jQuery.isReady ? window.setTimeout(timer_metaslider_8918, 1) : metaslider_8918(window.jQuery); }; timer_metaslider_8918(); Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 6 – 8 porcji Składniki: 600 g fileta z kurczaka lub indyka 2 niewielkie papryki (czerwona i żółta lub zielona) 250 – 300 g pieczarek 30 sztuk czarnych oliwek 2 cebule szalotki 2 ząbki czosnku 2 szklanki makaronu kokardki
KuchniaWeDwoje.plrazem nie zrobiłam tego i teraz, jak nie trudno się domyśleć, mam w głowie pustkę. Przepis wstawiam za autorką. Fajna rolada – tyle napiszę;) 1 filet z indyka 800 g lub 2 większe piersi kurczaka 100 g szynki parmeńskiej 3 łyżki oleju ze słoika z suszonymi pomidorami Dodatkowo: po 1 łyżeczce oliwy i masła 1/2 cukinii 1/2 cebuli 1 ząbek
Smaki Na TalerzuOstatnio w naszych śniadaniówkach wylądował orientalny makaron z warzywami i indykiem. Soba z warzywami należy do dań z kategorii smacznych, szybkich i naprawdę nieskomplikowanych. Idealnych do zrobienia gdy wpadasz w życiowy niedoczas lub potrzebujesz szybkiego bądź leniwego obiadu. ;) I co ważniejsze - nadaje się do wpakowania w śniadaniówkę i zjedzenia w pracy czy szkole nawet na zimno. Czytaj więcej
U Fiolkiserek topiony. Lubię takie szybkie, jednogarnkowe dania 😊, które można dowolnie modyfikować zmieniając lub dodając składniki np. por, pieczarki czy paprykę. Składniki: 500 g mielonego mięsa (u mnie udziec z indyka) 1 marchewka 1 cebula 1-2 ząbki czosnku serek topiony 100 g o dowolnym smaku 1 czubata łyżka kaszy manny sól pieprz majeranek ziele angielskie liść laurowy śmietana ukwaszona
Walijskie Pichceniearomatyczne i wilgotne w środku roladki. Piekłam je równolegle z ziemniakami, dzięki czemu oszczędziłam sobie stania przy płycie i mycia było niewiele. Składniki (na 4 porcje): 4 sznycle z indyka (gotowe, już pokrojone) 2 pieczarki pół czerwonej papryki 4 łyżeczki mąki arachidowej liście bazylii papryka ostra w proszku sól pieprz olej Sznycle rozbić na zgrabny kotlet. Mięso natrzeć łyżką oleju
Weekendy w domu i ogrodzieoddać z siebie maksimum tego, co w nich dobre, tworząc bogaty i wielowymiarowy smak. No i za brak naczyń to zmywania też :) Spróbujcie mojej propozycji. Nieco warzyw, mięso z indyka, sporo przenikających się aromatów. Czytaj więcej
PichceniomaniaSkładniki na ok 12 sztuk: Pulpety z leśnymi grzybami i papryką Pulpety 500 g mięsa mielonego z indyka 5 łyżek płatków owsianych 2 jajka 15 dag sera żółtego pokrojonego w kostkę Sól i pieprz do smaku 2 łyżki musztardy 2 łyżki ketchupu 8 leśnych grzybów 4 garście szpinaku 1 cebula 1 papryka pokrojona w kostkę 1 łyżka masła Olej
Gotowanie Patkibardzo smaczne. Świetnie nadają się jako dodatek do obiadu. Dla zainteresowanych w tle znajdują się upieczone ziemniaki z cukinią 😉 Składniki (ok. 8 sztuk): 500 g mięsa mielonego z indyka 250 g cukinii 150 g marchewki 3-4 łyżki natki pietruszki 1 łyżka oleju kokosowego 1 jajko 1 łyżka czosnku niedźwiedziego sól i przyprawy (curry
Zdrowie na języku :Pzapasu 480ml ciepłej wody (ok. 40-50⁰C) 1,5 łyżki cukru 1,5 łyżeczki soli 11g drożdży suszonych 2 łyżki oliwy SKŁADNIKI - nadzienie hamburgerowe 500g mielonego udźca z indyka (lub wołowiny) 1 średnia cebula 2-3 ząbki czosnku ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu mielonego 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 1 łyżka sosu Worcestershire 2 łyżki oleju do smażenia SKŁADNIKI
Karo in the Kitchenbardzo prostym w wykonaniu, ale bogatym w smak sosie. Są delikatne, soczyste, sycące i pyszne (jak mówi rodzina). Polecam. Składniki: 1/2 szklanki grochu 500 g mielonej wołowiny (lub indyka) 1 szklanka ugotowanego ryżu basmati 2 łyżki posiekanego koperku 4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka estragonu 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki kuminu 1 jajko 1 duża
zadanie-gotowaniewersji. Jeżeli znacie już moje przepisy, to może zauwazyliście, że bardzo lubię kapary, nie zbrakło ich więc i tutaj. Spróbujcie, a potem dajcie znać czy smakowało. 800g filetu z indyka 1 średnia
Polska Zupapieczywem może pełnić funkcję dwóch dań na raz. Zajadaliśmy się nią przez 2 dni 😉 Z pewnością jeszcze nie raz ją powtórzę! Składniki: 500 g mięsa mielonego ( u mnie: z indyka) 2 cebule 1 papryka czerwona 1 papryczka chili 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 4-5 pomidorów 2-3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka pasty
Kuchnia MagdaLenydnia na dzień jakby lato się nagle spakowało i odeszło w siną dal.. a na takie chłodne dni najlepszy jest pyszny, rozgrzewający, syty gulasz. Wykorzystałam mięso z indyka dzięki czemu danie jest mniej kaloryczne, ale równie dobre jak z wieprzowiny dzięki przyprawom, piwu i piernikowi. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikoczywiście możecie robić jakie chcecie wedle upodobań👍 Świetnie smakują z kaszą gryczaną lub ryżem brązowym i surówka z marchewki😍 Składniki na 2 porcje: -250 g mięsa mielonego z indyka -1 cebula -200 g pieczarek -koperek wedle uznania (ja dałam ponad pół pęczka) -odrobina wody w razie potrzeby -łyżka skrobi kukurydzianej+ łyżka śmietanki -łyżka oleju Przygotowanie: 1. Cebulkę kroimy drobno
Zdrowie i pysznie na talerzusprawdzają się podczas rodzinnych obiadów Składniki na 4-5 porcji: – 700g marchewki z groszkiem i kukurydzą (wraz z zalewą – duży słoik) – 500g mięsa mielonego z piersi indyka – 250g przecieru pomidorowego – 4-5 papryk – 2 cebule – 100g szynki parmeńskiej – 100g mozzarelli w kulce – 1 kieliszek białego wytrawnego wina (opcjonalnie) – 2 ząbki
Be Fit Be Strong