ubić razem z mascarpone, dodać cukier puder oraz śmietan-fix. Do gotowej masy dodać ok 400 g pokrojonych truskawek i delikatnie wymieszać.Masę podzielić na dwie części. Czekolady rozpuścić na parze z niewielką ilością mleka,polać wierzch ciasta. Udekorować truskawkami, bezami pokruszonymi i w całości wg uznania. Przełożenie ciasta: Biszkopt - 1/2 kremu z truskawkami - bezy - 1/2 kremu z truskawkami - ciasto
Niespełnione zdolności kulinarnecukrem i odkładamy na sitko aby odsączył się z nadmiaru soku. 2. Z podanych składników robimy kruszonkę i chowamy ją do zamrażalki na czas przygotowania ciasta. 3. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku i dalej ucieramy. Następnie dodajemy twaróg, miksujemy i na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i esencję waniliową. Mieszamy całość
Gotowanie...to proste !żółtka 15 dag cukru pudru 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Wszystkie składniki zagnieść na jednolite ciasto. Schłodzić. Wyłożyć na blaszkę ( 25x35 cm ), podpiec 10 min w 170*. MASA SEROWA: 1,30 kg sera zmielonego 3/4 szklanki cukru 6 żółtek 3/4 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 2 opakowania budyniu waniliowego (70gx2) 2 opakowania cukru(...)waniliowego skórka otarta z 1 cytryny 2 łyżki soku z cytryny Żółtka ucieramy z cukrami na jasną, puszystą masę, dodajemy sok i skórkę cytrynową, ser, olej i budynie rozrobione w mleku. Wylewamy na ciasto. Piec 30 minut w 175 st. C, następnie przygotowujemy kisielową piankę. KISIELOWA PIANKA: 2 opakowania kisielu truskawkowego lub wiśniowego(70d) 6 białek 3/4 szklanki cukru
Moje Słodkie PiekiełkoCiasto styropian lub inaczej zwane sernikiem bez sera. Dziwna nazwa jak na ciasto. Skąd ta nazwa się wzięła, nie wiadomo. Prawdopodobnie od masa niby serowej, a tak naprawdę nie zawierająca sera . Klasyczna wersja jest biała i przypomina styropian. W każdym bądź razie ciasto smakuje jak sernik. Jest smaczne, lekkie, orzeźwiające i przede wszystkim tanie
Ugotujmy Cośjajko. Zagnieść ciasto. Dodać masło, wyrobić gładkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na 60-90 minut. Serek wymieszać z kremem pistacjowym na gładką masę. Truskawki umyć, osuszyć, odciąć szypułki. Pokroić w plasterki. Po tym czasie ciasto jeszcze raz szybko zagnieść. Rozwałkować na oprószonym mąką blacie na prostokąt o długości 40 cm. Posmarować kremem, równomiernie rozłożyć truskawki. Zwinąć ciasno wzdłuż dłuższego
Pożeraczka, czyli raz adobrzeobsypać mąką. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać kolejno jogurt, olej, sok z cytryny. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia dodać do masy jajecznej, dodać otartą skórkę z cytryny oraz szczyptę soli. Ciasto przełożyć do przygotowanej wcześniej foremki, piec 35-40 minut. Po wystudzeniu babkę polukrować
W garach u Gosipieczenia - ciasto przełożyć do formy, na wierzchu w niewielkich odstępach od siebie nałożyć łyżeczką pozostałe (150g) powidła śliwkowe - nożem lekko wymieszać powidła z ciastem czekoladowym - piec w 180 stopniach przez 25-30 minut, a z masa czekoladowa się zetnie (patyczek po włożeniu i wyjęciu będzie oklejony czekoladą, a nie surowym ciastem) - upieczone brownie wyjąć z piekarnika, ostudzić - przechowywać pod przykryciem
Smakołyki Berenikimąka żytnia). Najlepiej jest dolewać wody po trochę, ciąglę mieszając ciasto. Naszym celem jest konsystencja jak najmniej wodnista, ale jednocześnie ze związaną mąką. Ciasto musi dać się jakoś formować. 6. Po osiągnięciu jako tako spójnej masy, mieszamy/ubijamy ją łyżką przez jakieś 2 minuty. Z mojego doświadczenia nie ma potrzeby gniecenia ciasta ręcznie, nie zauważyłem jakiejkolwiek różnicy przy takim podejściu
manslogbloggładką pastę ( żeby nie było grudek ) Dodajemy resztę produktów i ucieramy – miksujemy wszystko razem, Metoda ta jest szybka i skuteczna. Formę do ciasta smarujemy tłuszczem i wykładamy dno papierem do pieczenia. Przelewamy masę czekoladową na blaszkę i wstawiamy do piekarnika z termoobiegiem nastawionego na 160 st. C. i pieczemy przez 30 min. Ciasto po upieczeniu powinno trochę odchodzić
Pysznosci Babci Basiskąd pochodzi przepis? Nie wiem. Wiem natomiast, że warto je zrobić, bo są przepyszne. Coxinha de galinha są to pierożki z ciasta na bazie wywaru z kurczaka, w środku z farszem rozdrobnionego mięsa z kurczaka z masą kremowego serka. Koniecznie przyprawione do smaku. Coxinha... to danie, które można przygotować jako danie główne na obiad np. do czerwonego barszczu (sprawdziłam), doskonałe(...)natką pietruszki i pieprzem. Wymieszałam. Serek przyprawiłam papryką ostrą, słodką i delikatnie pieprzem. Wymieszałam. Wybiłam jajka i oddzieliłam żółtka od białek. Do zimnej masy wbiłam dwa żółtka i wymieszałam tak, żeby nie było grudek. Powstałe ciasto jest elastyczne i miękkie. Wyłożyłam je na blat, podsypałam mąką, odkroiłam kawałek i rozwałkowałam na grubość ok. ½ cm. Wykrawałam krążki i na każdym
Kuchnia u Krysiprawdziwą wanilią Dodatkowo: Miseczka ulubionych owoców: arbuz, borówka, winogron, truskawki Miód z mniszka do polania Listki melisy cytrynowej do dekoracji Sposób wykonania: Ciasto: Do miski wbić jajka, wsypać cukier i zmiksować na gładką puszystą masę, wlać mleko, dodać przesiane przez sitko mąki oraz szczyptę soli, rozpuszczone masło i zmiksować ciasto. Odstawić na godzinę aby odpoczęło. Po tym czasie smażyć partiami
Wanilia i Kardamonswoją objętość. 4. W międzyczasie przygotować kruszonkę: Do miski wsypać cukier, mąkę i pokrojone w kostkę masło. Palcami rozetrzeć wszystkie składniki (lub krótko malakserem) , aż masa zacznie zbijać się w grudki. 5. Wyrośnięte ciasto ponownie krótko zagnieść i przełożyć do wysmarowanej tłuszczem blaszki o wymiarach 23x39 cm (ja użyłam mniejszej blaszki, ale ciasto wyszło za wysokie) . Na ciasto wysypać umytą
Domowa Cookierenka AgiKruche ciasto razowe, świeże liście botwiny /lub szpinaku/ zapieczone w delikatnej serowo śmietankowej masie..................pyszna kolacja lub obiad, na ciepło i na zimno........ Składniki : / foremka ok. 26 cm/ ciasto: 200 g mąki razowej 100 g zimnego masła 1 jajko szczypta soli nadzienie: 250 g liści bietoli lub świeżego szpinaku
Zakamarki mojej kuchnicałość dokładnie mieszam. Ciasto odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie podłączam gofrownicę do prądu i rozpoczynam jej nagrzewanie. Do ciasta stopniowo dodaję masło i mieszam tak długo aż uzyskam błyszczącą, jednolitą masę. Ponownie odstawiam do wyrośnięcia na 10-15 minut. Na rozgrzaną gofrownicę nakładam po łyżce ciasta i piekę 3-4 minuty. Następnie wyciągam upieczone gofry
Mango Papajaskładniki i mieszamy je najlepiej drewnianą łyżką, a później dosłownie chwilę wyrabiamy dłonią - im krócej będziemy wyrabiać ciasto, tym będzie bardziej kruche. Formujemy kulkę z ciasta, wkładamy w folię i do lodówki. Składniki na masę sernikową ok. 1,1 kg twarogu tłustego 1 opakowanie serka puszystego waniliowego Capresi (opcjonalnie) 100-120 g białej czekolady ok. 100 ml śmietanki(...)stopni. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, ciasto rozwałkowujemy dość cienko i rozkładamy na tortownicy tak, aby zakryć też jej boki. Nakłuwamy gęsto widelcem i wstawiamy do piekarnika na ok. 15 minut, aż się podpiecze i lekko zarumieni. Twaróg (z dodatkiem serka lub bez) mielimy dodając powoli śmietankę do uzyskania prawie gładkiej masy. Dodajemy cukry, skrobię i miksujemy. Następnie wbijamy
Symfonia Smaków