Pączki bez glutenu (keto, dieta optymalna)

Pączki bez glutenu (keto, dieta optymalna)

Pączki bez glutenu (keto, dieta optymalna)

  Pyszne, zdrowe i bezglutenowe!! Do zrobienia przez cały rok, z przeróżnymi dodatkami. Z lukrem, bądź czekoladą… Po prostu pycha Składniki na 6 pączków: 250g serka mascarpone, 50g łupiny (nasienne) babki jajowatej – warto poszukać jasnej, wtedy pączki będą wyglądały bardzo apetycznie*, 4 jajka, 2-3 łyżki słodzidła (można dodać więcej, u mnie wyszły lekko słodkie), 1 łyżeczka proszku do pieczenia, ewentualnie dodatki do smaku wg uznania: esencja z wanilii, cynamon, skórka z pomarańczy, cytry... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Saganek

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.