mielone - 47549 przepisów (strona:973/3170)

Zupa z roladkami 230

ziemniaków warzywa mrożone [ marchewka, groszek, fasolka] listek, ziele sól,pieprz ciasto pierogowe: 1,5 szkl. mąki około 100 ml wody szczypta soli 1 jajko farsz: 25 dkg mięsa mielonego  1 cebula 1 jajko sól, pieprz do smaku Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę , dodać do bulionu , dodać również marchewkę, groszek i fasolkę. W czasie, gdy warzywa się gotują

Moje domowe kucharzenie
Spaghetti Bolognese 182

się z Wami super przepisem tak aby micha studenta znów nie była pusta!!! Przepis na ok 4 porcje, cena za porcję nie przekracza 6 zł :)!!! Składniki: 500 gram mięsa mielonego ( u mnie wieprzowo-wołowe ) puszka pomidorów w puszcze krojonych 1 cebula 3-4 ząbki czosnku 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego 1 łyżka oregano 1 łyżka bazylii sól i pieprz

Studencka Micha
Pulpeciki drobiowo-jaglane w sosie grzybowym 199

czarnych łebków) i kilku prawdziwków. Kozaki też się nadadzą, jednak sos będzie ciemniejszy. A Wy co najbardziej lubicie z grzybów? Składniki: 1 kg grzybów leśnych 0,5 kg mięsa mielonego z kurczaka lub indyka 70   kaszy jaglanej 150 ml śmietanki 12 %  100 ml wody 3 łyżki mąki 2 łyżki bułki tartej 1 jajko 2 cebule sól

CynamonemPoOczach
Tagliatelle z ragu bolońskim 154

niejadka jest zaszczytem, kiedy jest pozytywna. Przepełniona tym dzisiejszym zachwytem nad obiadem, piszę dla Was przepis. Potrzebujemy: 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 marchewki 1/3 czerwonej papryki 500 g mielonego mięsa z łopatki wieprzowej 1/2 szklanki wytrawnego białego wina 3 łyżki oliwy z oliwek LaSelva 1 słoiczek ragu di verdure a cubetti LaSelva 250 g makaronu tagliatelle LaSelva sól

MamaOskarka
Gołąbki z kapustą włoską bez zawijania 178

żaroodpornym - jakieś trzy piętra "kotlecików". Bardzo smaczne i sycące danie - na drugi dzień oczywiście jeszcze smaczniejsze . Ogromnie polecam :-) Danie jest z natury swej bezglutenowe. * * * Składniki na gołąbki: 500 g mielonego mięsa 2 cebule 1 szklanka suchego ryżu długoziarnistego 1/2 główki kapusty włoskiej 1 jajko 2 łyżki tartego sera typu grana padano sól, pieprz, majeranek, kmin rzymski tłuszcz do smażenia

Kawa z mlekiem
Pyzy 199

1200g ziemniaków 1 szkl mąki 1 jajko 1 łyżka maki ziemniaczanej 500 g mięsa mielonego pół cebuli sól pieprz czarny pieprz ziołowy szczypta oregano Ziemniaki obieramy i rozdzielamy na połowę. Jedną część gotujemy a drugą ścieramy na tarce o drobnych oczkach, następnie przekładamy w ściereczkę i wyciskamy cały płyn do naczynia.  Po odstaniu odlewamy wodę zostawiając skrobię. Ziemniaki

Gotowanie jest łatwe
Roladki zapiekane w porach i sosie serowym 249

Roladki zapiekane w porach to kolejna propozycja na pyszny obiad z wykorzystaniem mięsa mielonego. Roladki otulone są porem i zapieczone w sosie serowym. Sos serowy jest na bazie beszamelu. Zamiast sera pleśniowego można dodać inny ser np. parmezan, cheddar lub zwykłą goudę. składniki: roladki 800 g karkówki 1 bułka kajzerka namoczona w mleku 2-3 kawałki pora o długości

Monia miesza i gotuje
Kotlety mielone z cielęciny 114

Delikatne mięso cielęce zostało połączone z lekkim puchem.  Składniki 300 g mielonej łopatki cielęcej 1 szalotka 1 ząbek czosnku 1 mała kajzerka mleko do moczenia 1 jajko bułka tarta masło klarowane sól, pieprz Przygotowanie Bułkę moczymy w mleku, odciskamy i dodajemy do mięsa. Następnie dodajemy drobno posiekaną szalotkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy i żółtko jajka. Dokładnie wyrabiamy

R'n'G Kitchen
Jednogarnkowe spaghetti 268

przygotowaniu danie, które przygotujemy na jednej patelni. Jednogarnkowe spaghetti to świetny pomysł na obiad dla zabieganych, ponieważ zrobimy je w około 30 minut Polecam! Składniki: 350 g mięsa mielonego wieprzowego 250 makaronu spaghetti 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki przecieru pomidorowego 1 pomidor 1,5 szklanki wody przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, suszona bazylia i oregano

Blog z Apetytem
Klopsiki w delikatnym sosie z porem i selerem naciowym 154

sprawa maleńkich klopsików, które wraz z sosem tworzą niesamowicie zgrany duet. Jeśli lubicie takie dania to od razu przygotujcie je na dwa dni bo jest pyszne! Składniki: Klopsiki: 700g mielonego mięsa wieprzowego, 2 łyżki bułki tartej, jajko, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz, olej do smażenia Sos: 500 ml wywaru jarzynowego, pół szklanki śmietanki 12%, duży por pokrojony

Życie ze smakiem
Paprykarz „bydgoski” 163

pieczywa, bardzo podobna do tradycyjnego paprykarza. Paprykarz „bydgoski” Przygotuj miski, patelnię, nóż i deskę do krojenia, garnek, sitko, łyżkę, łopatkę do mieszania, łyżeczkę. Przygotuj składniki: 200-300 g mięsa mielonego, 50-70 g ryżu, ¼ małej główki białej kapusty, 1 średnią cebulę, 1 średnią marchewkę, kilka – kilkanaście pieczarek marynowanych, 3-4 łyżeczki ketchupu, sól, pieprz, cukier, tłuszcz do smażenia. Ryż

blog.moje-pasje.info
Bakłażany faszerowane sosem bolognese i pieczarkami 143

jest niezwykle aromatyczny. Wydrążone bakłażany podpiekłam wcześniej w piekarniku, dzięki czemu zmiękły i nabrały pięknego zapachu. Co potrzebujemy? 3 bakłażany (przekrojone wzdłuż i wydrążone z miąższu) 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 duża cebula 1 marchewka 10 pieczarek 3 szklanki passaty pomidorowej 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 średnie pomidory 2 ząbki czosnku 1 łyżka cukru masło klarowane

Zasmakuj Kuchni
Pulpety ryżowe w śmietanie 150

Kuchnia Wielkopolska  Składniki 250 g mielonego mięsa wieprzowego (np. karkówka) 80 g ryżu 1 cebula 1 jajko 3 łyżki masła 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka mąki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka posiekanej mięty 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki pó łyżeczki pieprzu pół litra rosołu pół szklanki śmietany       Przygotowanie Normal 0 21 false false

R'n'G Kitchen
Domowa pieczeń rzymska 423

mięsa wytapia się tłuszcz (ponieważ w składzie jest boczek), który po zastygnięciu staje się smalcem w czystej postaci i można nim smarować kanapki pod pieczeń :)) Składniki: 1,5 kg mielonego mięsa wieprzowego ( użyłam karkówki, łopatki i boczku ) 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1/2 szklanki bułki tartej + 1/2 szklanki mleka 2 jajka Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, kolendra, gałka muszkatołowa

Blog z Apetytem