie nic tylko chować się pod kocyk, co chwilę sprawdzając temperaturę cool termometrem bezdotykowym
FlymetothespoonBarszczyk z warzywami wczoraj ugotowały moje starszaki i naprawdę bardzo smacznie im to wyszło. Zatem polecam wam serdecznie bo to zupa łatwa do przygotowania. To zupa
Dorota SmakujeWiosenna zupa z młodych buraków z dodatkiem koperku podawana z jajkiem gotowanym. BOTWINKA ZUPA Z BURAKÓW SKŁADNIKI 2 duże pęczki botwinki; dwa pęczki świeżego koperku; 2
Kuchnia TomkaZAKWAS Z BURAKÓW CZERWONYCH SKŁADNIKI (na kamionkę o pojemności 3,2 litra) 1,5 kilogram buraków czerwonych; główka czosnku; 2 litry przegotowanej, przestudzonej wody; 2 łyżki
Kuchnia TomkaNigdy nie jadłam żurku z chrzanem, ale jak spróbowałam stwierdzam, że jest lepszy niż zwykły :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldNigdy nie jadłam żurku z chrzanem, ale jak spróbowałam stwierdzam, że jest lepszy niż zwykły :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldMąka łubinowa – kolejne zastosowanie Zakupiona ostatnimi czasy mąka łubinowa przydała się już do kilku wypieków. Oprócz bułek, powstały z niej również bajgle oraz gofry . Trzeba przyznać
Modern Cave GirlPo co kupować sklepowe, skoro tak łatwo możemy mieć własny zakwas na żurek. Wystarczy tylko wymieszać ze sobą wodę i mąkę, dodać kromkę chleba razowego i
Moja DelicjaKrokiety z mięsem i pieczarkami to kolejny pomysł na wykorzystanie mięsa po rosole, które odpowiednio doprawione, z dodatkiem cebuli i podsmażonych pieczarek traci swój specyficzny smak
niecodziennikparyJedna z moich ulubionych zup w sezonie jesienno-zimowym. Pełna warzyw, sycąca i rozgrzewająca. Idealna na przeziębienie, gdy nie mamy ochoty jeść nic ciężkiego, a potrzebujemy
cool and minty