Pomarańczowe tiramisu

Pomarańczowe tiramisu

Pomarańczowe tiramisu

Przepis na : deser

500 g serka mascarpone 6 żółtek 6 łyżek cukru pudru 200 g podłużnych biszkoptów  np. „ladies fingers” 2 łyżki gorzkiego kakao 1 szklanka wystudzonej kawy 4 łyżki likieru Cointreau lub innego dobrego likieru pomarańczowego 1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy Żółtka utrzeć mikserem z cukrem na białą masę, wtedy zacząć stopniowo dodawać serek mascarpone, a na końcu 1 łyżkę likieru oraz skórkę pomarańczową. Kawę wymieszać z resztą likieru. Połowę biszkoptów ułożyć na dnie formy, w której będzie zrobione tiramis... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotujemy i jemy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję