ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:973/3191)

Proste racuszki ze śliwką bez tłuszczu. 180

Drożdże zasypujemy cukrem i zostawiamy na chwilę, aż się rozpuszczą. Następnie dodajemy jajko, cukier waniliowy, sól i całość zalewamy wodą. Chwilę mieszamy, aż powstanie jednolita płynna masa. I dopiero partiami dodajemy przesianą mąkę. Ciasto powinno być średnio gęste, ma swobodnie spływać z łyżki, rwąc się.  Odstawmy w ciepłe miejsce, aż podwoi swoję obiętość. Ze śliwek usuwamy pestki i kroimy

Dieta moja pasja
Tarta z dynią i szpinakiem 184

małym ogniu. Solimy i pieprzymy. Plastry dyni kroimy na pół, fetę kroimy w kostkę Formę z ciastem wyjmujemy z piekarnika, na podpieczonym cieście układamy dynię, szpinak i fetę,  wylewamy masę jajeczną i pieczemy kolejne 20-25 minut, aż masa się ładnie zetnie

Kulinarne przygody Gatity
Z cyklu: Dla dzieci - Czekoladowe pancakes (Pancake al cioccolato) 192

cucchiaini di lievito per dolci 2 uova PRZYGOTOWANIE Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia, cukier puder, kakao, mleko oraz 2 żółtka. Masę na placuszki miksujemy. Na koniec do ciasta delikatnie wmieszamy 2 białka ubite na sztywną pianę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu nakładamy placuszki i smażymy

La grande e la piccola cuoca
Cytrynowiec 422

Sprawdzony przepis na pomysłowe, niecodzienne ciasto. Jest połączeniem lekkiego biszkopta, dwóch orzeźwiających mas cytrynowych oraz cytrynowego lukru. Serdecznie polecam na wszelkiego rodzaju imprezy, gdyż pięknie prezentuje się na stole, nie spływa, ani nie rozpada się. Dzięki temu cytrynowiec uświetni każdą uroczystość. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Proteinowe pancakes ze śliwkami 168

oczkach i dodaj do suchych składników. W kubku wymieszaj mleko z miodem i jajkiem. Do składników suchych dodaj składniki mokre. Całość dokładnie wymieszaj, aż powstanie jednolita masa. Na rozgrzanej patelni wykładaj niewielkie ilości ciasta, smaż ok. 1 minuty z każdej strony. Podawaj z ulubionymi dodatkami zaraz po przyrządzeniu. Smacznego

365 dni dookoła kuchni
Placuszki z serka wiejskiego 4101

zwykłego, 3 czubate łyżki mąki pszennej tortowej (przesianej przez sitko), pół łyżeczki proszku do pieczenia (przesianego przez sitko), a następnie całość wymieszać dokładnie do uzyskania jednolitej masy. Na patelni rozgrzać olej, nakładać porcję ciasta (u mnie 2 stołowe łyżki szły na 1 placuszka – ostatecznie powstało 6 placuszków) i smażyć placuszki z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć

Kulinarne Przeboje
Malinowa pianka-lekka i pyszna 218

masłem.Wykładamy nimi szczelnie tortownicę(24 cm) Jak galaretka jest już przestudzona to ubijamy śmietankę robotem. Do ubitej śmietanki wlewamy powoli galaretkę dalej mieszając. Wrzucamy do masy malinki i delikatnie przelewamy na biszkopty. Ciasto wkładamy na kilka godzin do lodówki. Smacznego

Swojskie jedzonko
Ciastka orkiszowe z suszonymi malinami i białą czekoladą 145

misce dokładnie wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. Wbić jajko i dodać masło/margarynę, a następnie całość dokładnie połączyć. Na końcu do masy wmieszać maliny z posiekaną czekoladą. Z ciasta formować kulki o wielkości małego orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę odrobinę spłaszczyć i z niewielkimi odstępami ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniku

Di gotuje
Wegańskie ciasteczka z syropem daktylowym i bananem 169

banan   W misce dokładnie wymieszać mąkę, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. Dolać syrop i olej, a następnie całość dokładnie połączyć. Na końcu do masy wmieszać pokrojonego w kostkę banana. Z ciasta formować kulki o wielkości małego orzecha włoskiego i od razu układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  (Ciastek nie należy spłaszczać i pamiętać, aby zachować

Di gotuje
Naleśniki z pieczarkami w sosie koperkowym 834

około 100 ml śmietany 30% pół szklanki bulionu (drobiowy lub warzywny) pęczek kopru kurkuma, sol, pieprz, pieprz ziołowy Przygotowanie Składniki na naleśniki miksujemy do powstania jednolitej masy i odstawiamy na 20 minut. Do ciasta można dodać łyżkę oleju, aby nie lepiło się do patelni. Następnie smażymy cienkie naleśniki i odstawiamy je na co najmniej półgodziny – wtedy zmiękną i łatwiej będzie

e-PrzepisyKulinarne
Ciastka owsiane z pistacjami i czekoladą (bez jajek, mleka, masła) 153

drugiej dokładnie i energicznie, przez 1-2 minuty - siemię lniane z mlekiem, cukrem i olejem.  Suche składniki połączyć z mokrymi. Na końcu do masy wmieszać posiekaną czekoladę oraz pistacje. Z ciasta formować (zwilżonymi dłońmi) kulki o wielkości małego orzecha włoskiego i od razu układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  (Ciastek nie należy spłaszczać i pamiętać

Di gotuje
puszyste placuszki na kefirze 752

kefiru 1 jajo 180 g mąki  25 g cukru pudru 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej olej do smażenia Przygotowanie: kefir połączyć z jajkiem na gładką masę dodać mąkę i cukier puder - wymieszać - ciasto będzie jak gęsta śmietana dodać sodę i raz jeszcze sprawić, aby wszystkie składniki się połączyły smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju do uzyskania złotego koloru

Gotowanie z pasją
Tort kokosowa delicja z malinami 239

soli i ubijamy na sztywno. Następnie porcjami dodajemy cukier. Do masy dodajemy po jednym żółtku stale miksując. Mąki przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. dodajemy do masy jajecznej i miksujemy na najmniejszych obrotach. Ciasto wylewamy do tortownicy. Wstawiamy do zimnego piekarnika. Pieczemy około 30 minut na 175-180 stopni (do suchego patyczka) Wyciągamy upieczony biszkopt i rzucamy nim dwukrotnie

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Wegańskie cytrynowe ciasteczka z migdałami 264

gładką masę zblenduj banana, olej, mleko i cukier. Cytrynę wyszoruj, potraktuj wrzątkiem, skórkę zetrzyj na drobnych oczkach tarki, a sok wyciśnij i dodaj do do masy bananowej. Wszystkie składniki wymieszaj dokładnie. Powstałe ciasto jest gęste, ale lekko klejące, dlatego teraz umieść je w lodówce (nie w zamrażalniku!) na godzinkę. Schłodzone ciasto jest już idealnej konsystencji do formowania. Nabieraj porcję ciasta

greenscarf
Rurki z bitą śmietaną 280

krem śmietanowy potrzeba będzie: 500 ml śmietanki 36% 125 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru   Masło, mąkę, śmietanę i szczyptę soli miksujemy na jednolitą masę. Na desce podsypanej mąką zagniatamy nasze ciasto chwilę. Owijamy folią aluminiową i wstawiamy do lodówki na godzinę. Ciasto się chłodzi, a my na leżaczek. Po godzinie wyjmujemy ciasto z lodówki i rozwałkujemy

Niunioki

Proponowane wyszukiwania