proponuję gołąbki w formie zapiekanki. Warstwy kapusty przełożone warstwą mięsa z ryżem. Smak gołąbkowy tylko inna forma podania 😉 Składniki: ok. 1 kg białej kapusty 500 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 1 ząbek czosnku 5 jajek 250 ml śmietany 30% 3 torebki ryżu 3 łyżki zarodków pszennych lub otrębów sól, pieprz słodka papryka mielona ostra papryka mielona przyprawa
Kuchnia MagdaLenysosu ze słoika. Zrobienie prawdziwego spaghetti, bez chemicznych dodatków i w dodatku w wersji odchudzonej zajmie niewiele więcej czasu. Składniki: - 2 puszki pomidorów krojonych - pół kg mięsa mielonego z indyka - duża cebula - 3 ząbki czosnku - pół szklanki buliony warzywnego (ewentualnie z kostki rosołowej) - oliwa z oliwek do smażenia - przyprawa kuchni włoskiej, lub zioła: oregano, bazylia, cząber, tymianek - łyżeczka cukru
Cook&LoveSkładniki: Pulpety: - 0, 5 kg mięsa mielonego z indyka - cebula - 2 ząbki czosnku - łyżeczka musztardy - 2 łyżki bułki tartej - jajko - łyżka- dwie wody - zioła prowansalskie, sól, pieprz - mąka, olej do obsmażenia Sos: - litr wody - kostka rosołowa - biała część pora - marchewka - korzeń pietruszki - pęczek kopru - łyżka musztardy - liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz - dwie łyżki gęstego jogurtu naturalnego - łyżka mąki Scones
Cook&LoveKotleciki są z dodatkiem kaszy kusku i płatków owsianych. Polecam nie tylko na obiad ale również do kanapek czy do sałatki. Smacznego. SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 szalotka 3 jajka 1/3 szklanki kuskusu 1/3 szklanki płatków owsianych 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki koncentratu Sól i pieprz Pietruszka suszona 1/3 łyżeczki chilli PRZYGOTOWANIE: Mięso mielone
Gotowanie PatkiSKŁADNIKI: 400 g mięsa mielonego z indyka 5 łyżek ryżu 20 dag mieszanki warzyw chińskich 500 ml przecieru pomidorowego Ok 200 ml wody 10 dag sera żółtego tartego Przyprawy:sól i pieprz, suszona natka pietruszki 100 g szpinaku PRZYGOTOWANIE: Mięso mielone podsmażam na rumiano na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju kokosowego. Doprawiam solą i pieprzem. Następnie do mięsa przekładam
Gotowanie PatkiSKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego z indyka 2 jajka 1 szalotka 1/2 szklanki płatków owsianych sól i pieprz do smaku oraz suszona natka pietruszki PRZYGOTOWANIE: Do mięsa mielonego dodaję szalotkę bardzo drobno pokrojoną w kostkę. Nastepnie dodaję jajka i platki owsiane. Na koniec dodaję przyprawy i mieszam całość dokładnie. Kolejno formuję małe kulki i ukladam je na blaszce
Gotowanie Patkiczasu niż zamówienie chińskiego jedzenia w knajpce, a różnica będzie ewidentna.. smacznie, rodzinnie, zdrowo no i taniej przede wszystkim. Wystarczy makaron azjatycki np soba, mięso, w moim przypadku indyk i mieszanka chińska, u mnie bukiet chiński Poltino . Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikaminokwasów. Poprawia pracę jelit i metabolizm, a także korzystnie wpływa na układ krążenia, czyli ta kasza to samo zdrowie. Zapraszam do przygotowania gryczotta z warzywami i kurczakiem (może być indyk). To proste, szybkie i zdrowe danie. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikpiec dynię, aż będzie już prawie miękka. Następnie zmiksować za pomocą blendera. Ja uzyskałam około 300 g masy dyni. Jeśli macie w słoiczkach też można ją użyć. Mięso z indyka z boczkiem zmielić, cebulkę i czosnek posiekać drobno. Zmieloną dynię dodać do mięsa. Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki, potarte sery. Wymieszać i doprawić solą i czarnym pieprzem. Przygotowanie sosu
Kuchnia PokoleńPomysł na wykorzystanie cukinii - wydrążyć ją, nadziać i do pieca ;-) Palce lizać! Składniki: (porcja dla 4 osób) 2-3 duże cukinie 500 g mięsa mielonego z indyka 2 torebki ryżu 1 papryka czerwona 2 cebule 300 g pieczarek natka pietruszki 200 g sera żółtego 2 jajka sól, pieprz, słodka papryka, papryka chili, zioła prowansalskie oliwa Wykonanie: Ryż gotujemy
Kuchnia MagdaLenyPomysł na wykorzystanie cukinii - wydrążyć ją, nadziać i do pieca ;-) Palce lizać! Składniki: (porcja dla 4 osób) 2-3 duże cukinie 500 g mięsa mielonego z indyka 2 torebki ryżu 1 papryka czerwona 2 cebule 300 g pieczarek natka pietruszki 200 g sera żółtego 2 jajka sól, pieprz, słodka papryka, papryka chili, zioła prowansalskie oliwa Wykonanie: Ryż gotujemy
Kuchnia MagdaLenyDzień Makaronu. Czy i wy go obchodzicie i gotujecie pyszny makaron, taki którego jeszcze nie jadła wasza rodzina? Ja własnie przygotowałam takie danie, to zapiekanka z makaronu łazanki z indykiem i z sosem enchilada. Dlaczego taka nazwa? Bo wykorzystałam przepis z zupy, którą wam pokazałam kilka dni. Wykorzystując dokładnie te same składanki przygotowałam całkiem nowe danie, tym razem główne danie
Bernika - moj kulinarny pamietnikDzisiaj propozycja na dietetyczny obiad, z ulubionym ostatnio przez nas mięsem czyli indykiem. Wykorzystam do niego mrożony szpinak, suszone pomidory i kaszę gryczaną firmy Lestello . Po dodaniu jogurtu zamiast śmietany danie jest lżejsze ale nadal smaczne, bo wszystko pysznie się ze sobą komponuje. Uwierzcie mi na słowo. To do dzieła, jedzmy zdrowo, dużo kaszy. Ja wybrałam kaszę gryczaną, bo jest
Bernika - moj kulinarny pamietniktylko. W gulaszu znajdziesz też marchew, cukinie i cebulę. Zdrowo i pożywnie. Czas przygotowania i ilość porcji 40 minut, 4 porcje. Produkty około 400 g mięsa z indyka pokrojonego, 1 czerwona papryka, 1 zielona papryka, 1 cukinia, 1 cebula, 2 marchewki, 2 ząbki czosnku, koncentrat pomidorowy, olej kokosowy, kasza gryczana, liść laurowy, ziele anielskie, sól, pieprz, słodka papryka Przygotowanie
Fit&Fast Kitchentakie dni proponuję Wam rozgrzewającą potrawkę na obiad. Szybka, tania i bardzo smaczna, a co ważne szybka w przygotowaniu. A więc, do dzieła :) Składniki: -4 kawałki mięsa z udźca indyka ( może być również z udek kurczaka ) -4 średnie ziemniaki -6 małych pomidorów -dwie nieduże marchewki -jedna mała cukinia ( ok.12 cm ) -jedna czerwona papryka -dwie małe cebule -2-3 ząbki
Kulinarne przemyslenia